Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:38, 16 mar 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Cieszę się razem z Tobą , zrób jeszcze zdjęcia jerom bo mało osób zna te ptaki.

Zięba jer.... skaczą sobie po śniegu.... kolorowe kulki.. i jest ich dużo, tylko nie stadami a rozproszone
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:37, 16 mar 2013

Do góry
A tak ogólnie to dziś dzień szpaków.... oblegają co się da...... do malutkiego karmnika pakowało się ich wiele.... dziś mnie to nie dziwi, bo jak moje kruki potrafiły wczoraj do niego się zmieścić...to już nic mnie nie dziwi.. Szpaki w karmnikach, na drzewach i na mojej pergoli z wiciokrzewem...
Brykam bo lubię

Hmmm dach do naprawy

Tu chyba mówi posuń sie troszkę, teraz moja kolej..

5 maks sie mieści do środka

Dolina Tęczy 09:34, 16 mar 2013

Do góry
arcobaleno napisał(a)
A za kilka lat będzie tak

Zamówiłam 4 sztuki

Hej, witam się i ja
Od jakiegoś czasu podczytuję Twoje "pisanki"- ulubiony to dziennik w muratorze, cudowny klimat tam stworzyłaś ( tak tam wszystko żyje mimo, że i budowa skończona i dzieciaczki "urodzone" i wyrośniete, co jakis czas czytam ten dziennik od poczatku do końca jednym tchem-nawet wczoraj się z M. pokłóciłam dając mu Twojego D. za wzór w szybkosci prac przydomowych, tak więc macie chłopaka poniekąd na sumieniu )
Twój ogród tez jest klimatyczny, bardzo w moim guście
Jesli mogę swoje 3 grosze wtracić, to.... mnie się tu bardzo widzi taki trejaż, żeby nie było za bardzo widać pionowych listew, coś takiego jak na tej fotce. Gdy nie ma pionowych ram jest - moim zdaniem oczywiscie- bardziej dynamicznie.
Ale jakielkolwiek podpory nie wybierzesz, to i tak po kilku latach nie bedzie jej widać w zasadzie
Podasz namiary na sprzedawce od róż? Plizzz
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:30, 16 mar 2013

Do góry
Dziewczynki... dzięki za wizytę, grandziłam u Was, wiec już brakuje czasu dla siebie.. ale MAM DZIĘCIOŁA Swojego dzięcioła... jak już raz drogę znalazł , to może i drugi raz przyleci

ogrodoweimpresjejolki 09:01, 16 mar 2013

Do góry
asc napisał(a)
A ja czekam na lawiny z dachu... się ociepla, a ma co lecieć Na razie łapacze śneigu na dachu trzymają.

Fajnie, że jest coś takiego jak łapacz śniegu Wczoraj za to widziałam sporo sopli; te dopiero są niebezpieczne!

ogrodoweimpresjejolki 08:59, 16 mar 2013

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Jolu wszystko o lawinie wyczytałem. Czyli są i dobre lawiny na tym świecie. Pozdrawiam.

Zbyszku, chyba jeszcze nie wiesz wszystkiego ...
W kwiaciarni też czapa lawinowa
I w domu zagościł zaległy z 8 marca storczyk

Wiejski ogródek-plany 08:51, 16 mar 2013

Do góry
ZielonaKasia napisał(a)

Nic lepszego nie chciało wyjść. Działka jest położona -+ równo względem kierunków świata, czyli na zdjęciu północ jest na górze, wschód po prawej, zachód po lewej. Przestrzeń bez oznaczeń to trawnik, a bazgrołki, to oczywiście PLAN

Podglądam ten Twój plan i tak mi się wydaję że te rabaty to bardzo pofalowane są nie myślałaś tak jakoś troszke prostrze te linie zrobić a gdzie niegdzie wtedy taki "brzuszek "dać ?No ale to mi się tak wydaje a Tobie ma sie to podobać.Pozdrawiam
Nasz przydomowy ogródek 08:15, 16 mar 2013

Do góry
Haniu, Moniko, Julito, Agatko - pozdrawiam zimowo! i dziękuję za odwiedziny. Wczoraj dzień upłynął na łopatologii stosowanej czyli walce z żywiołem. Słoiki z hiacyntami przykryte grubą poduchą a bonsai widać tylko za uszy. Świeci słoneczko i oby do 21 marca bo wtedy ono zagrzewa nawet starca. Pozdrawiam.

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 08:14, 16 mar 2013

Do góry
Wczoraj wsadzałam lilie do doniczek. Stożki wzrostu już znaczne, boję się, że mogłyby się stracić.

Temperatura aktualnie -1, słońce na całości. Idę się przewietrzyć z przyjacielem.
Miłego weekendowania!
ogrodoweimpresjejolki 07:59, 16 mar 2013

Do góry
Lawina zakupów! To rozumiem! Fasolowo i u mnie będzie. A czy tyczki będę kupować, czy strugać, jeszcze nie wiem.Ten towar ze sklepu tak szybko nie znika, jak kłącza albo ekstra cebulki.
Musiałam wczoraj powsadzać lilie do doniczek, bo kły na wierzchu, bałam się, że powyłamują się.
Nie podlewam, ale są w cieple, to i tak ruszą dalej. Na balkonie jeszcze za zimno,żeby je wystawiać. Już są rozhartowane.
Miłego weekendu!
Biało-Fiolet 07:53, 16 mar 2013

Do góry
,Śliczne Basiu i w moich kolorach

dziś rano taki widok za oknem

Normalnie jak na zimowej pustyni.
Dobrze przynajmniej że hiacynty w domu rozweselają

Musiałam je niestety przenieść do korytarzyka, gdzie nie widzę ich na bieżąco, bo za ciepło w jadalni miały.
Na te mrozy włączyliśmy ogrzewanie gazowe, które wcześniej było całkiem wyłączone i dogrzewaliśmy tylko kominkiem.
Ogród z perspektywą na przyszłość 07:48, 16 mar 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Zachwyciła mnie armia króliczków

Sa na sprzedaż od jutra w Starym Browarze Większe też były

Przyjazny ogród 07:46, 16 mar 2013

Do góry
kasiavohenstrauss napisał(a)
Mariusz jestes pewny,ze to gracilimus?Moj ma ponad 2 metry...i ponad metr szerokosci.
Tu jeszcze nie calkiem wyrosniety,czerwiec.

Jakieś 1,5 metra wysokości ma moja. Ostróżka obok niej sięga mi do nosa, a mam 1,8 .
Oczywiście sprawdzę dokładnie, nie daję sobie łba uciąć że się nie mylę.
Pozdrawiam i miłego dnia życzę.
Ogrodowe zacisze 07:08, 16 mar 2013

Do góry
Jeszcze chciałam pokazać taką, chyba mało znaną bylinkę.
To knautia.

Tu odpoczywam 06:49, 16 mar 2013

Do góry
Grażynko!
Znalazłam lawedę z Bocheńskiej!

Pozdrawiam.
Czas wstawać z łózka , bo widzę, że słoneczko zagląda przez okno
Ogrodowe zacisze 06:40, 16 mar 2013

Do góry
A to moja śliczna kotusia Łatka na rybach

Mój jesienny ogród 06:40, 16 mar 2013

Do góry
Witam Was serdecznie. U mnie ciepło, już prawdziwa wiosna, nawet w górach śnieg stopniał na drugi dzień a w kraju słyszałem, zima na całego. Kupiłem dziś sobie irysy, w doniczce, takie maleńkie i mają 7 pąków, jak się rozwiną pokarze. Znów z mojego wyjazdu do Vancouver nic nie wyszło, nie wiem po co mi robią nadzieję, więcej się nie umawiam, nawet jak by mówili że jadą na 100% do kwadratu, nie poważni ludzie. Cieszę się że podobają się moje zdjęcia i dziękuję wszystkim za dobre słowo. Haniu mi też bardzo podobała się ta opłotkowa kraina, to Meksykańska stadnina, ogromny teren i ta przepiękna hacjenda. Nie chciałem robić zdjęć z bliska żeby znów nie przyjechały policaje. Dziś pokażę zdjęcia z wycieczki na górę budowlaną. Dowiedziałem się że działka ma 50 ha. Jest trochę terenu, jak okiem sięgnąć.

Wchodziłem takim grzbietem, bo wąwozy strasznie zakszaczone.

W dole widać dom Johna

Ładnie wyglądają te srebrne topole prawie jak brzozy, i rosną do 3m

Tu też był duży i twady śnieg.

Już z tego miejsca są bardzo ładne widoki

Napewno na tych łączkach kwitnie dużo kwiatów. Nie wiem jeszcze co będę robił w niedzielę, chyba pojadę tam gdzie ostatnio, tylko dalej, może uda mi si ę dojechać do Lake country.
Pozdrawiam
Cztery łapki - zwierzęta domowe 01:07, 16 mar 2013

Do góry
I jeszcze jedno zdjęcie utrzymane w aktualnym zimowym klimacie. Oto mój przedogródek (skalniak z macierzanką na skarpie) a na nim wiąz parasolowaty który stanowi stały punkt obserwacyjny dla kota moich sąsiadów.

Nie wiem czy to widac wyraźnie bo robiłam telefonem z okna i nie chciałam spłoszyć mojego "modela"
Cztery łapki - zwierzęta domowe 00:59, 16 mar 2013

Do góry

Jej stała (latem) obecność w ogrodzie nam nie przeszkadza, nie psoci, nie kopie dołów, pilnuje i obszczekuje wszystkich za płotem, wygrzewa sie na słońcu i chłodzi w cieniu między tujami, a wtedy wychodząc spod nich wnosi do domu tony śmieci, pajęczyn, paprochów itd.Ale to nie ważne, ważne że z nami jest.
A tu Luna raz jeszcze na spacerze w lesie za moim ogrodem

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies