Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Sylwii od początku cz.II 14:12, 15 mar 2013

Do góry
Pozdrawiam Wszystkich zaglądających ...... właśnie się odkopałam ..... Nie mogłam otworzyć drzwi frontowych i wychodziłam z domu przez taras

Słońce udaje , że świeci

O....! 14:10, 15 mar 2013

Do góry
Dziewczyny,
co do kretowisk...to teraz zasypane...ale łudzę się, że wibracje butelek podczas wiatru na tych kijkach denerwują wrażliwy narząd słuchu kreta

a co do zimy w marcu...oczywiście jestem zasypana...to norma w zimie, ale żeby w marcu ?

widok ogólny

i dla porównania z poprzednimi fotkami...
zasypane schody od północy, lawendy w ogóle nie widać...

i murek od strony pd ...lawenda całkowicie przysypana, żywopłocik bukszpanowy na tarasie nad murem również...
Ogród z perspektywą na przyszłość 14:09, 15 mar 2013

Do góry

Ogród z perspektywą na przyszłość 14:07, 15 mar 2013

Do góry
Też się cieszę z tej ucieczki Prześlę fotki z wieży Eiffla

Wrzucam foteczki zakupowe z dzisiejszej wyprawy z moim śpiewakiem operowym van de Vincentem

Kupiłam trochę ciemierników i wianek. Fajny taki simple

Kocham ten ogród 14:06, 15 mar 2013

Do góry
Witaj Anitko miło mi bardzo że mnie odwiedziłaś i jak blisko mieszkasz a to dla ciebie pozdrawiam cieplutko !
Kosaćce, irysy (Iris) 13:53, 15 mar 2013
Do góry
I jeszcze kilka

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 13:51, 15 mar 2013

Do góry
nieszka napisał(a)
Marcowy śnieg ma krótki termin ważności Nie przyzwyczajaj się za mocno do niego

Agnieszko, ten marcowy śnieg jest o przedłużonym terminie ważności. To jakiś histeryczny atak zimy! Wieje chyba z 80 na godzinę, a to białe, drobne draństwo wciska się wszędzie. Mam półmetrowe zaspy. Jest południe i nie zanosi się na poprawę pogody, wręcz przeciwnie.
Dasiu, Magdo, to jeszcze poczekamy.

Ania i róże i cała reszta :) 13:51, 15 mar 2013

Do góry
AniaDS napisał(a)
To już więcej nie gadam

Jaka to odmiana??
Ogród w Alei Lipowej... 13:47, 15 mar 2013

Do góry
Oj bo i nie ma czego zazdraszczać.
Zobaczcie sami jak wyglądają główne drogi na lubelszczyźnie, maskara.

fot. Łukasz Minkiewicz

Ogród Alicji w ciągłych przeróbkach 13:30, 15 mar 2013

Do góry
No nie wiem jak tam u Was , bo u mnie śniegu do pasa .... ze sklepu wróciłam cała mokra, samochodem nie ma wyjazdu..... po prostu pogrom...
Na pocieszenie zrobiłam sobie herbatke w takim oto kubeczku

Już mi lepiej Ale ja chcę wioooosny.....
Rododendronowy ogród II. 13:27, 15 mar 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Bożenko, u mnie słoneczko z przelotnymi chmurami. Wyzerowało się za oknem. Miłego dnia!

Haniu u mnie teraz -2, słonko nieco sie przebija przez chmury, ale już mnie to denerwuje , biało i biało. Miłego dnia.
Ogród, Oogród, Ooogród 13:25, 15 mar 2013

Do góry
Wymyśliłem coś takiego... szybki projekt poniżej Doradzcie czy będzie to grało i czy wogóle kompozycja nie jest za "ciężka". Kompozycja jest przy wejściu n adziałkę...

po obu stronach bramy dwa stożki (Strażnicy). w samym rogu świerk serbski (zimą będzie robił za drzewko wigilijne) między świerkiem a stożkiem żywopłot cisowy. z drugiej strony świekra dwie tuje szmaragdy żywopłot z cisa i trzy tuje szmaragdy. Pozatym przy stożku kule bukszpanowe lub świerki nidiformis, świerk serbski podsadzony podsadzony jałowcem tamariscifolia obok przed żywopłotem z cisa kule cisowe (dwie na pniu jedna nie) obok stożki trzy w różnych rozmiarach...
Mam również problem tej natury że w tym miejscu jest oczyszczalnia i musze te okręgi widoczne na zdjęciu czymś przykryć tylko czym??? musi być do nich dostęp jaby co.... no i czy korzenie tych wszystkich roślinek nie uszkodzą oczyszczalni?

i co z tą obwódką bukszpanową...
Kocham ten ogród 13:20, 15 mar 2013

Do góry
Bardzo dziękuję za miłe słowa ale mój ogród nie jest taki dopracowany jak wasze nie ma prostych kancików równych rabat nie jest prościutki i równiutki bo trudno było w nim coś zaprojektować rośnie w nim wszystko i nic ale pomału to zmieniam a to był początek to jest działka 7 ara a ten budynek to sąsiad i granica i zaczeło się najgorsze budowa i glina sami widzicie cudów nie ma!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:16, 15 mar 2013

Do góry
witam,
Dla tych co zostali tak jak ja zarażeni przez Pania Danusie hortensjami, wklejam fotki hortesji którą dziś kupiłam w Ikea za 24,99. Wydawało mi się nie drogo.

Były jeszcze białe i niebieskie.
Nigdy nie mów nigdy 12:54, 15 mar 2013

Do góry
iwonaj napisał(a)
Ale piękna jaka to odmiana ?

To nasza polska róża Chopin, warta grzechu
Amatorka ogródka wita :) 12:44, 15 mar 2013

Do góry
Cześć Anniu piękne pieski takie dwa diabełki nie martw się ogród i pies da się połączyć ja jestem tego przykładem miałam tylko problem jak tinusia byla mała a teraz już nic nie niszczy a była taka malutka i jak ją można było za te rośliny karać więc ja rano sadziłam a jak przyszłam z pracy to było wykopane i znowu sadziłam a czasem nie było już co sadzić a wyglądało to tak
Nigdy nie mów nigdy 12:42, 15 mar 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
A ja jak było ciepło przesadzilam trzmieline teraz taki mróz nie wiem czy jej nie zaszkodzi
jeżówki nigdy nie siałam ale dostałam kiedyś od sąsiadki kwitła a na drugi rok już jej nie było
teraz kupiłam kłącze może coś urośnie.

Chyba pospieszyłyśmy się, niestety...

A na poprawę humoru zeszłoroczny rozczochraniec

Kocham ten ogród 12:29, 15 mar 2013

Do góry
Zostawię Ci jedną z moich, też lubisz

Kocham ten ogród 12:05, 15 mar 2013

Do góry
Serdecznie witam Hannie Ladygreen Grażynkę iBogusię o jak miło że mnie witacie w swoim gronie nie spodziewałam się że aż tyle osób mnie odwiedzi nie wiem tylko kiedy mam założyć wizytówkę ogrodu czy mam pisać z wami na moim linku podpowiedzcie mi a to dla was
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies