Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kocham ten ogród 07:29, 15 mar 2013

Do góry
Bardzo dziękuję za powitania wczoraj miałam chrzest bojowy z moim podpisem cały dzień siedziałam dopiero pani Danusia mi pomogła i udało się nie wiem jak wy to ogarniacie z tymi wpisami bo jest tego dużo i nie wiem komu co pisać i gdzie czy w powitaniach czy w naszych ogrodach pomocy a to dla was
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 06:34, 15 mar 2013

Do góry
A dzisiaj 15 marca.

Połowa miesiąca. Rano -2, sypie śnieg, i akurat z niego jestem dziś zadowolona.
Pozdrawiam .
Mój ogródek pod Gdańskiem 03:29, 15 mar 2013

Do góry
Moniika napisał(a)
A u mnie dziś tyle śniegu
Dianko , Haniu , Kondzio dzięki za odwiedziny ! Pozdrawiam czekając z utęsknieniem na wiosnę

Zasypało G., na biało, pozdrawiam Monika
Mój 4 arowy azyl... 03:25, 15 mar 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Prawie przez pół dnia obserwowałam dzwońce, które całymi stadkami zlatywały do stołówki. Wcześniej zlikwidowałam karmnik, ale żal mi się ich zrobiło, bo przylatywały i szukały ziaren.
Po raz pierwszy przyleciała sikora modra, ale nie zdążyłam zrobić zdjęcia, tak jak i grubodziobowi, który ledwie przysiadł i zaraz odleciał a ja nie miałam aparatu pod reką.

Niewielu sikorkom udało się do ziaren dostać, odganiane były!

śliczne te Twoje dzwońce Basiu a jak ich dużo
Mój kawałek raju II 03:21, 15 mar 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

No nie wiem dlaczego bo one wcale nie sa takie bojące. Ja dziś robiłam im zdjęcia .Jedna nawet głupie miny robiła, zobacz.

No faktycznie wygląda jak ta żaba, która przyszła do fotografa i miała w czasie robienia zdjęcia powiedzieć dżem, a powiedziała marmolada dzięki Bogdziu
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 00:36, 15 mar 2013
Do góry
W tym roku wybieram się do Europa Rosarium w okresie, gdy róże będą kwitły intensywnie, ale już bardziej świadomie - nie tylko wąchać i zachwycać się, ale jeszcze się czegoś nauczyć
tu jeszcze jedna, mroczna... pasuje do nocnego posta

Lubię czytać biografie ...

Iwona

Lek na całe zło czyli mój ogród 00:35, 15 mar 2013

Do góry
Ja nie mam już miejsca! Wszędzie pełno donic, doniczek, skrzynek z siewkami, sadzonkami, roślinami! Jeszcze tak u mnie nie było! Zakałapućkałam się
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 00:24, 15 mar 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Dajanko dziś były u mnie szczygły takie jak u Ciebie ostatnio, niestety dosc daleko i zdjecia kiepskie ale wkleję.

[/quote

Bożenko kochana jesli to jest kiepskie zdjęcie to ja swoich nawet zamieszczać nie powinnam Jakież one śliczne bużki bym im dała z przyjemnością .Ja upolowałam aparatem gila ale nie jest zbyt piękne to moje zdjęcie Niestety zawsze robię przez szybę bo kiedy wychodzę one już w locie Tak się ze mną zabawiają skubaniutkie
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 00:19, 15 mar 2013

Do góry
Iwa napisał(a)
Dziś każdą wolną chwilę spędzam u Ciebie. Czytam Sagę...
a to dla Ciebie - jeden z portretów różanych z Rosarium Sangerhausen.

Ja jestem szczęśliwą posiadaczką dwóch, różowej i czerwonej, ale za to kwitną do grudnia

O jej jakie one piękne Musze je zdobyć koniecznie .Moje wszystkie róże kwitną do grudnia miedzy innymi dlatego je tak uwielbiam .Bardzo dziękuje Iwo.Czy to skrót od Iwonki? Zanudzisz się czytając mój wątek do oglądania niewiele jeszcze Należy ci się medal za przetrwanie Dobranoc
Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 00:18, 15 mar 2013

Do góry
a takiego mamy bez nazwy - ładny więc został w ogrodzie
Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 00:14, 15 mar 2013

Do góry
finka napisał(a)
Galtonii niet...

Przerabiam depeszy +-)

A ja dopiero po dłuższej chwili zajarzyłem ! Myślę, "jakie depesze przerabia, telegraf kupili czy co ?
oj to chyba starość
przeglądam zdjęcia, bo za oknem wiadomo co wrrrr.
a w 2012 takie coś zakwitło - "Parfait" , ale nie do końca

jedno z ptaszysk

Jurajski Ogród 00:03, 15 mar 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)

wczsena jesień

Takie skarpy mi się marzą. Są przecudowne, zapierają dech w piersiach.
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:27, 14 mar 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Anka zmien ten avatar! Wolałam toplesowo basenowy

A zapytam Cię..... masz u siebie rozplenice, jak je tniesz na wiosnę? Krótko?

Gosia.. zależy kiedy tnę, a tne jak jest brzydka i jak najpóźniej, bo nie lubię pustki w ogrodzie.... rusza z wegetacją późno.... Tnę na wysokosci 5-10 cm... jak się utnie....
Tu widać..... do tulipków i innych masz porównanie..

Mój ogród 22:52, 14 mar 2013

Do góry
Bożenko, trochę spóźnione, ciepłe,serdeczne życzenia imieninowe

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 22:50, 14 mar 2013

Do góry
Edi00 napisał(a)

Marta, jak w bajce...

Edi dzięki za mile słowa
Ogrodowe zacisze 22:49, 14 mar 2013

Do góry
Maria667 napisał(a)
To na poprawę nastroju...

Prawdziwy esteta..... mam nadzieję, że mój jeszcze wiosna kwiatki też powącha ... od góry.... ..
Świetne zdjęcie
Jurajski Ogród 22:47, 14 mar 2013

Do góry
Agnieszko Twoje pismo obrazkowe budzi zachwyt

AgnieszkaW napisał(a)

To o to drzewko na pniu chodzi tak? to jest choina kanadyjska prowadzona na kulke? a ile ona u Ciebie Agnieszko już rośnie? Od początku ją prowadzisz na kulkę? Dużo przycinasz? jak często ? I czy to jest jakaś odmiana czy po prostu... gatunek? No sorry - ale chcę zakupić choinę kanadyjską i to mnie zaintrygowało a poza tym jak się ma tak pięknie to "się trza tłumaczyć"
Pozdrawiam i dobrej nocki życzę
Pustynia, która będzie kiedyś ogrodem 22:45, 14 mar 2013

Do góry
Pozdrawiam serdecznie małopolankę

Powitać... 22:40, 14 mar 2013

Do góry
Witam Was maniacy ogrodowi.
Przez jakiś czas przeglądałem i trochę udzielałem się na podobnym forum, jednak widzę, że tutaj cały czas coś się dzieje. Niektórzy z Was wręcz czekają z nosem przy komputerze, żeby tylko coś naskrobać, żeby komuś podpowiedzieć. I to mi się podoba...

Mam na imię Tomek, mieszkam pod Radomiem, mamy z żoną do zagospodarowania 2400m2 terenu. Co nieco już rośnie (od 3 lat), plany są potężne, zobaczymy co z tego wyjdzie. W tym roku planuję skupić się na dosadzeniu sporej ilości rododendronów - i tutaj liczę na mądre głosy.
Pozdrawiam Was wszystkim.

Początek moich przygód z ogrodem :) 22:39, 14 mar 2013

Do góry
Witam wszystkich jeszcze raz!

Wiosna za pasem i prace na działce coraz częściej chodzą mi po głowie. Do tej pory były takie „z doskoku”, jak byłam na działce to całymi dniami grzebałam, przesadzałam, pieliłam, ale nigdy z jakimś szczególnym planem, czy wizją. Tak po prostu, bo uwielbiam spędzać czas pracując na działce. Jednak przestało mi to już wystarczać . W zeszłym roku pierwszy raz siałam jednoroczne. Nawet mi powyrastały te kwiatki i wszystkie zakwitły! (co za radość jak się samemu coś od początku wyhoduje). W tym roku zamierzam ambitniej podejść do sprawy, zacząć sukcesywnie wprowadzać zmiany i powolutku porządkować ten mętlik, małymi kroczkami do celu bo wszystkiego na raz nie uda mi się ogarnąć – sporo jest do zrobienia do tego fundusze mocno ograniczone i czas… nie jestem na działce na tyle często, żeby prace błyskawicznie szły (ale za to nadrabiam pracowitością! ). Na razie chciałabym zrobić chociaż namiastkę „ogrodu”, wstępny porządek, segregację roślin. Nie wiem za bardzo od czego zacząć, bo taki miszmasz, że nie wiem w co ręce włożyć, które rośliny zostawić, które przesadzić, których się pozbyć (jak to brzydko brzmi! ). Wszystkiego po trochu to tu, to tam coś rośnie (mam cichą nadzieję, że nie tylko ja tak sadzę, że to normalne u początkujących ). W chwili obecnej większość działki to trawa ze wszelkimi upiększaczami. Niektóre drzewa u nas już całkiem spore, co widać na załączonym zdjęciu Przewiduję, że ogród będzie powstawał powoli, dlatego oprócz porządkowania wszystkiego chciałabym w tym roku założyć jakąś rabatę (najlepiej jednoroczną), żebym mogła już jakiś miły efekt pracy zobaczyć. Marzy mi się taka z wysokimi kwiatami i ze ścieżką przechodzącą przez nią, żebym mogła usiąść wśród kwiatów, w odcieniach różu, fioletu i błękitu.

Mam nadzieję, że pomożecie mi i doradzicie co i jak powinnam zrobić oraz od czego zacząć. Podobają mi się bardzo Wasze ogrody, inspirują mnie i jeszcze bardziej zachęcają do pracy

A tutaj zaczyna się moja przygoda:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies