Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 13:07, 12 mar 2013

Do góry
na bukszpany mam namiar, koło Łasku, po 1,5 zł/szt. Tylko gość coś się nie wystawia jeszcze w tym roku, a ja nie mam telefonu
jakbyś chciała, w którąś sobotę możemy tam podjechać..

takie:

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:03, 12 mar 2013

Do góry
i takie kształty

i takie coś, w 2 kolorach, ale nie cisy
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 12:55, 12 mar 2013

Do góry
Marzenko gratuluję, ściskam, całuje

O taką różyczkę ci dam

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:42, 12 mar 2013

Do góry
za 100, ładna chyba? nie wiem czy drogo, bo na cisach się nie znam; mam jeden okaz, który prowadzę w kulę na pniu, ma trochę lat i rok temu, małe kupiłam 10 sztuk na żywopłot

kulki i inne kształty cisów

i takie, najbardziej zielone, cena między 28-45, zależy od wielkości, a mają od 80 wzwyż, do 120 chyba
podaje na oko, nie mierzyłam dokładnie
i kulka bukszpanowa, tez nie taka zła
Acer tataricum " Ginnala"- Klon tatarski " Ginnala" 12:37, 12 mar 2013

Do góry
Klon Ginnala jest drzewem miododajnym i świetnie przebarwiającym się na jesień. Fotkę zrobiłem w jednym z moich ogrodów trochę mi się rozmazała Zdjęcie wykonałem we wrześniu, drzewko ma drugi rok od posadzenia, rośnie w półcieniu (czego podobnież nie toleruje)

Dodatkowymi zaletami drzewka jest niewielki wzrost, brak wymagań glebowych, podobnież pachnie (nie udało mi się zwąchać sprawy).

Może się rozsiewać, jak ktoś już wyżej potwierdził.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:27, 12 mar 2013

Do góry

Gosiu, może komuś się przyda, ja na pewno kupię tam cisy, może jeszcze coś, na razie plany w głowie, w realu co innego na głowie

te po 100 zł
Ogród w skali mikro :) 12:26, 12 mar 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)

Jesssst ... Znalazłam masaźystę .., u Anki Asc... Od Reni ... Wynajmę go na chwilę , mam nadzieję ,że się nie pogniewają..

Włochaty ten masażysta , rzeczywiście

masażysta jest oki, ale pana w różowym fartuszku też bym przygarnęła, bo moja piesa kudły zrzuca i non stop trzeba sprzątać...oj przydałby się przydał - "ach ju"
Pod Akacjami 12:24, 12 mar 2013

Do góry
Witam serdecznie w moim akacjowym wątku
Dawno, dawno temu, za siedmioma górami ..... powinnam zacząć jakoś tak bajkowo, bo to było jak w bajce tyle tylko, że tak jak w bajce bywa - nie aż tak dawno, bo w zeszłym roku w sierpniu i nie za siedmioma, a za czterema i nie górami, a kilometrami .
Wybrałam się na wycieczkę rowerową i już w drodze powrotnej mimo, że czerwony krawat wisiał mi do pasa, skończyła mi się woda, coś mnie podkusiło aby zmienić swoją wyjeżdżoną trasę. Kawałek dalej, za zakrętem, oczom ukazała się działka, piękna, skąpana w zachodzącym słońcu, z dwóch stron otoczona sadami, a trzeciej szpalerem drzew i małym stawem, w miejscu mało zabudowanym i na dodatek na samym środku stała tablica "na sprzedaż"!. Nogi sie pode mną ugięły, wyjęłam komórkę i zadzwoniłam. Po miesiącu potwornie trudnych rozmów i uzgodnień (zaangażowały się w tą sprzedaż osoby trzecie, a pośredniczący i godzący wszystkie strony sprzedaży był za granicą) działka była nasza .

Dziś wygląda tak trochę smutno, bo wszędzie szaro-buro i brudno - zdjęcie robione po przekątnej, z jednego rogu, w oddali po prawej stronie drewniany domek z 1941 (chyba) roku

to nasz "zabytek" w otoczeniu 18-20 metrowych akacji własnie

reprezentacyjny wjazd wygląda tak - na środku staruszka jabłonka, której muszę własną piersią bronić przed zakusami mojego M.

i doł działki (robione z naszego wjazdu) czyli granica z drogą gminną i majaczące za drzewami jeziorko

i to na razie tyle tytułem wstępu, zapraszam na ciąg dalszy
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:19, 12 mar 2013

Do góry
i tu cisy 10 letnie, cena 240

Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 12:17, 12 mar 2013

Do góry
na razie fotki imprezowych kwiatków
To jedne z zakupów giełdowych. Co do ogrodu, muszę oddać aparat do naprawy, bo padł

W Gąszczu u Tess 12:07, 12 mar 2013

Do góry
Czyli sypać na jesienią zasiany trawnik czy nie?...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:05, 12 mar 2013

Do góry
cd..idzie jak krew z nosa, ten internet jak żółw!

jest też laurowiśnie Otto Lyken i trzmieliny na pniu, bardzo ładne

tu część podmarznięta i w zależności, który bukszpan, cena do negocjacji, myślę, że po cięciu odbiją

za chwilę cd
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:55, 12 mar 2013

Do góry
asc napisał(a)
Misiek vel Everest.... cały dzień nie pił, nie jadł (i o dziwo nie che.. to naprawdę bardzo chory)... i od powrotu śpi.. trzaskanie drzwi, nic nie działa na niego... a ja pracuję, wiec nie zaglądam praktycznie nigdzie sorki....
I napewno nie mam Was dość, bo co chwila zaglądam........
Jeżeli ktoś myślał, że się mnie pozbędzie to zasmucę ........ rozczaruję....... ja się tu tak zadomowiłam, że żadna siła mnie stąd nie wyrzuci... no chyba, że Danusia Ale staram się być grzeczna

I nawet kwiatka wkleję Zeszłorocznego.... bo tegoroczne.. nie głupie.. wiedzą, że nie ma sie do czego spieszyć, ale prognoza długoterminowa już zeszła z obiecywanych -20 na -18 a potem WIOSNA
M. stwierdził, że jeżeli co 2 dni będzie tak spadało o 2 stopnie..... to mamy szansę na ten krytyczny mróz zejść do -12......
Pokazywałam, ale pokażę jeszcze raz bo mi się bardzo podoba

cudo, fajnie, że przypomniałaś
dobrze, że jesteś a co do pieska, na każdego przychodzi jego czas, smutno, ale co poradzisz, ja juz to przechodziłam nie raz, naryczałam sie jak durna.
Połowa działki - czyli mam powoli dość 11:49, 12 mar 2013

Do góry

I następne
Połowa działki - czyli mam powoli dość 11:47, 12 mar 2013

Do góry

Na rozsady czas.
W cieniu - zacieniona 11:42, 12 mar 2013

Do góry
...co z tymi agapantami będzie? Wydaje mi się,ze ten z prawej strony na dole ma szersze liście...może zakwitnie?Nie mam doświadczenia w uprawie ,to moje pierwsze zakupio ne w ubiegłym roku kłącza...
Rododendronowy ogród II. 11:36, 12 mar 2013

Do góry
Bożenko, wielkie gratulacje 19 x 100!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:35, 12 mar 2013

Do góry
Eliza, tez pozdrawiam, zimno jak cholera, właśnie wróciłam ze szkółki, tam dopiero zmarzłam!

Ewa, a ja juz tez nie myślę, co ma być, niech będzie, tak jak Danusia pisała, co wyleci, będzie nowe, trudno;
Gosiu, juz jest
jest

Zaliczyłam szkółkę i oto raport; pełno bukszpanów, część podmarznięta, ale są też ładne kulki, cena 30 zł do 36, małe sadzonki po 6-8, odmiany żółte, dość ciekawe; roślin pełno, ale skupiłam się na tych, co budzą zainteresowanie; są trzmieliny na pniu, wysokie na 120-150 po 45 zł, ceny mniej więcej, bo nie zapisywałam; różne iglaki na pniu, karłowate lub cięte;
cisy są do wyboru w kilku odmianach; złote, kolumnowe ciemnozielone, cięte w kulę i stożki i inne;
ceny mniejszych stożków wysokość do 120-150 100 zł, kul o średnicy 80-100 tez po 100 zł, a kule i stożki już 10 letnie, wielkie i piękne po 200-240 zł;
dla siebie już upatrzyłam kule i stożki, w bardzo ładnej formie i kondycji, trochę tego tam jest
i foty
bukszpan, który jest zielony, ale ma złote przyrosty

tu są odmiany złote i zielone, cisy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies