Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z platanem. 10:40, 09 mar 2013

Do góry
Łoosiuu napisał(a)
Teraz najgorszy z możliwych widoków Mam straszny problem ze skrzypami. Wyrastają ciągle i wszędzie i nic na nie nie działa bo zaraz za płotem jest pole i przerastają do mnie

A dla mnie to najlepszy z możliwych widoków. Wogóle nie widzę tego skrzypu tylko połączenie kolorów swierków i jasnozielonych roślin pod nimi. Dla mnie bomba
Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 10:37, 09 mar 2013

Do góry
No masz racje czasami pogoda przez jakiś czas bywa tak łaskawa że co niektórzy zapominają jak w Polsce potrafi byc zimno i prubuja uprawy niektórych roślin w gruncie i wtedy straty bywaja dotkliwe ale ja lubie takie eksperymenty mimo wszystko powodzenia w uprawie..
O takim olbrzymie w gruncie możemy zapomniec, zresztą w donicy również
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:36, 09 mar 2013

Do góry
Powoli odmarzam, tak więc macham do Ciebie.

Pozdrawiam
I ponownie pięknego jastrzębia ustrzeliłaś, a mi udało się tylko takie sfotosić.

Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 10:33, 09 mar 2013

Do góry

Zwierzęta, a dokładniej gady i płazy lubi najbardziej, ale w tym roku zażyczyła sobie "2 ary na ogródek". usiłujemy ją przekonac by zaczęła od 2 mkw. Żółwie są u nas jak bociany, jak się obudzą to znaczy, że wiosna przyszła !
Jurajski Ogród 10:30, 09 mar 2013

Do góry
W wiosennym nastroju

Ściółkowanie róż 10:26, 09 mar 2013

Do góry
Już pokazywałem te zdjęcia, ale warto przypomnieć. W Londynie ostatnio widziałem ściółkowanie rabat różanych chyba kompostem zmieszanym z obornikiem. Była to bardzo gruba warstwa na całej rabacie - ponad 10 cm.
Tutaj w trakcie posypywania

i efekt końcowy
Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 10:25, 09 mar 2013

Do góry

a to kilka zdjęć autorstwa Michaliny (naszej córki)
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:25, 09 mar 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Ewa, dzięki za głos łubinowy.

Dziś z uśmiechem na ustach porządkuję dom. Nie trzeba wybierać między domem a ogrodem, tak jest łatwiej.

Chlebek na podłodze? Czy niedowidzę? Ach nie, to deska do krojenia!
Ale pięknie wygląda. Porządki już zrobione, to teraz kawusia!
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 10:11, 09 mar 2013

Do góry
Witam Was w zimowej aurze .... bo u mnie niestety zima na całego i cały czas prószy śnieg..... a miałam dzisiaj ciąć serby.... ech....

Pozdrawiam kobietki z okazji naszego święta i zamieszczam wiersz, który dostałam od innej kobietki

Szymborska Wisława
Portret kobiecy

Musi być do wyboru.
Zmieniać się, żeby tylko nic się nie zmieniło.
To łatwe, niemożliwe, trudne, warte próby.
Oczy ma, jeśli trzeba, raz modre, raz szare,
czarne, wesołe, bez powodu pełne łez.
Śpi z nim jak pierwsza z brzegu, jedyna na świecie.
Urodzi mu czworo dzieci, żadnych dzieci, jedno.
Naiwna, ale najlepiej doradzi.
Słaba, ale udźwignie.
Nie ma głowy na karku, to będzie ją miała.
Czyta Jaspersa i pisma kobiece.
Nie wie po co ta śrubka i zbuduje most.
Młoda, jak zwykle młoda, ciągle jeszcze młoda.
Trzyma w rękach wróbelka ze złamanym skrzydłem,
własne pieniądze na podróż daleką i długą,
tasak do mięsa, kompres i kieliszek czystej.
Dokąd tak biegnie, czy nie jest zmęczona.
Ależ nie, tylko trochę, bardzo, nic nie szkodzi.
Albo go kocha, albo się uparła.
Na dobre, na niedobre i na litość boską.

Blaski i cienie nowego życia 10:05, 09 mar 2013

Do góry
Mój S. wczoraj specjalnie na rowerze jechał aby kupić mi kwiatki z okazji Dnia Kobiet.
I jakoś radośniej zrobiło się na parapecie

A taką beczkę dębową mój M. dostał od znajomego. I teraz powiedzcie mi jak można ją wykorzystać w ogrodzie? Ja myślałam że w warzywniaku postawię na kwiaty

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:00, 09 mar 2013

Do góry
Ewa, dzięki za głos łubinowy.

Dziś z uśmiechem na ustach porządkuję dom. Nie trzeba wybierać między domem a ogrodem, tak jest łatwiej.

Ania i róże i cała reszta :) 09:33, 09 mar 2013

Do góry
AniaDS napisał(a)
The Wedgewood Rose

Cud nad cuda!!!!!!!!!!!! Powiedz, że ona jeszcze pachnie...i się pnie...a mój wybór padnie właśnie na nią....
W Gąszczu u Tess 09:23, 09 mar 2013

Do góry
Ulala jaki tu ruch agentka melduje dzisiaj swoja obecność

I co jaka decyzja z doniczkami ?
Ogród do kwadratu 09:00, 09 mar 2013

Do góry
AniaDS napisał(a)
Fajnie wyglądają takie splecione trawy, będę to pamiętać , widzę, że już większość z nas jest przygotowana na zbliżające się święta a ja na razie żyję tylko dniem dzisiejszym i wciąż mi się wydaje, że do świąt jeszcze kawał czasu. Wiem, wiem.. obudzę się z ręką w nocniku ..
Najlepszego Słonko :*

Aniu ja mam tylko jajeczka pokazane na zdjęciach. I coś tam z ubiegłego roku. I tak tylko wyglądają moje przygotowania do ŚW. Nawet nie mam posprzątane!!!. Czekam z grubszym sprzątaniem, aż zakończy się sezon palenia w kominku - kurzu pełno niestety.

Wczoraj szukałam róży do osłonięcia słupa. Znalazłam w Floribundzie Giardinę - z Twoimi fotkami. Cudna jest. Szukam róży do osłonięcia nóg słupa - więc piennej lub udającą pienną, pachnącej mocno, powtarzającej kwitnienie i różowej - znasz coś takiego??? Myślałam nawet o Louis Odier - marzy mi się, ale nie wiem czy za duża nie będzie. Wynalazłam takie nazwy:
- Aloha
- Compassion
- Emelie
- Morgengruss
- Jasmina
- Eden Rose
- Giardina
- Louis Odier
Między nogi słupa chcę wstawić ławeczkę a róża tworzyłaby łuk. Zaraz wstawię zdjęcie tego miejsca.

Edit:
Nie mogę znaleźć fotki. Zobacz proszę na str 11 - ostatnie zdjęcie - w moim wątku
Ogród do kwadratu 08:49, 09 mar 2013

Do góry
kitek81 napisał(a)
najlepszego z okazji Dnia Kobiet
pozdrawiam

Kasiu - bardzo dziękuję za pamięć . I widzę, że avatarek zmieniłaś. Jak by nam tak kasa rosła na kontach jak roślinki w ogrodach - byłoby cudnie
nic nie umiem, nie znam się.... ale bardzo chcę 08:44, 09 mar 2013

Do góry

safikey napisał(a)
Sylwia napisałam już na blogu budowlanym, że miło Cię tutaj znaleźć!!!
będę podglądać również z Lubelszczyzny
słoneczna odessa

Witaj! fajnie, że jesteś, a ja Ci życzę żebyś miała co podglądać

Pszczelarnia napisał(a)
Romko, nie powiem, że byłam u Ciebie, bo chyba nie byłam. Ale spotkałyśmy się u Karoli?
Obejrzałam 20 stron wątku. I muszę powiedzieć, że: kocham lubelskie, podoba mi się bryła Twojego domu, studiowałaś w Krakowie, do którego ja tęsknie z Wrocławia wybywałam, bo taka była moda na Kraków, by po latach przekonać się, że mi minęło. Że Twoja historia niby podobna do innych - jest całkowicie inna.
Tyle na dziś. Zajrzę jutro dooglądam i doczytam.

Witaj Ewuniu! u mnie czytać nie ma co za wiele jeszcze, wszystko w powijakach jeszcze najgorsze jest to, że ja wciąż w taki rozkroku jestem, i nie wiem co począć z tym moim ogrodem, bo bardzo podobają mi się ugładzone ułożone ogrody, ale serce chyba mówi, że kwietna łąka i skansenowe klimaty o wiele mu bliższe bądź tu mądry.....

Kindzia napisał(a)
Kwiatuszek na Dzień Kobiet

bardzo dziękuję na Ciebie to zawsze można liczyć!!!

GosiaJoanna napisał(a)
Przyjmij życzenia Babo kochana
od drugiej baby z samego rana.
Niech dzień cały będzie radosny
bądź zdrowa Babo -aby do wiosny!
Szczęścia życzę Tobie, sobie
i kobietom na całym globie!
By marzenia się spełniały
a Nas chłopy wyręczali!
My dziś drinki i kaweczki
NASZE ŚWIĘTO DZIŚ BABECZKI!!!

dziękuję Gosiu, poza życzeniami i kwiatkiem ucieszył mnie widok Twojej roześmianej buzi, śliczne nasz to zdjęcie!!!

irena_milek napisał(a)
Romka, przeczytałam pierwszy post, czyli wstęp....cudowny

Irenko prawda póki co jest taka, że w moim wątku to mi tylko wstęp wyszedł trzymaj kciuki, żeby z ogrodem też tak było
ogrodoweimpresjejolki 08:44, 09 mar 2013

Do góry
Zostawiam karteczkę i zmykam, bo mam dzisiaj uroczystość rodzinna Będę wieczorkiem...

Miłego weekendowania

Miałam takiego

Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 08:44, 09 mar 2013

Do góry
Najbardziej smuci mnie choroba mojej Sabuni wczoraj miała robioną biopsję, jest podejrzenie, że to może być chłoniak. od miesiąca ma powiększone węzły chłonne żuchwowe i podkolanowe. W czwartek miała operację, ropomacicze

Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 08:38, 09 mar 2013

Do góry
Niestety, dziś jest już tak śnieg sypie od rana

Nelumbo - lotos 08:37, 09 mar 2013

Do góry
Proszę, spójrzcie tutaj - początki tworzenia się kłączy. Fotografia jest z połowy maja, dwa miesiące po wysiewie nasion. Lotosy z nasion rozwijają się bardzo szybko.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies