Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:32, 09 kwi 2013

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:31, 09 kwi 2013

Do góry

Ogrodowe skarby 14:31, 09 kwi 2013

Do góry
Wczoraj byłam w obi ale mają strasznie roślinki przesuszone i wyciągnięte z braku słońca.Kupiłam na przecenie takie wybujałe lawendy - zobaczę co z nimi będzie dzisiaj pikowałam pelargonie

widzę że z mojego siania coś tam zeszło Torf popękał ale nie znaczy to że jest suchy przenosiłam skrzynki i tak się zrobiło.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:30, 09 kwi 2013

Do góry
Wzięłam się za pikowanie pomidorów

Najpierw warsztat pracy, czyli ziemia, szufelka i doniczki

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:26, 09 kwi 2013

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:25, 09 kwi 2013

Do góry
W Warszawie też jest kompostownia, kiedyś kupowałam na wywrotki, ale trafiały się różne zanieczyszczenia, jak to w kompostowni miejskiej

Rano z Gosią byłyśmy na giełdzie Ja mam takie kwiatki

Cupressus macrocarpa 'Goldcrest'

Ponieważ wianki mam różowe - idę w róż

Wiejski Ogród Moniki 14:24, 09 kwi 2013

Do góry
Witam wszystkich .
Na początku chciałam powiedzieć , że uwielbiam wasze Ogrodowisko które mam nadzieje stanie sie też moim Ogrodowiskiem.
Mieszkam na wsi od dwóch lat sprowadziłam sie tutaj z województwa mazowieckiego.
Od tej wiosny pragnę realizować swoje marzenia o wiejskim ogrodzie . Zastanawiacie się pewnie co rozumiem przez wiejski ogród... Otóż dla mnie wiejski znaczy :
- nie do końca uporządkowany
- w który wkradła się odrobina dzikości
- który lekko wymknął się spod kontroli
itd...
Teraz kilka fotek z mojego ogrodu: (to część ogrodu najbliżej domu , ogółem całości jest 60 arów)

Tutaj chciała bym, aby powstał ogród różany ... począwszy od wejścia z pergolą różaną ...
Jest to powierzchnia gł. 13m, szer. 3,5 m

Po lewej stronie miejsce letnich biesiad w oddali natomiast taki ala skalniak ... do tej pory mój ogródek eksperymentalny ...
W w tym sezonie mam zamiar stworzyć na owym murze z czerwonej cegły graffiti z mchu ...

Tutaj plac dla dzieci piaskownica którą widać po wisienką zostanie przesunięta . Jest również latem zawieszany hamak od wisienki do karmnika . Wychodek w tym roku zostanie przesunięty głębiej i odnowiony a raczej postawiony nowy . Chciała bym posadzić woku niego jak również z przodu coś co by go zasłoniło. Pod płotkiem od cypryska do wychodnka chcę posadzić lawendę. Jest to sloneczne miejsce więc mam nadziję, że będzie się tam czuła i rozwijała dobrze.

Oczko wodne slużące latem jako basen dla dzieci.

Plac parkingowy dla gości.

Tutaj w tym roku od strony iglaków w przód na całej szerokości będę tworzyła rabaty kwiatowe.

Co do fundamentu na którym rośnie wierzba na razie nie mam planów kiedyś chciała bym postawić tam domek letniskowy pod agroturystykę .

To jest ciekawe miejsce ... dół wkoło niego masa kamieni bardzo słoneczne miejsce w tym roku mam zamiar obsadzić je dyniami.

To z innej perspektywy ujęte miejsce pod agroturystykę.

Plac przed domem który musimy doprowadzić do porządku do przyszłej wiosny gdyż takiego błota dłużej nie zniosę .

Ogródek dawniej służący jako warzywniak teraz ze względu na coraz większe drzewka owocowe stał się sadem.

Niestety zdjęcia wczesno wiosenne więc jeszcze ponuro ... śnieg ...

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 14:16, 09 kwi 2013

Do góry
Bogdziu, Aniu, Marzeno i Zbyszku
jest, jest, jest u mnie wiosna

minimalna , ale zawsze coś

a ta brązowa plamka za świerkami to nasz zając, siedział wczoraj cały dzień, spłoszył się jak chciałam mu zrobic zdjęcie

Po prostu ogród... 14:11, 09 kwi 2013

Do góry
Gabrysia, anna_studio - pozdrawiam i trochę wiosny zostawiam w ten deszczowy i zimny dzień

Pszczelarnia 13:58, 09 kwi 2013

Do góry
Ogrodzenie mam: 280 metrów bieżących z 3 stron. Strumień znowu rozgrzebany i przeszły skarpą przez wykopki. Wody się boją (na szczęście) ale po skarpie hasają. Na razie taka prowizorka. Trzeba się zastanowić co dalej.

A gałąź kasztanowca rozkwitła:

Ogród w Holandii 13:54, 09 kwi 2013

Do góry
jako się rzekło, tulipany bardzo juz duże i jak się bliżej przyjrzeć...to gdzie nie gdzie...

ciagle widac pierwsze wiosenne kwiaty, co o tej porze roku jest zdumiewające. Tu w tle krokusy, a na pierwszym planie już spore pączki żonkili:

i puszkinie, które w zeszłym roku to już w lutym widywałam. U siebie mam je pierwszy raz. Pomysł był taki, zeby się komponowały z trawką holcus mollis, ale ta ostatnia z powodu okropnej suszy pozasychała. Chyba rację mieli mądrzy ludzie, że to nie jest łatwy przeciwnik. Nie wiem czy ją w tym miejscu zostawię...

Ogród w Holandii 13:47, 09 kwi 2013

Do góry
A na dowód, że nic nie łgam - kilka fotek. Kiedy dziś rano wyszłam z dzieckiem do szkoły, to po raz pierwszy w tym roku poczułam taki charakterystyczny zapach wiosennego deszczu. Wcale nie padało, choć na dziś zapowiadają, więc nie mam pojęcia skąd ten zapach, ale był! Ptaki śpiewają już bez krępacji i cebulowe stoją karnymi szeregami, czekając na hasło do zaprezentowania się w całej okazałości. Mam nadzieję, że to już lada dzień. A tymczasem.

Dwa rodzaje czosnku - taki wielki i nieco mniejszy. Liście mają już ogromne, ale na kwiaty to jeszcze poczekamy:

za czosnkami wsadziłam eksperymentalnie szachownice perskie. Kupiłam je dopiero w grudniu i bałam się, że nie dadzą rady w tak krótkim czasie się zadomowić. A tymczasem... I na dodatek myślałam, że tylko jednej się udało,a wyszły wszystkie trzy! Bardzo jestem ich ciekawa. To znaczy tu na zdjęciu to jest jedna cebula. tylko trzy główki pokazała. po bokach są jeszcze dwie - jedna też z trzema i jedna z dwoma główkami.

i fragment całej rabaty - czosnki, tulipany i berberysy. A latem będą jeżówki, trawy i dzielżany. Aha - jeszcze astry.
A miało być tak pięknie.... 13:44, 09 kwi 2013

Do góry
Przestało sypać ,śnieg się topi w mgnieniu oka. Będzie dobrze
Mój jesienny ogród 13:39, 09 kwi 2013

Do góry
Witaj Robercie ależ Ty nas karmisz -jak obejrzę Twoje zdjęcia to się żyć chce że na świecie tak pięknie Ty nam to pokazujesz Pozdrawiam cię gorąco i za3 dni jadę ogladac tulipany na 2 tygodnie ---ale i tak będę Cię oglądać Kup sobie ten aparat nie załuj ------jeśli Cie to ucieszy Ukłony Przesyłam Ci swój obraz choc nie najładniejsz ale kwiatki są .
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:26, 09 kwi 2013

Do góry
Zbysiu jak milo Cię widzieć, dawno u mnie nie byłeś. Liczę na eksplozję krokusową w przyszłym tygodniu jak to coś stopnieje
wczorajsza popołudniowa fota padało tak przez jakieś 15 minut że nic nie było widać a potem znowu wyszło słońce....
Połowa działki - czyli mam powoli dość 13:21, 09 kwi 2013

Do góry
Połowa działki - czyli mam powoli dość 13:19, 09 kwi 2013

Do góry
Połowa działki - czyli mam powoli dość 13:19, 09 kwi 2013

Do góry
Połowa działki - czyli mam powoli dość 13:18, 09 kwi 2013

Do góry
Dzięki Iwonko - moje szmaragdy stoją na górze gdzie przechowuję kwiatki i nie tylko bo tam nie grzeję i nie dochodzi mróz. Ciągam tam wszystko co trzeba przechować .Pokażę tę przecowalnię .poniżej.To są zakupy na ten rok.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:06, 09 kwi 2013

Do góry
wczoraj świeciło, dzisiaj świeci, za domem odsloniło się kawałek rabaty i taaaadam. Takie małe a tak cieszą

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies