Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Janiny 10:45, 23 kwi 2013

Do góry
Samego ogrodu mam sporo i za czym skończę z pieleniem to już muszę od nowa zaczynać ...
trochę posiałam jednorocznych poruszyłam rabatki gdzie nie było mokro i przycięłam połowę róż . Dzisiaj dokończę cięcie i muszę podsypać je kompostem ..

Hiacynty ładnie wychodzą .

rabatka z żurawkami i miodunką

ostróżki

tojad karłowaty

tojad duży

lilie też ładnie wychodzą ..
Jeszcze mam sporo pracy w ogrodzie tylko muszę dawkować gimnastykę ogrodowa bo jeszcze boli mnie zbite biodro ..
Ogród przy lesie początek 2012/2013 10:36, 23 kwi 2013

Do góry

Wiosna ech ta wiosna.
Liliowo i kolorowo:) 10:35, 23 kwi 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
I z prośbą o wybaczenie mnie zagapialskiej , składam gratulacje na okrągłą setkę i kwiatucha zostawiam

Bardzo dziekuje u mnie nie zakwitł i nie wiem dlaczego?moze za duzo cienia ma?
Mój własny zielony zakątek.....czyli początek własnego ogrodu 10:35, 23 kwi 2013

Do góry
Chciałam się jeszcze pochwalić moimi zdobyczami- chodzi o doniczki. Upolowałam je wszystkie w komisach za od 5 do 8 zł.

Udało mi się zakupić trzy przepiękne (chodzi o te jasne), tutaj na zdjęciu są tylko dwie bo w jednej stoją kwiatki w domu.

Teraz szukam donic o wiele większych ale strasznie ciężko z tym- oczywiście w sklepach jest ich mnóstwo ale cena wysoka- a ja jako początkujący ogrodnik nie zdawałam sobie sprawy że tak to wygląda

W tygodniu zabieram się za renowację trawnika z przodu domu. Nie mam pojęcia czy zakładać trawnik od początku- ponieważ w niektórych miejscach są doły (zdjęcia znajdują się w poście powyżej) czy wystarczy regeneracja. Oczywiście przeczytałam mnóstwo artykułów na ten temat ale nie jestem pewna od czego zacząć.

Pozdrawiam
Liliowo i kolorowo:) 10:33, 23 kwi 2013

Do góry
I z prośbą o wybaczenie mnie zagapialskiej , składam gratulacje na okrągłą setkę i kwiatucha zostawiam

Moja działka. 10:28, 23 kwi 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Moje wczorajsze dzieło

Suuuper mi się podoba ... Taki detalik a tak pięknie dobrany
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:25, 23 kwi 2013

Do góry
Ostróżki rosną:

Lilie zimujące w gruncie:

Zawilce ożyły, ciekawe kiedy zakwitną?

Samosiejki miniaturowych bratków z ubiegłego roku:

I... różowe hiacynty... miały być białe... Młoda się cieszy

Liliowo i kolorowo:) 10:14, 23 kwi 2013

Do góry
anna_g napisał(a)
Trochę sie spóźniłam ale też gratki wysyłam

jałowca bym przycięła (teraz taka mądra jestem a jeszcze bardzo niedawno to się bałam sekatora ) nie wiem w tej chwili co poradzić czy po prostu przyciąć czy robić bonsaja - chyba zależy w jakim on stanie jest z bliższa no i na co miałabyś ochotę. Ja ostatnio mniej więcej skończyłam swojego bonsaja z jałowca - w tej chwili wygląda jak boroczek
Pozdrawiam i cieszę się że wyzdrowiałaś

Aniu dziekuje za sliczne fiołkia efekt Twojej pracy widziałm i super Ci to ciecie wyszlo
Ogród na górce 10:13, 23 kwi 2013

Do góry
Praca w ogrodzie ruszyła pełną parą Jeszcze niedawno moja górka wyglądała tak
ale nadeszła wiosna

i znów nam ubyło lat.
Ruda kitka przychodzi codziennie
Liliowo i kolorowo:) 10:13, 23 kwi 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
I ode mnie gratulacje

Chopin zeżarty przez nornice tej wiosny...

Dziekuje Ci bardzo a róża piekna i żal.
Liliowo i kolorowo:) 10:12, 23 kwi 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Nawet bez ma pączki? To masz mocno zaawansowana wiosnę.Gratuluje setki.

Dziekuje Ci bardzo
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:10, 23 kwi 2013

Do góry
Gabrysiu kula jest ceramiczna, dookoła niej dosadziłam bukszpany które kiedyś będą kulkami i zamierzam mieć namiastkę Danusinej rabaty kulkowej Ale to kiedyś Może dzisiaj przytnę bukszpany, gdzieś nożyce zapodziałam

No ciekawa jestem tej ogrodowej, w doniczkach chyba nie przeżyły (miałam 2 małe), a ta w gruncie i owszem. Niech kwitnie

pozdrawiam!

Warzywka w skrzyniach:
szpinak:

cebulka:

groszek zielony:

rzodkiewka i coś?

czosnek:

sałata:

więcej szpinaku:
Liliowo i kolorowo:) 10:10, 23 kwi 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Gratulacje 100

Dziekuje Ci bardzo
Liliowo i kolorowo:) 10:08, 23 kwi 2013

Do góry
sylllwia napisał(a)
Danusiu gratulacje na 100 stron

dziekuje Bardzo
Ogród w skali mikro :) 10:04, 23 kwi 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Od paru dni szukałam zawciągu alba na mój zielony dach.. Podobno jest prawie zimozielony i wytrzyma wszystko .. Właśnie jedna roślinka rozpoczęła największą przygodę survivalowa swojego życia .. Może dać fajny efekt na dachu z tymi sterczącymi kwiatkami .., tylko czy wytrzyma?? ... Patelnia i cienka warstwa gleby i całkowity brak podlewania... Dlatego kupiłam jedną ... Stoi dumna na blacie kuchennym i kompletnie bidula nie wie , co ją czeka

Ale najlepsze jest to ,że są jeszcze inne piękniste zawciągi ..

Kuknijcie tu:

http://florexpol.eu/byliny/971-zawciag-nadmorski-rubrifolia.html

Bardzo ciekawa roślinka....trzymam kciuki za nią
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:02, 23 kwi 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu, widze u ciebie w donicach cyprysiki na pniu o jaskrawo zielonej barwie. Widziałam podobne w Nomi i mam na nie ochote ale nie wiem jak one sie spisuja zimą. Chowasz je w garażu ? w piwnicy ? w jakiej temperaturze ? a poza tym chciałabym ustawic je na tarasie w miejscu bardzo nasłonecznionym, od południa ? czy one wytrzymałyby takie warunki ?
Ogród w skali mikro :) 10:01, 23 kwi 2013

Do góry
Już mój nabytek się pręży na zielonym daszku ... Mam nadzieję ,że się nie pomyliłam i nie jest to jakaś wilgociolubna roślinka uwielbiająca cień .., bo wtedy po tygodniu zamieszka w śmietniku

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:59, 23 kwi 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

to jest po prostu CUUUUUDDDDNEEEE!!!!
Dana, jak ja to teraz pogodzę z różowym????????
Ogród z widokiem na jezioro 09:55, 23 kwi 2013

Do góry
yolka napisał(a)
Dzisiaj zrobiłam wiośnie zdjęcia
1. założenie: rabata z roślinami o szaroniebieskich liściach. dlatego, że kostka antracytowa i kompletny brak pomysłu co jeszcze mogłabym posadzić. Po lewej są cebulowe

Ja bym to widziała jeszcze jakieś różowe lub/i fioletowe kwiatki. Ładnie by się z szarozielonymi komponowały .
A różowych bylin , czy jednorocznych roślin jest całe mnóstwo
Mój jesienny ogród 09:52, 23 kwi 2013

Do góry
Te skrzyneczki świetnie się komponują z otoczeniem, nie przeraża ich ogrom. Mimo trudności miałeś piękną wycieczkę!
Życzę dalszych pięknych wypadów w teren i zdrowia!

Dla Ciebie swojska sasanka

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies