U mnie dziś prawdziwa wiosna, pierwsze w tym roku pranko właśnie zalicza suszenie w ogrodzie, pokusiłam się nawet o wywietrzenie pościeli. W końcu .
Za to jutro znowu wraca ochłodzenie, ma być deszcz i śnieg i ten $#@%^& mróz. No.. zima wraca .
W ogrodzie kwiatów wiosennych wciąż brak, ale zrobiłam ostatnio przegląd moich róż, podsyłam zatem porcję róż angielskich na pocieszenie , część osób już je widziała kilka dni temu na fb
Zacznę od tych bardziej nam znanych:
Abraham Darby
Czy ona jesienią ładnie wyglądała?
Na pewno jej coś brakuje i przypuszczam że już wcześniej miała żółtawe zabarwienie igieł, jeśli się mylę napisz,
Ja bym potraktowała ją asahi na początek, jak te zapowiadane przymrozki miną, a później koniecznie siarczan magnezu dolistnie,
pozdrawiam
To było raczej delikatne cięcie, głównie z góry i przewodniki boczne, czy widać różnicę oceń sama:
Pierwsze zdjęcia przed, drugie po:
Mam jeszcze jeden srebrny i tak samo go potraktowałam,
serbskie tylko z góry przycięłam, bo są gęste i krótkie przyrosty miały.
U Zbyszka było radykalne cięcie, widziałaś?, u kogoś pokazywał, ja jeszcze się tak mocno bojam
Tutaj masz instrukcje: https://www.ogrodowisko.pl/watek/2835-ciecie-sosny-i-swierka-klujacego-sprzeczne-informacje
Kurcze nooooooooooo jednak sama muszę na te brzozowe gałązki pojechać za sztywne eM naciął i się łamały więc stworzyłam z nich tylko Jajo będzie na Wielkanoc a reszta gałązek poszła do wazonu no cóz czeka mnie wycieczka po gałązki i mech do lasu
Haniu ja wiem i czuję jak już ci pisałam twoją ,dobrą osóbkę obok mnie.
Co ma wisieć nie utonie Jestem dobrej myśli ,mam tyle na głowie,że nie mam czasu na siebie i tak nie stresuję się na maksa.Liczę,że to nic takiego,a jeśli... spojrzę temu prosto w oczy nie będę miała innego wyjścia
Wstępnie wydaje mi się,że pan przystojny profilaktycznie zaproponuje usunięcie,ale cicho liczę,że nie
Poczułam ten słodki zapach,piwonie są przecudowne
Ściskam mocno
Bo my jak prędkość światła.... kurcze.. siem przeprowadzę... kiedyś była mowa o chałupie doktora... na spółkę z Konstancją...
Zostawiam te co to miały być 5-go.....