Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nigdy nie mów nigdy 13:14, 06 mar 2013

Do góry
Julcia taka drabinka?

Ania i róże i cała reszta :) 13:07, 06 mar 2013

Do góry
I Winchester Cathedral

Ania i róże i cała reszta :) 13:05, 06 mar 2013

Do góry
William Shakespeare 2000

Ania i róże i cała reszta :) 13:04, 06 mar 2013

Do góry
Queen of Sweden za czasów swojej świetności

Co z tym ogródeczkiem począć 13:04, 06 mar 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
Podpowiedzcie mi jeszcze jak ja mam go przyciąć.
jak w kulkę to obawiam się czy ta dziura zagęści się ,a pomyślałam że może lepiej formować go na stożek ?
to będzie moje pierwsze ciecie wiec tym bardziej zielona jestem
Tak wyglada z przodu

A to jest ta dziura z boku

Ty nie pyskuj tu tylko pomponiki rób...łatwizna jak diabli
Ania i róże i cała reszta :) 13:03, 06 mar 2013

Do góry
Heritage

Othello

Ania i róże i cała reszta :) 13:02, 06 mar 2013

Do góry
Glamis Castle

Graham Thomas

Ania i róże i cała reszta :) 12:59, 06 mar 2013

Do góry
U mnie dziś prawdziwa wiosna, pierwsze w tym roku pranko właśnie zalicza suszenie w ogrodzie, pokusiłam się nawet o wywietrzenie pościeli. W końcu .
Za to jutro znowu wraca ochłodzenie, ma być deszcz i śnieg i ten $#@%^& mróz. No.. zima wraca .

W ogrodzie kwiatów wiosennych wciąż brak, ale zrobiłam ostatnio przegląd moich róż, podsyłam zatem porcję róż angielskich na pocieszenie , część osób już je widziała kilka dni temu na fb

Zacznę od tych bardziej nam znanych:
Abraham Darby

Charles Austin

Falstaff

Ania i róże i cała reszta :) 12:40, 06 mar 2013

Do góry
AniaDS napisał(a)

Wczesne cięcie nie jest zalecane z tego powodu, że przyśpiesza powrót róż do 'życia', szybciej wówczas zaczynają krążyć soki i szybciej roślina wypuszcza liście. A potem lekki mróz i będzie po liściach. Krzew nie padnie, tylko młode liście pójdą na stracenie .
Kasiu, masz zdjęcie tej róży? Angielki to raczej róże parkowe, u nas nie ma pnących, trzeba by specjalnie u Austina taką zamówić. Chyba, że to Graham T. na przykład, on ma tendencje do wypuszczania takich długich pędów. Typowe róże pnące tak mają często, że na dobre kwitnienie potrzebują dwóch czy trzech sezonów, najpierw wypuszczają długie pędy, na których w następnym roku kwitną kwiaty. Dlatego róż pnących nie tniemy przez pierwsze dwa lata a potem je tylko lekko prześwietlamy.

Najważniejsze, że cały krzak nie pójdzie na marne w razie czego...liście przeżyję.

Fotki swojego kwiatka nie mam, ale od sprzedawcy. Opisał angielska, pnąca

W zeszłym roku urosła na min.2 m, ogołociłam ją z liści, popsikałam Promanalem i nie przycinałam.
"Baśniowy" Ogród 12:34, 06 mar 2013

Do góry
Basia_1987 napisał(a)
U nas słoneczko dziś ładnie świeciło, ale wiało niesamowicie w ogródku nic nie zrobiłam z wyjątkiem kilku zdjęć.
Jodła balsamiczna nana, źle wygląda, straciła dużo igieł opryskać promanalem?Nie wiem czy coś z niej będzie.

Czy ona jesienią ładnie wyglądała?
Na pewno jej coś brakuje i przypuszczam że już wcześniej miała żółtawe zabarwienie igieł, jeśli się mylę napisz,
Ja bym potraktowała ją asahi na początek, jak te zapowiadane przymrozki miną, a później koniecznie siarczan magnezu dolistnie,
pozdrawiam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:31, 06 mar 2013

Do góry
mirela napisał(a)
Ale dziurzyska !
My nie kopaliśmy tak głeboko ale mamy grubrze słupy pod tarasem.
Czy będziecie kupować te tekturowe rury do szalunków ? My sami sobie je zrobiliśmy z foli kubełkowej

(900 pln zaoszczedziliśmy tym samym).
Kiedy będzie można wypić na nim kawkę ?

Napisz prosze na PW coś o obrazie (skąd go masz i czy był bardzo drogi ?), marzy mi się taki w salonie .

Mirelko o obrazie poszło na priv. Na kawcię zapraszm a jakże

Szalunki my też "po taniemu" tzn. rura kanalizacyjne pocięte a w środek stalowe zbrojenie. potem dam fotki.
Igiełkowy ogródeczek 12:17, 06 mar 2013

Do góry
nieszka napisał(a)
Gosia czy ja dobrze czytalam ze juz przycielas swoje swierki srebrne? Pokazesz je?

To było raczej delikatne cięcie, głównie z góry i przewodniki boczne, czy widać różnicę oceń sama:
Pierwsze zdjęcia przed, drugie po:

Mam jeszcze jeden srebrny i tak samo go potraktowałam,
serbskie tylko z góry przycięłam, bo są gęste i krótkie przyrosty miały.
U Zbyszka było radykalne cięcie, widziałaś?, u kogoś pokazywał, ja jeszcze się tak mocno bojam
Tutaj masz instrukcje:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2835-ciecie-sosny-i-swierka-klujacego-sprzeczne-informacje
ogrodoweimpresjejolki 12:17, 06 mar 2013

Do góry
Słońce pięknie świeci, więc moja Nova Zembla pławi sie pewnie w jego promieniach, tak jak to robiła w ostatnia niedzielę

Nigdy nie mów nigdy 12:02, 06 mar 2013

Do góry
asc napisał(a)
Instrukcja na potem, bo nie mam czasu, co do trawek i bukszapnów sie nie wypowiadam, bo to już nie moja dziedzina... tzn bukszpany .
Pod wpływem ogrodowiska odkryłam, że mam nawet niechcący kilka bukszpanów w ogrodzie i je pierwszy raz przystrzygłam w zeszłym roku

Wylewka to u mnie na razie ta rura czarna z której wypływa woda.. pasuje dać coś innego..tzn nałożyć na tego węża..... taki rzygacz mi potrzebny.. a nawet 3 bo z 3 kaieni będzie sie lała woda ze sodka, ale chłopaki mi zepsuły wiertarkę przy wierceniu i nie skończyliśy, a potem już nie było czsu i jak zwykle prowizorki najtrwalsze... tylko jeden kamień mam przewiercony, a reszta czeka

Jasne Aniu.

Bukszpany? Niechcący ???

Wylewka skojarzyła mi się tylko z wylaniem podłogi, widać, że niedawno budowa mi się skończyła , a Tobie chodzi o takie dysze? Poszukam.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:54, 06 mar 2013

Do góry
i ostatni rzut oka i do domu

juz niedługo znowu cięcie moich chmurek
Gdzieś na końcu świata... 11:54, 06 mar 2013

Do góry
Kurcze nooooooooooo jednak sama muszę na te brzozowe gałązki pojechać za sztywne eM naciął i się łamały więc stworzyłam z nich tylko Jajo będzie na Wielkanoc a reszta gałązek poszła do wazonu no cóz czeka mnie wycieczka po gałązki i mech do lasu

Kolorowe rabaty 11:43, 06 mar 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Marto, będzie dobrze! Inaczej nawet nie myślę! Tylko to czekanie na badanie i wynik deprymujące!
Jestem z Tobą!

Haniu ja wiem i czuję jak już ci pisałam twoją ,dobrą osóbkę obok mnie.
Co ma wisieć nie utonie Jestem dobrej myśli ,mam tyle na głowie,że nie mam czasu na siebie i tak nie stresuję się na maksa.Liczę,że to nic takiego,a jeśli... spojrzę temu prosto w oczy nie będę miała innego wyjścia
Wstępnie wydaje mi się,że pan przystojny profilaktycznie zaproponuje usunięcie,ale cicho liczę,że nie

Poczułam ten słodki zapach,piwonie są przecudowne
Ściskam mocno
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:39, 06 mar 2013

Do góry
ciemierniki od razu wywaliłam na dwór, i mimo mrozu trzymają się

jakaś niewidzialna ręka

te też wywaliłam z domu i na zimnie lepiej im.......a z tej kosodrzewiny robię bonsai

a tu szron!

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:27, 06 mar 2013

Do góry
za dwie godziny tyle wyciachałam
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 11:23, 06 mar 2013

Do góry
Bo my jak prędkość światła.... kurcze.. siem przeprowadzę... kiedyś była mowa o chałupie doktora... na spółkę z Konstancją...
Zostawiam te co to miały być 5-go.....

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies