Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "wianek"

Ogród w Holandii 08:48, 21 gru 2012

Do góry
Celina napisał(a)
poczytałam,poogladałam, pozdrawiam:Wianek orginalny.Poczatkowo myślałam ,że to guziki

trochę tak wyglądają , to fakt
zielonastrefa 08:02, 21 gru 2012

Do góry
Sciskam mocno z samego ranka
Masz super mamę, a wianek wyszedł miodzio
Ogród u stóp klasztoru 22:23, 20 gru 2012

Do góry
alinak napisał(a)

.

Przepiękne wianki zrobiłaś. Myślę że o tym czy wianek jest przeznaczony na stół, czy nie, decydują świece - taki ze świecami ciężko byłoby zawiesić na drzwiach.
Ogród Magdalenka 21:46, 20 gru 2012

Do góry
Super wianek, całe piękno w prostocie.
Ogród do kwadratu 21:31, 20 gru 2012

Do góry
Magda70 napisał(a)
U nas TK nie ma... ale w Gdańsku bylam raz i w czesci ubraniowej kompletnie nie moglam się odnaleźć...ciuchy tak gęsto koło siebie wisiały jak w ciuchlandzie własnie... A druga część już całkiem mi odpowiadala ale nic nie nabylam bo zdążyłam z zaladowanym wozkiem z Ikei wyjechac

A wianek!! Agnieszko śliczny

Ja również na ciuchach w TK MAXX jakoś nieswojo się czuję. Jestem chyba przyzwyczajona do czegoś innego. Byłam raz jeden w Ikea w Gdańsku. Pamiętam jakie na mnie zrobiła wrażenie, bo w Krakowie był wtedy mały sklep a u Was dwupoziomowy, duży. Na szczęście Kraków dogonił resztę świata. Miło mi że wianek Ci się spodobał, ale Twój i Justynki - to dopiero dzieła sztuki!! Bardzo mi się podobają - mnie druciarce...jak mogłoby być inaczej
Ogród Magdalenka 21:22, 20 gru 2012

Do góry
Wianek super Chyba pokicam do ogrodu i ogołocę moje derenie z badylków
Ogród do kwadratu 21:13, 20 gru 2012

Do góry
Gosiniak napisał(a)

Dopasowałaś sobie to wszystko, wianek aż po oczach bije, super

No nie chciałam by wianek był "oczobijący". Mam nadzieję, że oczęta całe

Miałam na myśli, że robi wrażenie

Gosiu - tak się droczę tylko Dziękuję bardzo za komplimenta
Wszystko o czym ... Marzysz 20:49, 20 gru 2012

Do góry
grembosia napisał(a)
Kasiu, wianek na wieszaku- super pomysł
W ogóle przyłożyłaś się do tych ozdób- pięknie!

Pozdrawiam cieplutko

Grembosiu, przyłożyłam się, bo jak talentu niewiele, to chociaż pracowitością musiałam nadrobić
Sama z siebie jestem dumna, że mi się w ogóle chciało , zwykle ozdoby kupowalam, a teraz wszystko hand made Ale to "wina" ogrodowiska
Również cieplutkie pozdrowienia!
Ogród do kwadratu 20:47, 20 gru 2012

Do góry
U nas TK nie ma... ale w Gdańsku bylam raz i w czesci ubraniowej kompletnie nie moglam się odnaleźć...ciuchy tak gęsto koło siebie wisiały jak w ciuchlandzie własnie... A druga część już całkiem mi odpowiadala ale nic nie nabylam bo zdążyłam z zaladowanym wozkiem z Ikei wyjechac

A wianek!! Agnieszko śliczny
Wszystko o czym ... Marzysz 20:42, 20 gru 2012

Do góry
Kasiu, wianek na wieszaku- super pomysł
W ogóle przyłożyłaś się do tych ozdób- pięknie!

Pozdrawiam cieplutko
Roztoczańskie klimaty 20:29, 20 gru 2012

Do góry
ale ty pracowita jesteś dziewczyno ....zawstydzasz mnie . ja do dekorowania drzewek mam taka awersje że chyba nigdy się już nie przemogę , po tym jak kiedyś udekorowałam balkon czerwonym wężem. M oniemiał i rzucił tylko ...." udekorowane porządnie jak dom publiczny " . wąż wyrzuciłam i już nigdy sie za żadną sztukę nie brałam tym bardziej dekoracje . tegoroczny wianek to pierwszy raz od 10 lat po tym incydencie .
Ogród Magdalenka 20:18, 20 gru 2012

Do góry
Piękny świecący wianek.....lubię takie proste dekoracje. A ja narobiłam się tyle swoich szyszkowych dekoracji że poprzestałam na wianku adwentowym na stół.....i już wiszących nie robię.......na drzwiach nie mogę wieszać bo u nas zamiast drzwi zamykać to się zatrzaskuje więc wianek by się obijał za każdym razem.......za to Wasze inspiracje są fantastyczne i mam nadzieję na przyszły rok się w tym temacie porozwijać.
Wrzuć więc proszę swój wianek do wianków i stroików.....bo w przyszłym roku będzie łatwiej odnaleźć.
Wersja mini mini 19:58, 20 gru 2012

Do góry
Justyna,

Ty to masz głowę... i niezłą wyszukiwarkę
patrząc na Twoje inspiracje choinkowe znalazłam jeszcze:
http://www.decobazaar.com/produkt-swiateczna-choinka-roz-biel-3568597.html
http://www.decobazaar.com/produkt-swiateczna-choinka-3578462.html
http://www.decobazaar.com/produkt-choinka-z-tkaniny-3585054.html

a odnośnie wiankowania, to te są też piękne:
1) z bielonych orzechów włoskich
http://www.decobazaar.com/produkt-bialy-orzech-3566821.html
2) z pierników
http://www.decobazaar.com/produkt-piernikowy-obwarzanek-3565985.html
3) wiklinowy
http://www.decobazaar.com/produkt-wianek-bozonarodzeniowy-w-bieli-i-wrzosie-3569807.html
4) brzozowy
http://www.decobazaar.com/produkt-wianek-i-9829-xmas-3576726.html

i wszystkie wrocławskie
Stroiki i wianki różne nie tylko świąteczne 18:54, 20 gru 2012

Do góry
Niesamowity, aż go przekleiłam, to doskonały pomysł na wianek wiosenny, tylko zamiast bombek jajeczka
Stroiki i wianki różne nie tylko świąteczne 18:53, 20 gru 2012

Do góry
Bea napisał(a)

Wianek zrobiony jest z mchu, który rośnie koło mojego domu, ale można również go kupić.
Dzisiaj na giełdzie w Tychach był w sprzedaż, a nie raz można nawet dostać mchowy wianek.
Bardzo dużo ich było przed 1 listopada, a teraz podobno ma zamówienie, albo "jak się trafi".

Łatwo można go zrobić na podkładzie ze słomy obwiązując mech mocną nitką.
Z wiankowaniem to jest tak, że nie może się nie udać, a choroba ta jest zaraźliwa.
Jeszcze możesz spróbować wystarczy trochę brzozowych gałązek i wstążka i parę bombek.
Tak, że może jeszcze złapiesz bakcyla?

Ogród niby nowoczesny ale... 18:06, 20 gru 2012

Do góry
Magda70 napisał(a)

Cudowny ten wianek !!!

Sebuś dzięki ... ale to wszystko dzięki O!
Strasznie żałuję, że tak poźno tu wpadłam...ale szczęśliwa jestem, że wogóle dotarłam )

A ile się krygowałaś aby wątek założyć
Ogród do kwadratu 18:06, 20 gru 2012

Do góry
gusiarz napisał(a)

Dopasowałaś sobie to wszystko, wianek aż po oczach bije, super

No nie chciałam by wianek był "oczobijący". Mam nadzieję, że oczęta całe

Miałam na myśli, że robi wrażenie
Ogród do odświeżenia 17:24, 20 gru 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
Jula i co ...będzie wianek? Ja mam w palnie jeszcze 3, choroba mi przeszkodziłą, ale nadal wierzę, że zrobię
pozdrawiam i dopinguję

Irenko na razie muszę ogarnąć dom i podszykować potrawy, jak znajdę czas to wianek będzie....jakoś wydaje mi się, że w tym roku trudniej idą mi przygotowania do świąt, jakby mi dobę skrócili
Ogród do kwadratu 17:06, 20 gru 2012

Do góry
stychaz napisał(a)

Kiedyś Madżenka pisała o choinkach Bloomusa z TK Max. Poszłam zobaczyć, ale, że tych choineczek nie miałabym gdzie zawiesić oglądałam i inne rzeczy. I zobaczyłam ten wianek. Były różne rozmiary i kolory np. czerwono-zielone, srebrno-miedziane. Najbardziej podoba mi się jak dzwonią - bardzo delikatnie, jak w świątecznych piosenkach słychać.

Do TK niestety (albo stety dla portfela) nie dotarłam ale znalazłam takie super serca z malusieńkich dzwoneczków w Nanu nana ale były tylko czerwone. To dzwonienie też mnie bardzo zauroczyło, chociaż bardziej to chyba mojego młodszego synka, dzięki któremu wyszłam ostatnio z Tesco z zabójczo niebieskim potrójnym dzwonkiem Jak dzwoni, to od razu buzia mi się śmieje.

Justyś - byłam w nanu - tam moje wstążeczki kupowałam. Widziałam też takie, o których piszesz w białym kolorze. Ale te też były drogawe - u nas po ok.20 zł, a małe jak branzoletka. Ja do TKM mam mieszane uczucia. To taka trochę koplania... Przynajmniej w Krakowie tak to wygląda. Ale niektóre rzeczy całkiem tanio można kupić - trzeba dobrze się przyglądać czy nie są uszkodzone. Sporo takich widziałam.

Co do foremek już nawet w sklepach internetowych ciężko teraz znaleźć fajne.. dużo wyprzedało się przed świętami. Marzą mi się takie, jak Jagna robiła w wątku piernikowym - bladoniebieskie bycze gwiazdy... Ale one kosztują... 60zł za foremkę...Może w przyszłym sezonie poszaleję bardziej i na choinkę takie cuda załorzę... Choinka w samych piernikach bladoniebieskobiałych...

Aniu - ja mam foremki z IKEA już ładne kilka lat - łoś góruje, choć często gęsto nogi mu odpadają przy robocie.. i w ogóle jakiś zbyt wielki do schrupania... Ale dzieciaki uwielbiają ten kształt

Groopeńko - dzięki wielkie - styl skandynawski - bo Ikea blisko Żarcik - ale rzeczywiście lubię te klimaty...bardzo. Dzięki za namiary na foremki - będę buszować
Ogród do kwadratu 16:45, 20 gru 2012

Do góry
gusiarz napisał(a)
Kiedyś Madżenka pisała o choinkach Bloomusa z TK Max. Poszłam zobaczyć, ale, że tych choineczek nie miałabym gdzie zawiesić oglądałam i inne rzeczy. I zobaczyłam ten wianek. Były różne rozmiary i kolory np. czerwono-zielone, srebrno-miedziane. Najbardziej podoba mi się jak dzwonią - bardzo delikatnie, jak w świątecznych piosenkach słychać.

Do TK niestety (albo stety dla portfela) nie dotarłam ale znalazłam takie super serca z malusieńkich dzwoneczków w Nanu nana ale były tylko czerwone. To dzwonienie też mnie bardzo zauroczyło, chociaż bardziej to chyba mojego młodszego synka, dzięki któremu wyszłam ostatnio z Tesco z zabójczo niebieskim potrójnym dzwonkiem Jak dzwoni, to od razu buzia mi się śmieje.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies