Mój ogród
22:21, 03 mar 2013
Basiu, śnieg był, ale naprawdę takie małe ilości. Obejrzałam prawie wszystkie rośliny i jak na razie wydaje mi się, że strat pozimowych nie ma. Trawy wyglądają dobrze. Obcięłam łodygi sprawdzałam każdą po kolei, wyglądały dobrze. Ogród zaraz po zimie nie wygląda atrakcyjnie. Ale mimo to było bardzo przyjemnie, bo pogoda dopisała. Poprzycinałam niektóre krzewy i i winogrona, poobcinałam stare łęty bylin. Zostawiłam tylko trawy i powojniki, przytnę zaraz jak przyjadę. Tulipanki wychodzą z ziemi, ale są jeszcze tyci, więc nawet trudno by im fotkę zrobić. Widziałam też nieduże pączki kwiatów na pigwowcach. Ziemia jest bardzo wilgotna, to dobrze, przygrzeje słoneczko, wegetacja ruszy pełną parą. Mam nadzieję, że następnym razem będzie już co pstrykać na działce. Pobiegłam zrobić zdjęcia pobliskim wierzbom, których pomarańczowe gałęzie mnie zainspirowały.
A te kury bardzo mają zaciekawione dziobki na mój widok. Właśnie one znoszą jajka, które kupuje.
A te kury bardzo mają zaciekawione dziobki na mój widok. Właśnie one znoszą jajka, które kupuje.