Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 19:51, 02 mar 2013

Do góry
No i moje pytanie, co posadzić za studnią, cis na pniu, czy może jakiś iglaczek o kolumnowym pokroju, co będzie pasować do moich róży

Coś się dzieje z różanecznikiem, wszystkie ładne a ten jakiś chory?
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 19:48, 02 mar 2013

Do góry
I na koniec

ketmia syryjska

goździki

heliotrop peruwiański

poziomka rugia
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 19:46, 02 mar 2013

Do góry
Udało się z podpisem, mój niezawodny syn pomógł i oczywiście się serdecznie śmieje z mojej nie wiedzy.
W takim razie tutaj wkleję nowe zdjęcia ogrodu po zimie.
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 19:44, 02 mar 2013

Do góry
A z tego chciałabym zrobic bonsaja

myślicie że można?

Wszyscy (teściowe. sąsiedzi) na mnie patrzą dość dziwnie jak z tym aparatem po ogrodzie biegam, wypytują po co to robię, dobrze że się jeszcze w czoło nie pukają Wy też tak mieliście?
SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany 19:43, 02 mar 2013

Do góry
Dzisiaj świeciło pięknie słoneczko, 7 na plusie
Aż chciało się wyjść w końcu do ogrodu !
Trawy, które powiązałam na zimę poszły pod ostrze ! Dość już miałam tych chochołów. Niektóre trzymały się jeszcze jako tako, jak ta np.

Ale mój olbrzym mimo związania opadł totalnie ...
Mam zdjęcie jak przykryty był śniegiem i pod jego ciężarem tak biedak opadał.

Związany zimą

Tutaj już na taczce, po ostrym cięciu.

Tak pusto tam teraz ...

Nie obyło się bez małych kłopotów ... mój synek dzielnie pomagała w skubaniu

Miłej SOBOTY
Projektowanie zieleni na tarasie/ balkonie 19:43, 02 mar 2013

Do góry
Witam serdecznie.

Potrzebuję pomocy przy zaprojektowaniu "tarasu" w moim mieszkanku. W temacie ogrodowym jestem kompletnie zielona, ale zaczynam się interesować tym tematem.
Moim problemem jest mój taras. a w sumie nie taras ale widok z niego który na dzień dzisiejszy do mnie nie przemawia a zależy mi aby taras był "przedłużeniem" salonu. Chciałabym zasłonić się od sąsiadów z naprzeciwka , a niekoniecznie robić to za pomocą rolet, żaluzji czy zasłon. Gdy kupowałam to mieszkanie, to najbardziej podobały mi się wielkie okna, które są na cała szerokość pokoju dziennego.

Pomysł, który miałam ja, to tuje wysokie, ustawione na cała szerokość tarasu. ale gdy zaczęłam przeglądać różne projekty to nabrałam ochoty na coś więcej i tu nasuwa się pytanie, ale co? kompletnie się na tym nie znam. Nie wiem , co nada się na taras. zależy mi też aby roślinność była trwała i nie wymagała zbyt wiele pracy, gdyż mam malutka córeczkę.
Taras ma ok 19 mkw. do połowy wyłożony jest płytami chodnikowymi, a od połowy kamyczkami- a taki projekt dewelopera Kamyczki mnie przerażają, jak myślę ze moja córeczka zacznie chodzić, i je połknie to ogarnia mnie przerażenie. Dlatego bardzo proszę ludzi dobrej woli o pomoc

Magda
Dolina Tęczy 19:42, 02 mar 2013

Do góry

Starsza Córa mi zrobiła zdjęcie z tym krwistym bukietem bo akurat pasowały mi skarpety

Nie lubię czerwonych tulipanów, ale jednak trudno odmówić im urody, dlatego naprędce zaaranżowałam dla nich kącik w salonie

Witaj arcobbaleno!. Twoje zdjęcia są SUPER, dzieciaczki fotogeniczne i Ty też.Pozdrawiam.
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:41, 02 mar 2013

Do góry
asc napisał(a)
3 i pół godziny cięcia... i tyle mam ..... drugie tyle leży w stosach na ogrodzie... i jak sobie pomyśle, że to kropla w morzu tego co trzeba tylko wyciąć..to jestem przerażona... wszystko rusza z wegetacją, pasuje już uprzątnąć, bo potem nie da się wejść w rabaty.. by nie podeptać dobra..
Łapska pokaleczyłam, muszę je umyć i zakleić, bo ciuchy sie brudzą .. i się poddałam... na dziś tyle... jutro będę mieć zakwasy...

Łał...ale kawał roboty
ja tylko trochę posprzątałam i powojniki przycięłam, moja kupeczka to była taka może 1/100 z twojej jednej
Buziole pracusiu
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 19:41, 02 mar 2013

Do góry
Bałagan i rabata z którą "trzeba COŚ zrobić"

Tak właśnie wygląda część naszych rabat - i o tym mówiłam że nastąpiło lekkie zaniedbanie i potrzeba ewolucji. Mam nadzieję że mi się ona jakoś uda - ale tak na spokojnie, pomału i wg sił i czasu.
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 19:38, 02 mar 2013

Do góry
Aniu zrobiłam dziś zdjęcia.

Żadnej gałązki nie można oderwać do muru.
Na ścianę , tą co widać drewnianą możesz posadzić, ale na brzozę nie wiem. Ja będę sadziła na modrzewia wielkiego ale nie zależy mi na nim. Drugie mam podsadzić drzewo, co mam na myśli wyciąć, też mi nie zależy. Możesz u mnie zobaczyć jest drzewo nie znam nazwy. Rośnie w środku a w koło żywopłocik z cisa . zapomniałam mogłam zrobić zdjęcie w innym miejscu. Przy budynku jest mały łuk. to miejsce chciałam zasłonić od wiatrów i posadziłam w dużej donicy 80szer/45cm też hortensję i wstawiłam kratkę drewnianą na donicę, idzie po tej kracie.
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 19:38, 02 mar 2013

Do góry
Pisałam, że malutki jeszcze mój oczar, ale zapomniałam dodać, że w zeszłym roku przemarzł prawie do gruntu i miał dwa kwiatki. Chyba się zregenerował. Przy okazji widać ile jeszcze mam śniegu, brrr.

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 19:36, 02 mar 2013

Do góry
Jakieś inne w ogrodzie "znalezione"

Wydaje mi się że oprócz jednego krzaczorka wszystko przetwało zimę. Fajnie
Igiełkowy ogródeczek 19:33, 02 mar 2013

Do góry
Dziś był kolejny wyjątkowo słoneczny dzień, przystąpiłam więc do cięcia:
Przed i po cięciu

A u góry hałasu narobiły i odleciały

Rododendronowy ogród II. 19:33, 02 mar 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Poczytałąm, pozdrawiam z pierwszymi promykami słońca

Jak to nam sie humory poprawiły od tych paru promyków słonecznych.W końcu doczekaliśmy się wiosny.
Rododendronowy ogród II. 19:29, 02 mar 2013

Do góry
Poczytałąm, pozdrawiam z pierwszymi promykami słońca

Mazury i mój kawałek ziemi 19:29, 02 mar 2013

Do góry
Ewuś ja dzisiaj też "obchód" robiłam (pewnie jak większość tych co im pogoda dopisała) i sekatorek z dłoni trzymałam Ale super... Podrawiam i wiosenki mojej zostawiam ciut ciut
Kondziowy Ogród :) 19:28, 02 mar 2013

Do góry
anna_g napisał(a)
Konrad u Ciebie tyle się dzieje, że nie na chwilę nie można Cię "spuścić z oka" bo potem nie można nadążyć z czytaniem a przypominam, że ja jeszcze pod 250 stron nadrobić mam zamiar
Wiosenkę zostawiam i pozdrawiam
hi hi hi i tak idę wolno z Wątkiem sa szybsze hi hi
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 19:27, 02 mar 2013

Do góry
Wiosenne Gratulacje 800

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 19:27, 02 mar 2013

Do góry
Gratulacje Karola.

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 19:25, 02 mar 2013

Do góry
Martusia pozdrawiam wiosennie. Mokro u nas - nic jeszcze takiego nie robiłam, ale sekatorek jak i Ewa w łapce miałam i aparat i szczęście na gębusi Sąsiad za mną wołał, że "oj chyba cię już strasznie siedzenie swędzi" aby lecieć do ogrodu A co u Ciebie?
Psinka przesłodka - ale fajnie "pozuje"

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies