Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój mały skrawek ziemi 07:37, 02 mar 2013

Do góry
mój najnowszy zakup planowany długo moje światełko w ogrodzie
Gunnera - parzeplin 07:09, 02 mar 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Fajne łapki gunnery

Taki ósmy pasażer Nostromo

Naturalny strumień, ciek wodny, rów w ogrodzie 07:00, 02 mar 2013

Do góry
Wiosna i u mnie daje znaki

Naturalny strumień, ciek wodny, rów w ogrodzie 06:45, 02 mar 2013

Do góry
Pochodziłam po moich mokradłach no i zobaczcie jak tam ładnie

Przyroda jest piękna na tym zdjęciu to wygląda jak by dziecko trzymało się kurczowo mamusi

Naturalny strumień, ciek wodny, rów w ogrodzie 06:38, 02 mar 2013

Do góry
nie ma to jak rana wstać w sobotę
wczoraj zrobiłam zdjęcia moich "rękodzieł"
Butka lęgowa miała być dla sikorek ale nie miałam odpowiedniego sprzętu no i otwór ma 3 cm a z tego co wyczytałam to powinien mieć 2,8 cm

no i jeszcze domek dla owadów fajnie się go robiło
Mój goły ogród -( 02:51, 02 mar 2013

Do góry
Witam Wszystkich. Potrzebuję pomocy ;-( mój ogród który ma dopiero powstać jest w opłakanym stanie.

Nie ma jeszcze domu ,ale chciałabym stworzyć już ogród aby swobodnie sobie rósł. Na razie postawie malutki domek tak aby spędzać na działce wolne chwile. W poprzednim roku posadziłam jałowca Skyrocket u góry i z prawej strony działki , chciałabym sie zasłonić, ale ten jałowiec nie wygląda najlepiej - jest jakiś golaśny, ładnie to nie wygląda podobno potrzebuje dwóch lat na rozrost ale niewiem czy coś z tego będzie.

Wygladał ładnie tak mi się przynajmniej zdawało.kilka fotek jałowca.

Działka ma 40 metrów szerokości i 50 długości.Planowałam że posadzę połowę działki w około jałowce a na dolnej części świerki.kilka zdjęć całości działki ,teraz jest ogrodzenie tymczasowe z siatki leśnej,póżniej będzie ogrodzenie typu ranczo dom w przyszłości z bala w kształcie litery L.

Wjazd na działkę jest od strony lasu,kiedyś martwiłam się że będzie tam za mało słońca ale w lecie praktycznie cały dzień jest nasłonecznina po za wąskim pasem cienia który w pierwszej połowie dnia jest pod lasem a póżniej z lewej strony działki 85 % jest nasłonecznione.

Z lewej strony działki u góry postawiony jest grill (jeszcze nie wykończony) będzie wkomponowany w tarasik małego domku wypoczynkowego około 20m2.zrobiłam malutki skalniak moze przypomina choć troszkę skalniaka eheheh.

Na kratkach jest owiniety bluszcz posadziłam go jak nie miał juz listków.Mam sporo drzewek w doniczkach wszystko to iglaki zalezy mi aby na dole działki przy lesie i po prawj stronie do połowy działki rosły wzdłuż ogrodzenia świerki i sosny dwa rzędy w szachownicę ale tak aby nie były sciśnietę sadzone co 3 metry żeby rosły swobodnie a przy okazji osłoniły mnie od strony drogi.Rospisałam sie strasznie ale potrzebuje pomocy,spróbuje wrzucić projek działki gdzie będą stały budynki w przyszłości.

Kolor różowy to posadzone jałowce ,kolor żólty mam zamiar tam posadzić jałowce ale ze względu że bedą w tym roku kopać tam pod wodociagi na razie nic nie mogę tam posadzić.kolor jasny niebieski miałam w planach posadziś swieki ,sosny .z lewej strony duzy wjazd z garażem na srodku dom,u góry po lewej stronie malutki domek z tarasem i grilem.trawy jeszcze nie siałam chciała bym robić to etapami .
Bajkowy ogród Weroniki 02:09, 02 mar 2013

Do góry
dzięki Weroniko........

fotki CUDOWNE

Timi macha łapką....

Moje ukochane miejsce na ziemi 02:08, 02 mar 2013

Do góry
weronika77 napisał(a)

dzięki Weroniko........
Timi macha łapką....

Moje ukochane miejsce na ziemi 01:58, 02 mar 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...i jeszcze ode mnie...gratuluję pierwszej setki.

dziękuję baaaaaaardzo !!!!!!
Moje ukochane miejsce na ziemi 01:57, 02 mar 2013

Do góry
asc napisał(a)
Agata... to pleśń śniegowa... którą powoduje grzyb. U mnie takich floksów jest dużo..ale bez paniki. Profilaktycznie spryskam na grzyba jak się już zrobi ciepło... wytnę to co zgniło i odżyje
U mnie lawenda co roku gubi wszystkie liście.. nigdy nie przykrywam... i ta co ma sucho rośnie dobrze i nic jej się nie dzieje, a ta co ma mokro (czyt., nie na pagórku) to potrafi paść. Piszę dobrze, ale gubi wszystkie liście... wiosną odbija, a i tak trzeba ja ciać. Przy czym nie histeryzuj,,, odbija bardzo póżno....
tak u mnie wygląda 28 kwietnia.... udaje, że nie zyje (część zeszłej zimy nie przeżyło..). Mam ją tu już od 4 lat, cześć wypada co roku wiec dosadzam.

Przesadziłam ja z cienia pod katalpą... i to foto z października.. ta zima to było wielkie g nie zima.... odbije cała lawenda... chyba że zgniła bo za mokro i za mało przepuszczalne podłoże.

Aniu dzienks

Ty to umiesz na duchu człowieka podtrzymać......
buziak wielki !!!!!!!
W Gąszczu u Tess 01:41, 02 mar 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Kilka wspomnień z końca wiosny 2012 roku (prawie lato, bo czerwiec), ale wcześniejszych zdjęć ogrodu w zasadzie nie mam.

img size=360x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/30/307758/original.JPG[/img]

Tesia jaki ładny masz mur, tam się proszą róże pnące
Zielony Punkt - ogród Finki 01:26, 02 mar 2013

Do góry
finka napisał(a)
właśnie doczytałam...
"....trele rudzika rozbrzmiewają w cieplejsze dni już pod koniec zimy. Swoim pięknym śpiewem ptak ten wita powoli budzącą się do życia przyrodę..."

co prawda nie słyszałam aby już śpiewał, ale się pojawił, a wcześniej go nie widziałam. Może jak wyjdzie słońce pod koniec tygodnia to zacznie trelać...

Rudzik to wiosna
Mój 4 arowy azyl... 01:02, 02 mar 2013

Do góry
Wiosna na zamówienie
Kolorowe rabaty 00:57, 02 mar 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Martuś zdrowiej bo już nawet u mnie pierwsze kwiatki mają zamiar zakwitac. To prezent od Hani--ranniki.

Staram się mocno Bogdziu ,dziękuję za odwiedziny
Kolorowe rabaty 00:57, 02 mar 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia...

Dzięki Bogusiu pozdrawiam serdecznie
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 00:45, 02 mar 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

ale fajne zakupy no i fajne sklepy tam macie? kompozycja fajna Martus ale moze i cos bialego dodaj?

Danusiu,ta kompozycja jest piękna,zachwyciła mnie,czy lobelię kupowałaś sadzonki czy siałaś,jak sprawowała się przez cały sezon w gruncie?

Właśnie takie różowe pelargonie podobają mi się,no może ciut ciemniejsze-czy dobrze im było z bakopą-ona chyba nie jest zbytnio zaborcza,bo np przy kocance pelargonia na dłuższą metę nie ma szans bytu.
Dziękuję i pzdrawiam
Ogródek Hanusi po zimie 00:42, 02 mar 2013

Do góry

Jak się bawić, to się bawić!
Buty przepić, frak zastawić!
Mój jesienny ogród 00:39, 02 mar 2013

Do góry
Robercie, za Bogdzią powtarzam, nie igraj z życiem, niedźwiedzie omijaj i inne niebezpieczeństwa.
Trawy podziwiam, ale w Twoim ogrodzie są też wielkie, a kanadyjskie wiadomo, że wszystko jest większe.
W drodze nad Wodospady Niagary zatrzymaliśmy się w miasteczku Niagara Lake pełnym pięknych kwiatów, wzdłuż ulic i chodników, ale i nad nimi przy lampach. Bardzo dużo wielkich niecierpków, które potem próbowałam mieć w ogrodzie ( z nieporównywalnym skutkiem). Podziwiałam też, że nie widziałam nigdzie przekwitających, zaśmiecających kwiatów. Ty pewnie tę tajemnicę wykryjesz.
Byłam w innych miejscach i z innym nastawieniem, a to co pokazujesz, jest dla mnie nowe i ciekawe.
W samolocie spotkałam 76-letnią Polkę, która latała do Kanady co 1/2 roku na tyle samo czasu i otrzymywała tam rentę socjalną ok. 1500 dolarów (powiedziała władzom, że mąż jej nie wpuszcza do domu) i inwestowała w budowę domu dla dzieci w kraju. Sama grywała w kasynie w Niagarze (w granicach rozsądku) w ramach "klubowiczki" z darmowym dojazdem z Toronta na miejsce. W mojej głowie się to nie mieściło, ale Polak potrafi, kobieta i w takim wieku...Podróże kształcą, w różnych kierunkach.
Twoje podejście mi się podoba. Pracujesz i odpowiednio wykorzystujesz wolny czas, z pożytkiem dla siebie i dla nas.Pozdrawiam czekając na wiosnę, która u mnie zaczyna się tak ( za miesiąc):

Mój kawałek raju II 00:32, 02 mar 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Zajrzałam dzisiaj do ogrodniczego po dymkę "Wolskiej" i trochę kwiatków też mi wpadło w ręce

No, takiego pełnego to nie widziałam! Astry lub różyczki bardziej przypomina, niż kosmos!
Widzę, że na kobee się też skusiłaś!

A przebiśniegi masz cudne!
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:22, 02 mar 2013

Do góry
Aniu zostawiam Ci trochę przebiśniegów
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies