Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 13:27, 26 kwi 2013

Anitko podziwiam że Ci się chce to wszystko czytać Idziemy tu z prędkością światła Ja nie nadążam za innymi... zaglądam na chwilę potem nie i kilkanaście - kilkadziesiąt stron do ogarnięcia Czasem zdjęcia tylko przeglądam i tyle...

hmm to mówisz że szybciej?ee, cośty. Może warzywka - bo część z rozsady i te wrażliwsze pod pleksą...
...a że wszystko z gumy... no powoli giniemy w tych gratach trzeba wielkie sprzątanie urządzić i część wywieźć/oddać może jutro trochę ogarnę, M z Młodą wysyłam do Teściów, a ja poszaleję ogródkowo i dom ogarnąć muszą - końcówka majówki - mamy gości zaplanowanych Z nocowaniem, więc pościel muszę przebrać, wywietrzyć, takie tam...

Muszę pilnie iść do gościa w takim razie i coś mu dać... ale sąsiad właśnie w tym tonie powiedział "jak się jedni zgodzą na cenę dyktowaną przez sprzedającego, to potem od reszty też tyle będzie wołał". Oczywiście to do mnie było, bo mi zależy Cena do przeżycia, nie za darmo, ale bez przesady...
po powrocie z Londynu lecimy do gościa i załatwiamy

Moje dżdż nie przykryte już miesiąc - jakoś ciągle miałam czas - ale nie zamierzają wywędrować z wiadra, dobrze im tam Zapomniałam Cię spytać o ich nowy domek, myślałam że gość może zrezygnował z wykonania tych wiaderek... nic, w maju się spotkamy, u Bożenki? Dżdż chyba dobrze w ich prowizorycznym domku, muszę do nich zajrzeć Rolki po papierze toaletowym dodałam

ooo... idę popatrzeć co wypatrzyłaś

Dzisiaj na targu wstąpiłam po chleb, widziałam ładne żurawki po 8 zł, jasne też, dwie kupiłam, pokażę później. Po majówce chcę podzielić moje żurawki i przenieść je przy tarasie - tam szykuję rewolucję
anipla 13:47, 26 kwi 2013

Może się mylę ,ale gość wie że Ci zależy bo trochę się nachodziłaś więc on jest górą ,do tej pory nie miał podzielonych działek i ogólnie uregulowanej sytuacji a jak już to zrobi to będzie mu wszystko jedno komu to sprzeda a tu niestety nie chodzi o działkę że jak nie ta to inna trudno tylko wiadomo o co chodzi , musicie sobie przemyśleć i na sąsiadw nie patrzeć bo tak myślę sobie że Tobie najbardziej zależy na tej działce.
anipla 13:48, 26 kwi 2013

Aaaa żurawek miałaś już nie kupować - a Ty niedobra ,to jak już zakupisz działkę to dołączysz sie z zamówieniem do żurawek po 6,20 ?
popcorn 13:57, 26 kwi 2013

Wrócimy i będziemy negocjować chcemy kupić 3 (za nami i 2 w lewo), więc będzie o czym rozmawiać A raczej nikt prócz sąsiadów (chcących poszerzyć sobie działkę tak jak my) nie kupi działki szerokości 13 metrów, za wąska żeby coś budować, bez dostępu do drogi... dogadamy się, gość wie że mi zależy bo do niego jeździłam co chwilę

Żurawek miałam nie kupować.. ale takie ładne żółte były, na 3 podzielę każdą Nie chcę przez net, bo przyjdą średnie i co

zaraz wkleję foty
popcorn 14:02, 26 kwi 2013

Aaaa! W Londynie ma być 12-14 stopni i zachmurzenie duże buu

Dzisiejsze żurawki, oczywiście no name:
anipla 14:12, 26 kwi 2013

o kurcze, do listy zażaleń zapomniałam dodać że u Ciebie nawet żurawki w różnych kolorach a u mnie tylko bordowe buuuu
popcorn 14:13, 26 kwi 2013

Hiacynty jak będzie tak ciepło przekwitną za parę dni:

Brateczki szaleją

I szafirki

Różowy tulipanek botaniczny Gabi:

Magnolia:

Bergenie już niedługo...

Pąki na czereśni:

Forsycja na pieńku kwitnie (w doniczce ją mam):
popcorn 14:13, 26 kwi 2013

anipla napisał(a)
o kurcze, do listy zażaleń zapomniałam dodać że u Ciebie nawet żurawki w różnych kolorach a u mnie tylko bordowe buuuu

Przybywaj, albo Ci kupię
popcorn 15:01, 26 kwi 2013

Fiołki samosiejki

Inne hosty też ruszają:

Tu moje wczorajsze pół godzinki albo i więcej - hodowla bukszpaników, na razie ucięte z dużych krzaków i do ziemi

Świdośliwa rośnie:

Spartyna ruszyła:

Pełne papuzie już niedługo:

Narcyze:

Cebulice:

Pełne biało-czerwone nad tawułami:

Kulkę przemieściłam na trawiastą, ładnie kontrastuje z żółtymi tawułami:

I szachownice:
Mala_Mi 15:05, 26 kwi 2013

Nie wytrzymałam do wieczorka.. musiałąm zobaczyć co sie dzieje, że tyle nowych postów..... a tu kanapa taka jak mój ogród.. kolorowa