Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 09:54, 15 mar 2013

Do góry
Słoneczko Wam wysyłam, bo akurat mam i mogę się podzielić!

ogrodoweimpresjejolki 09:52, 15 mar 2013

Do góry
Crinum ładne, nie miałam.
U mnie pośnieżyło z rana, słońce świeci, wyzerowało się nawet w cieniu, chmury wędrują jak chcą, ale ponoć z północy ma nadmuchać ich więcej i ze śniegową dostawą też.
Nie wiem czy cieszyć się, u Ani w Rzeszowie masakra śnieżna.A u mnie w głowie zamęt. Zmiana ciśnienia.
Miłego dnia.

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:45, 15 mar 2013

Do góry
Przeczytałam w meteo, że dziś cały czas wam dosypie, jak w USA. I będzie katastrofa. Sugerowali, żeby dzieci do szkoły nie szły. Dachy odśnieżać trzeba, bo taka masa śniegu na raz, to może być problem.
Aniu dla Ciebie na poprawę nastroju
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:41, 15 mar 2013

Do góry
W malutkich karmnikach dziś przewija się całe ptactwo jakie tylko u mnie jest.... w malutkim karmniku siedzą nawet wrony i biją się o miejsce... szkoda, że tak sypie i fotek nie daje się robić.
Widziałam w takim maciupkim karmniczku w tej same chwili: grubodzioba, szpaka, wróbla, mazurek, dzwońca, sikorkę bogatkę i modraszkę..... zięby grasują n dole, a wrony czy inne podobne gdzie się da..... kosmos.
3 kosy biją się o ostatnie jabłko... a i sikorki też próbują coś z niego dziobnąć...

Na razie tyle ,bo aparat leży w pogotowiu do robienia zdjęć
Ogród w skali mikro :) 09:37, 15 mar 2013

Do góry
Chyba w ramach odczyniania wiosny powinnyście mnie spalić na jakimś stosiku , albo conajmniej zakopać w moim ogródku ( celem użyźnienienai gliny ).. Bo jak było jeszcze ciepło , to sobie zakupiłam " kancikownik ".., choć tyle czasu się upierałam ,że po co mi na tych nędznych 30 M .. Ale od czasu jak go kupiłam zrobiło się lodowato .. .. Jakaś czarownica ze mnie ??... Nooo może nie dosłownie

Leca z nim dzisiaj z powrotem do sklepu .., choć taki ładnisty jesssst ..może wiosna wróci....

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:36, 15 mar 2013

Do góry
Rzeszów sparaliżowany, myślę, że całe południe też. M nie pojechał bo droga nie przejezdna, ludzie siedzą w autach na zablokowanych ulicach... i ani w przód ani w tył, wczoraj autobusy były pchane przez pasażerów pod każdą górkę.....
Ludzie tyle śniegu to u mnie tej zimy nie było, co napadało od wczoraj...
Tyle spadło od wczoraj... i sypie cały czas... temp. -5. M się smieje, ze większość moich krzakó zasypan, już tego mrozu się nie boję ... Pierzyna jak za dawnych czasów u Babci

Everest dziś troszkę lepiej i nawet pomagał panu odśnieżać... wieczorem zjadł kolację.. od 3 dni pierwszy posiłek....

Ptaki tez moje chłopaki nakarmiły.... a ptaki... co sie dzieje w karmnikach i pod ... pod autami chowają się od wiatru i śneigu...

Kocham ten ogród 09:35, 15 mar 2013

Do góry
Masz już swoje miejsce, i tu już wszystko pisz i o wszystkim.
Pozdrawiam
Zielony Punkt - ogród Finki 09:29, 15 mar 2013

Do góry
MIŁEGO DNIA!

Kocham ten ogród 09:12, 15 mar 2013

Do góry
A teraz idę trochę odśnieżyć ogród bo nas w bielsku zasypało gdzie ta wiosna
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:11, 15 mar 2013

Do góry
anna_g napisał(a)

Poszukaj proszę Ja posiałam taką: http://ungert.pl/aktualnosci/details/967/gips%C3%B3wka-letnia-covent-garden.html?pop=0
a wygląda bidula tak:

Może ma za ciepło i zbyt dużo światła więc tak ją wyciągneło, nigdy jej nie siałam ale podobnie wygladały moje aksamitki. Przeniosłam je do pokoju od północnej strony i postawiłam na podłodzem. Teraz wyglądaja super maja już 4 pary listków i się fajnie rozrosły
Rodzaje donic 09:11, 15 mar 2013

Do góry
Fajnie wyglądają donice z technorattanu

Z tego co wiem zdobywają coraz większą popularność z uwagi na nowoczesny wygląd.
POWITANIA 09:03, 15 mar 2013

Do góry
Chciałabym także przywitać Kindzie Joasie Amnian Agusie Ewusie Magdzie Danusie Jubeska oraz was chłopaków Zbigniewa i Roberto chyba wszyscy a jak nie to mi głowę urwijcie do zobaczenia w waszych ogrodach to dla was
POWITANIA 08:55, 15 mar 2013

Do góry
Bardzo dziękuję za miłe powitanie mnie i tinusi szczególne podziękowania dla pani Szefowej Danusi za pomoc przy podpisie
Mazury i mój kawałek ziemi 08:37, 15 mar 2013

Do góry
Ja mam małą działkę tylko 7 ara na początku był koszmar kasy brakowało na ziemię więc przywoziliśmy od kogo się dało myślałam że nic mi nie urośnie ale z czasem było coraz lepiej dawałam humus piasek i gnojówkę z pokrzyw bo to poprawia ziemię a lepszy jest kompost ale ja dopiero go robię tobie też się uda głowa do góry będzie dobrze a to na pocieszenie
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 08:33, 15 mar 2013

Do góry
bialofiolet napisał(a)
Ja w zeszłym roku gipsówkę siałam. Też długa i cienka była. Ale dokładnie to nie pamiętam. Może gdzies poszukam jak wyglądała.

Poszukaj proszę Ja posiałam taką: http://ungert.pl/aktualnosci/details/967/gips%C3%B3wka-letnia-covent-garden.html?pop=0
a wygląda bidula tak:

dokładnie tydzień temu wysiana. Anorektyczka jakaś czy co??
Pozdrawiam
Biały domek pod lasem 08:23, 15 mar 2013

Do góry
Sypie, wieje...

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 08:15, 15 mar 2013

Do góry
Bogdziu, czy to pan czyżyk? Na zdjęciach nie widać, ale wrzeczywistości jest żółty jak kanarek. Jeśli to czyżyk, to też wydaje się większy od wróbla. Wtedy już nie ma wątpliwości, ze tamte panie to czyżykowe.

Edytuję: Czy to może być trznadel? Kurcze, zdjęcia ciemne, bo pod krzakiem i pogoda ponura, ech...

No i mam nową zagadkę ptaszkową. Niestety nie mam zdjęcia. Ptaszek większy od wróbla w kolorach czarnym, szarym i białym. Czarna czapeczka i skrzydła, na skrzydłąch wyraźne białe paski, a brzuszek jasny. Idę szukać w "Poznajemy ptaki". I jeszcze jedno, nie skakał tylko spacerował.
Mazury i mój kawałek ziemi 08:14, 15 mar 2013

Do góry
Witaj Ewuś dziękuję za miłe powitanie ja też zaczynałam od gliny a w dodatku do dziś znajduję skarby w ziemi po byłej właścicielce u mnie tak było na początku
Mój kawałek raju II 08:12, 15 mar 2013

Do góry
Aniu jakiś czas temu wcięło mi wszystkie powiadomienia...matko! Ale dawno u Ciebie nie byłam, teraz nadrobię I jeszcze na jubileusz trafiłam Gratulacje

Czy Ty może Aniu siałaś kiedyś starca? Mam zamiar teraz posiać, nie wiem co z nim dalej...
Ogrodowe zacisze 08:11, 15 mar 2013

Do góry
Maria667 napisał(a)
To na poprawę nastroju...

Wspaniałe pocieszenie na zimowe dni.
Czy ta ostatnia -to hortensja drzewiasta, że taka ogromna?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies