Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród na 300 metrach kwadratowych

Ogród na 300 metrach kwadratowych

boguslawa_ma... 15:37, 28 mar 2013

Wesołych Świąt
EwaG 18:43, 30 mar 2013

Wszystkim Ogrodomaniakom życzę pełnego koszyka

i smacznego jaja

Przetacznik 19:32, 31 mar 2013

Pozdrawiam Wielkanocnie Ewo, pokoju, radości i nadziei Tobie życzę.
EwaG 19:48, 31 mar 2013

Bogdziu, Bogusiu, dziękuję za życzenia. Ja daję życzenia u siebie, mam nadzieję, że wszysscy sobie życzymy błogosławieństw Bożych w ten dzień Zmartwychwstania.
Weroniko, psotnico. Ja szukam swego wątku gdzieś w okolicach 10 strony, a znalazłam na pierwszej. dziękuję za życzenia z pełną wzajemnością.
Szukałam wątku bo chce wrzucić dwa zdjęcia. Może niezbyt wyraźne, ale to z komórki i przy niezbyt sprzyjających warunkach świetlnych robione.
Grób Pański w Kościele na Kamionku. Mnie zachwycił i wzruszył.

Przetacznik 20:34, 31 mar 2013

niezwykły... zielony odcisk Krzyża na ziemi... wymowny, ale też taki optymistyczny pomysł na Grób Pański, dobrze, że pokazałaś Ewo
ewalm 23:38, 23 kwi 2013

Ewo, ogromne gratulacje. Bardzo dawno do Ciebie nie zaglądałam, a tu takie dobre wieści. No naprawdę super.
Grób bardzo ciekawy. Tutaj nie ma tego zwyczaju, jakoś tak dziwnie w Wielkanoc bez grobów.
EwaG 20:50, 01 maj 2013

Ewo, dziękuję.

Wróciła mi chyba chęć do fotografowania okolicznej przyrody. Taka oszalała wiosna za oknem, że nawet mój małżonek Paweł G. to zauważył. Obraz zmienia się z godziny na godzinę (jakby ktoś chciał pooglądać, to zapraszam na fotobloga na platformie tumbrl - adres w podpisie).

Co do moich zasiewów, to mają się dobrze, a ja cierpię na ból głowy i rozstrój nerwowy jak to wszystko poupychać na parapecie, zahartować przed posadzeniem i wetknąć nadwymiarowe sadzonki znajomym (jedna Ania się zlitowała i obiecała przyjąć pomidory). W każdym razie wyglądały kilka dobrych dni temu mniej więcej tak:

A w moim małym ogródku pojawiły się wreszcie pierwsze kwiaty
fiołki - jako roślina zadarniająca pod krzewami

i runianka (w cieniu domku)

A w okolicy jest kurczaczkowo. W życiu nie widziałam tak kwitnących forsycji. Wszystkie krzaki obficie pokryte kwieciem. Gdzie spojrzę tam przez delikatną zieleń prześwieca ten żarówkowy kolorek. Jest pięknie!

A na pobliskich działkach szafirkowo, magnoliowo i różowo.

Przetacznik 22:22, 01 maj 2013

no niesamowicie, bardzo malownicze zdjęcie Ewo
EwaG 18:57, 03 maj 2013

Tulipany... Zupełnie zapomniałam, że tyle ich posadziłam. Nawet nie pamiętam jakie będą miały kolory. Ciekawe czy ten spełni obietnicę czerwieni?

A tu miała być kompozycja biało-"czarna". Na razie jest coś a la fiolet-krem. Zobaczymy co się będzie działo w temacie.

Czy te szafirki miały być białe? (Chyba pora na założenie ogrodniczego notatnika).

No i grujecznik zaczyna pokazywać swą nienachalną urodę.

PS. Weroniko, dziękuję, że zaglądasz. Jesteś niezawodna!
agniecha973 19:23, 03 maj 2013

I ja podglądam (ninja) i podziwiam.
Strasznie podobają mi się w tym roku takie ściśnięte jeszcze pąki tulipanów, jak na pierwszym zdj. te czerwone. Kiedyś ich nie miałam i tego nie zauważałam, a teraz kojarzą mi się ze ściśniętymi do całusa ustami. Dziwne skojarzenie, wiem.