Dobra, to tak jakby rozszerzajàc tą rabatę prawie białą… gdyby zrobić coś takiego:
Idąc od lewej:
Zimozielona kostka
Brzoskwinia - palmeta
Rabata biała z akcentami (zakreskowana czesc)
Na końcu białej rabaty w części szerszej jest świdośliwa. Przed nią kolejna kostka zimozielona, ale bardziej w formie dywaniku.
Tam gdzie aktualnie studnia wystaje zrobiłabym dłuższy podeścik wzdłuż którego dałabym rządek lawendy.
Edit: Co do roślin, to kusi mnie dać jeszcze kilka ciemnych irysów. Z fioletu jeszcze jedynie szałwia caradonna. Te irysy o fioletowych liściach też mi się podobają, ale za dużo by tego chyba już było.
Na pewno na rabacie będą: białe irysy, trzy różyczki Śnieżne całuski i piwonia Shirley Temple i powojniki na ścianach. Reszta się analizuje
No właśnie chyba zaniedbałam tę przerywkę . Jednak nie chcę tych zawilcy w tym miejscu, mam wiosenne na frontowej i tam mogą mi się panoszyć .
Z derenia jestem mega zadowolona, lubię taki obrót spraw - zaplanowałam, wpadłam do ogrodniczego, szukany egzemplarz był, kupiłam i posadziłam .
Sama się zastanawiam, miejscówka w sam raz dla niej .
Prawda i prawda .
O masz! U mnie dwie z trzech rosnących w szpalerze świdośliw okwiecone i ulistnione, trzecia ledwo ledwo. Zachodzę w głowę czemu.
Tak, Kanzany pięknie kwitną, warto je mieć.
Mam juki ze stipami . Jest taki moment, że wyglądają wręcz bosko!