To tu- to tam- łopatkę mam !
19:42, 13 wrz 2022
Mokro jest i u mnie. Wczoraj kończyłam modernizację zakątka obok jodły koreańskiej. Wykarczowałam korzeń po berberysie ottawskim. Przesadziłam w jego miejsce kalinę Rozeum. A potem już była drobnica.
Przeniosłam rajską jabłonkę i magnolię w głąb rabaty. Odsunęłam od krawędzi rabaty dwie hortensje. Skorygowałam nasadzenia dwóch tawuł japońskich. Odkryłam sporą cisową kulkę pod zwisającymi gałązkami berberysów Green Carpet. Wykopałam i posadziłam za hortensjami. Wykopałam pokładające się proso. Rozsadziłam żółte hakonki i dosadziłam bodziszka i eksperymentalnie zawilca jesiennego. Poprzednia próba była nieudana. Miał chyba za ciężką glebę. Może ta się uda. Jeśli nie, to wsadzę tam jarzmianki.
Trochę tej roboty było, ale są plusy wizualne. Z okolic tarasu odsłonił się widok na narożnik ogrodu. Minusem jest obecny nienachalny widok tego miejsca. Za rok powinno być lepiej.
Trochę tej roboty było, ale są plusy wizualne. Z okolic tarasu odsłonił się widok na narożnik ogrodu. Minusem jest obecny nienachalny widok tego miejsca. Za rok powinno być lepiej.