Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Działka prawie w Borach Tucholskich 12:19, 08 maj 2022

Do góry

Blaski i cienie nowego życia 12:16, 08 maj 2022

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Młode listki są takie ciekawe świata.
Ja mam do przesadzenia dwie hortensje bukietowe i właśnie się trochę tego obawiam. Ciekawe czy też mi pójdzie tak łatwo. Oby.
Bodziszki w roli rośliny okrywowej sprawdzają się świetnie. Też je lubię.

Hortensje bukietowe przesadzone wiosną trochę to odchorowują. Ale za rok sà idealne.

A mi się Anabelki ukorzeniają z patyczków. Jak się przypatrzyszto pod deskami zobaczysz ich start. Za rok będzie trzeba koło nich wykopywać tymczasowe żurawki.

W ogródku Martki 12:16, 08 maj 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Kanciki… W zeszłym roku nie było czasu, teraz nie odpuszczam. Co wejdę do ogrodu Judith, łapię natchnienie i biegnę z księżycem do rabat.

Martka, ja tu widzę miejsce na nową rabatę . Po co komu taki pasek trawy między ścieżką a podjazdem?
Grzebiuszka ziemna 12:16, 08 maj 2022

Do góry
Kordina napisał(a)

a tu braciszki na filiżance Rosenthal z kolekcji:

a tu okiennie:

Piękne brateczki i cudna filiżanka. Ja też bardzo lubię bratki, na wiosnę muszą być.
Lubię absolutnie wszystkie kolory i nie wiem dlaczego zawsze kupuję niesbieskości???
Blaski i cienie nowego życia 12:12, 08 maj 2022

Do góry
abiko napisał(a)
Ulcia, ten bez czarny to chyb tak ma, ja nie widziałam prostego u mnie też krzywy Ja tnę

Chętnie u Ciebie zobaczę

W ogródku emerytki 12:11, 08 maj 2022

Do góry
gogo napisał(a)

I na koniec mój gwiazdor - klon Firecracer

Pięknie Ci wszystko rośnie i kwitnie. A ten klon to rzeczywiście gwiazdor, śliczny. Miałam raz klonika, ale niestety nie przeżył, może spróbować jeszcze raz???
Blaski i cienie nowego życia 12:10, 08 maj 2022

Do góry
Anusia2 napisał(a)
Ula masz tego dobrodziejstwa. Ja przyglądam się mojemu jedynemu buczkowi. Pięknie rozwija liście ech ta wiosna. Pięknie jest

Od 2012 roku trochę się nazbierało roślin I pracy przy nich. Ciągle nie nadążam z ogarnięciem z powodu koszenia. Dlatego tak rozmnażam, żeby chociaż zmniejszyć plewienie.
Kaliny w zeszłym sezonie nie cięłam, będzie na bogato. Ale w tym roku muszę ją ograniczyć.

Dębowe zakątki 12:07, 08 maj 2022

Do góry
anabuko1 napisał(a)

serduszka gold heart pięknie się żółci

Aniu, piękny maj w Twoim ogrodzie, uwielbiam ten miesiąc, taką świeżą zieleń i tyle kolorów. Pięknie wszystko się rozwija, zachwycająca magnolia Ann, bardzo obficie Ci kwitnie.
Śliczna serduszka, miałam podobną, ale znikła, a inne zielone w tym roku jakieś marniejsze.
Blaski i cienie nowego życia 12:07, 08 maj 2022

Do góry
kasiek napisał(a)
Ile Ty masz juz roślinek, powoli robią się łączki
A magnolia kremowa - przepiekna!

Szkoda tylko, że magnolie są tak krótko. Wczorajszy deszcz ją załatwił, już tylko resztki jej zostały.

W ogrodzie mi się już wszystko sieje I pozwalam roślinkom bo dużo wciąż ich potrzebuję. Pod hortensjami w jednym miejscu pozwalam na to zawilce majowym, w innym orlikom i ożance. Ciągle coś ulepszam, zmieniam niestety ideałów nie ma.

A pod gruszkami mam od zeszłego roku kocimiętkę, już fajna I brunerka z samosiewu

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:01, 08 maj 2022

Do góry
Agania napisał(a)

Agatko, piękny, kolorowy maj w Twoim ogrodzie, zdjęcia zjawiskowe. Mogłabyś wydać jakiś album, bo jest co oglądać.
Pozdrawiam i życzę zdrówka.
Blaski i cienie nowego życia 12:00, 08 maj 2022

Do góry
anabuko1 napisał(a)

E, no całkiem spora i ładna już ta twoja hortensja.
Już w tym roku ci wypięknieje

Mam 2 hortensje dębolistne, z tyłu jest mniejsza. Zastanawiam się czy na przyszłą wiosnę nie skrócić o 10cm pędów żeby się zagęściła. Nie mam z nią jeszcze doświadczeń. Może coś później podpowiesz w sezonie.

Z dniana dzień lepsza

Blaski i cienie nowego życia 11:56, 08 maj 2022

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Bodziszki zadarniacze? Fajny pomysł. Buki też kocham w tej fazie pozdrawiam Ula

Gosiu, Ty już chyba nie masz co zadarniać
A mój buk, nie wiem czy pamiętasz jak z Łukaszem kupowałam w Halinowie dawno temu, który przez 2 lata udawał uschniętego ma już ponad 2m

W ogródku Martki 11:53, 08 maj 2022

Do góry
Martka napisał(a)

Marta, oglądam zdjęcia z Twojego ogrodu i nadziwić się nie mogę.
Aż wróciłam do pierwszych stron wątku, czy to ten sam ogród???? Niesamowite zmiany.
No i muszę oczywiście też pochwalić tulipanki, klony, Thalię (cudna) i wszystkie inne zieloności. Pozdrawiam.
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:42, 08 maj 2022

Do góry
Milka napisał(a)

Gienie pięknie Ci kwitnie i jak obficie, w ogóle wszystkie Twoje magnolie zjawiskowe.
Na dodatek jeszcze kamelia, irysy, powojnik, u Ciebie zawsze jest tyle do podziwiania.
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 11:40, 08 maj 2022

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

Jakoś mocno do przodu prą Twoje rośliny, jeśli tak wygląda śniegowiec to u mnie pewnie padł całkiem

Jak kot?

Ty masz trochę innego tego sniegowca
Może później ruszy
Mój nie chce kwitnąć
Kot ok, jeździłam wczoraj na badania, jest ok ale na obserwacji
Skandynawia po krzyżacku 2 11:40, 08 maj 2022

Do góry
Magleska napisał(a)
Fajne masz te rabatki wysepka na środku ma ciekawy kształt

Jak na razie ma taki ksztalt. Docelowo jeszcze nie wiem jak bedzie wygladala. W zeszlym roku koniecznie musialam podzielic trawy oraz wyeksmitowac z poprzedniego miejca. Widze, ze jest im dobrze bo wszystkie przezimoealy.

Działeczka - powolne spełnianie marzeń. 11:38, 08 maj 2022

Do góry
nyna76 napisał(a)
Złożony, zagłębiony w ziemi, ale nie będę go w tym roku zapełniać po kokardę ziemią, bo co roku dosypię własnego kompostu.

Do wsadzenia tymianek, oregano, szalotka, i mam sałatę od Reni.
Ale to już w następny weekend.

Woda w mini oczku wymieniona na świeżą deszczówkę. Lilie już rosną.

A pomidory tez będą ?
Skandynawia po krzyżacku 2 11:34, 08 maj 2022

Do góry
Joku napisał(a)
Miałaś tę wyspową rabatę czy to jakaś nowość?

Jolu to jest nowa rabata z zeszlego roku. W tym sezonie bardziej widoczna. Poszerzylam ja bokami. Byla zbyt waska a i trawy sie rozrastaja, potrzebuja wiecej miejsca. Tutaj tez posadzilam tulipany.

Rododendronowy ogród II. 11:33, 08 maj 2022

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Haniu u mnie ze stołeczka sie nie da bo jak wiesz podlewam chodząc wzdłóż ,,alei". Często myślę jak Ty sobie radzisz w ogrodzie .
Pięknie mi kwitły w tym roku psiezęby

Bogdziu, magnolie masz zjawiskowe, ale tyle psizębów naraz nigdy nie widziałam, cudne.
Pozdrawiam.
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 11:29, 08 maj 2022

Do góry
Kasya napisał(a)
Sniegowiec nie wyglada jakby chciał kwitnąć

Jakoś mocno do przodu prą Twoje rośliny, jeśli tak wygląda śniegowiec to u mnie pewnie padł całkiem

Jak kot?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies