Hortensje bukietowe przesadzone wiosną trochę to odchorowują. Ale za rok sà idealne.
A mi się Anabelki ukorzeniają z patyczków. Jak się przypatrzyszto pod deskami zobaczysz ich start. Za rok będzie trzeba koło nich wykopywać tymczasowe żurawki.
Piękne brateczki i cudna filiżanka. Ja też bardzo lubię bratki, na wiosnę muszą być.
Lubię absolutnie wszystkie kolory i nie wiem dlaczego zawsze kupuję niesbieskości???
Pięknie Ci wszystko rośnie i kwitnie. A ten klon to rzeczywiście gwiazdor, śliczny. Miałam raz klonika, ale niestety nie przeżył, może spróbować jeszcze raz???
Od 2012 roku trochę się nazbierało roślin I pracy przy nich. Ciągle nie nadążam z ogarnięciem z powodu koszenia. Dlatego tak rozmnażam, żeby chociaż zmniejszyć plewienie.
Kaliny w zeszłym sezonie nie cięłam, będzie na bogato. Ale w tym roku muszę ją ograniczyć.
Aniu, piękny maj w Twoim ogrodzie, uwielbiam ten miesiąc, taką świeżą zieleń i tyle kolorów. Pięknie wszystko się rozwija, zachwycająca magnolia Ann, bardzo obficie Ci kwitnie.
Śliczna serduszka, miałam podobną, ale znikła, a inne zielone w tym roku jakieś marniejsze.
Szkoda tylko, że magnolie są tak krótko. Wczorajszy deszcz ją załatwił, już tylko resztki jej zostały.
W ogrodzie mi się już wszystko sieje I pozwalam roślinkom bo dużo wciąż ich potrzebuję. Pod hortensjami w jednym miejscu pozwalam na to zawilce majowym, w innym orlikom i ożance. Ciągle coś ulepszam, zmieniam niestety ideałów nie ma.
A pod gruszkami mam od zeszłego roku kocimiętkę, już fajna I brunerka z samosiewu
Mam 2 hortensje dębolistne, z tyłu jest mniejsza. Zastanawiam się czy na przyszłą wiosnę nie skrócić o 10cm pędów żeby się zagęściła. Nie mam z nią jeszcze doświadczeń. Może coś później podpowiesz w sezonie.
Gosiu, Ty już chyba nie masz co zadarniać
A mój buk, nie wiem czy pamiętasz jak z Łukaszem kupowałam w Halinowie dawno temu, który przez 2 lata udawał uschniętego ma już ponad 2m
Marta, oglądam zdjęcia z Twojego ogrodu i nadziwić się nie mogę.
Aż wróciłam do pierwszych stron wątku, czy to ten sam ogród???? Niesamowite zmiany.
No i muszę oczywiście też pochwalić tulipanki, klony, Thalię (cudna) i wszystkie inne zieloności. Pozdrawiam.
Gienie pięknie Ci kwitnie i jak obficie, w ogóle wszystkie Twoje magnolie zjawiskowe.
Na dodatek jeszcze kamelia, irysy, powojnik, u Ciebie zawsze jest tyle do podziwiania.
Jak na razie ma taki ksztalt. Docelowo jeszcze nie wiem jak bedzie wygladala. W zeszlym roku koniecznie musialam podzielic trawy oraz wyeksmitowac z poprzedniego miejca. Widze, ze jest im dobrze bo wszystkie przezimoealy.
Jolu to jest nowa rabata z zeszlego roku. W tym sezonie bardziej widoczna. Poszerzylam ja bokami. Byla zbyt waska a i trawy sie rozrastaja, potrzebuja wiecej miejsca. Tutaj tez posadzilam tulipany.