Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje poletko 08:10, 08 lut 2013

Do góry
Sypnęło w nocy. I dobrze! będzie kołderka ,bo czuję ,że jeszcze przymrozi.!
A bez okrycia naszym ulubieńcom może być nie fajnie i narobi szkód

Koniec tygodnia tuż, tuż i trochę oddechu!
Dzisiaj świat niech będzie różowy

Pozdrawiam

Gdzieś na końcu świata... 08:10, 08 lut 2013

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
.. pali z góry i z boku trzeba będzie coś wykombinować.

Winobluszcz pięciolistkowy Murorum plus powojniki botaniczne i trzmielina

Przyjazny ogród 06:32, 08 lut 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)

koniec marca, kwiecień

Bardzo mi się podobają te roślinki powtykane w skały/ drewno. Mariusz, masz szersze ujęcie tego miejsca?

Spróbuje znaleźć, nie jest to jednak jakieś wyjątkowe miejsce, dlatego też kadrowane .
Do usłyszenia
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 02:42, 08 lut 2013

Do góry
I ja różę dla Cię zostawiam
Mój kawałek raju II 00:51, 08 lut 2013

Do góry
Upsss.. nadrobiłam..... przeleciała mi taka okrągła półtysiączka... ale co tam kwiatucha zostawiam..... gratuluje....... 1505 stron

Ogrodnik mimo woli 00:46, 08 lut 2013

Do góry
Gratulacje
Ogród niby nowoczesny ale... 00:43, 08 lut 2013

Do góry
Spóźnione,ale szczere gratulki
Mój kawałek raju II 00:19, 08 lut 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Grzyby

są przy 4 krzakach porzeczki jutro jajecznica

A mnie w tym roku nie udało sie spotkać smakowitej Płomiennicy zimowej, zimówką aksamitnotrzonową również zwaną
Wypadałoby soldniejszy rekonesans zrobić

Basiu one są u mnie na ogrodzie

Wiem, Aniu, wiem. Już w ub.r. na porzeczkach ci owocowały.
Ja szukam ich w pobliskim parku.
Wyobraź sobie, że właśnie dzisiaj na kępkę trafiłam. Zmrożone całkiem i brudne bardzo były, ale i tak je zabrałam, porządnie umyłam i... usmażyłam z jajkami
Wiem już gdzie rosną i co roku będę tam zaglądać

A to na przegapioną 500

ja dzisiaj po obiedzie zebrałam, włożyłam do lodówki, jutro będą na śniadanie z jajkiem i szczypiorkiem
Mój kawałek raju II 00:07, 08 lut 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

Grzyby

są przy 4 krzakach porzeczki jutro jajecznica

A mnie w tym roku nie udało sie spotkać smakowitej Płomiennicy zimowej, zimówką aksamitnotrzonową również zwaną
Wypadałoby soldniejszy rekonesans zrobić

Basiu one są u mnie na ogrodzie

Wiem, Aniu, wiem. Już w ub.r. na porzeczkach ci owocowały.
Ja szukam ich w pobliskim parku.
Wyobraź sobie, że właśnie dzisiaj na kępkę trafiłam. Zmrożone całkiem i brudne bardzo były, ale i tak je zabrałam, porządnie umyłam i... usmażyłam z jajkami
Wiem już gdzie rosną i co roku będę tam zaglądać

A to na przegapioną 500

Kolorowy ogród na piasku 23:48, 07 lut 2013

Do góry
Dobranoc

Pustynia, która będzie kiedyś ogrodem 23:36, 07 lut 2013

Do góry
Niestety mam kiepskie zdjęcia pustyni i w zasadzie zero wyboru.
Taki pomysł na żywopłot. Łączenie świerka serbskiego z tują aureospicata.
Tak może wyglądać po ... wielu latach

Narożniki (lewe) działki również po latach . Z tym, że będzie dłuższy pas świerków może po 7 w jedną i w drugą stronę. Jak rozrysuję to może się okazać, ze świerków musi być więcej bo działka ogromna.

Narożniki prawe. I tutaj tak samo jak wcześniej ilość tuji oczywiście większa.

Bez dobrych zdjęć nie da się tego dobrze pokazać.
A po prawej stronie może być odwrotność. Świerk tam gdzie tuje a tuje tam gdzie świerk. Wypadnie to akurat tak, że w przyszłosci świerki będą na przeciwko okien sąsiadki i nie będzie nam kukała . Zresztą ona również ma posadzone bardzo wysokie iglaki ( tylko łyse dołem) więc nie będzie mogła narzekać, że przez nasze drzewa ma cień
Muszę sobie to wszystko rozrysować w odpowiedniej proporcji, nanieść budynki i wtedy będę wiedziała gdzie
co posadzić aby tam gdzie chcę mieć słońce nie było w przyszłości zbyt dużego cienia .
Tylko teraz jak gęsto sadzić świerki i tuje? Zależy mi na całkowitej prywatności w przyszłości. Ten pas po lewej stronie ma aż 115 m, tył ok. 47m ( tam mamy dodatkową bramę ) i prawa strona ok. 113m.

Sylwia pomysł ze świerkami przy składziku i drewutni super. Dzięki wielgachne

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:34, 07 lut 2013

Do góry
Kochaniutkie ....cieszę się, że Wam się spodobał mój drapieżnik.... może i wzrok trochę gamoniowaty, ale widać dostojeństwo...
Hogata...proszę, proszę kolejna mistrzyni świetnych tekstów ... Ależ się uśmiałam.. liczę na przyjazd tego notatnika i saperki......
Lux coś tam nie wiem czy pachnie, bo rośnie w różach...... trudno tam podejść, a co dopiero wejść i powąchać

Chyba na wszystko odpowiedziałam ... sorki, że nie każdemu z osobna, ale czasu brak...terminy gonią..... trza pracować ....

Ciemiernik rośnie za runianką, a koło perukowca.... runianka by trzymała ładny pasek jest w ograniczniku posadzona ..

Tak t owygląda.. jakoś lepszego foto na szybko nie potrafię znależć..

Kolorowy ogród na piasku 23:18, 07 lut 2013

Do góry
viva napisał(a)
Basiu, Grootendorst kwitnie prawie cale lato. Zdjęcie jest z pierwszego kwitnienia. Drugie nie jest już tak obfite ale kwiaty ma do samej jesieni.

Poszukałam, to zdjęcie robiłam 18 października.

Ona jest śliczna ma takie postrzępione płatki jak wysoka jest u Ciebie?
Kolorowy ogród na piasku 23:11, 07 lut 2013

Do góry
Basiu, Grootendorst kwitnie prawie cale lato. Zdjęcie jest z pierwszego kwitnienia. Drugie nie jest już tak obfite ale kwiaty ma do samej jesieni.

Poszukałam, to zdjęcie robiłam 18 października.

Zakładam ogródeczek 23:04, 07 lut 2013

Do góry
hania78 napisał(a)
Porobiłam kilka projektów i.... nadszedł mąż.... spojrzał na wszystkie i stwierdził, ze miały być iglaki a ja tu coś ćwiczę. Więc zgodził się ewentualnie na taką wersję.... minimalistyczną... nie wiem co o tym myśleć. Myślałam że uda mi się wrzucić tu kilka gatunków roślin...
Zastosowałam: Cis pospolity 'Elegantissima' i znalazłam hortensję drzewiastą, ale nie wiem gdzie taką dostanę (mówię o zakupie takiego drzewka jak widać dość wysokiego)?

Co prawda nie wiem czy i gdzie można byłoby kupić taką hortensję jak chciałabyś ale zerknij tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2807-formowanie-malego-drzewka-z-sadzonki
może zainteresuje Cie jak można hortensję wyprowadzić na drzewko
Puste pole z wysepką kwiatową 23:04, 07 lut 2013

Do góry
Moje Drogie niezawodne Koleżanki... (tu powinnam wstawić z dziesięć linijek, ale każda z Was wie, o kim mówię – no, bo już wreszcie mówię, nie warczę... )

Gierczusiu – nie czuję się przez Ciebie zaniedbana, ale poturlałam się ze śmiechu, że uważasz mnie za „ważną osobę”...

Martusiu – nie ma nic milszego, niż mamusine przytulanko... Już liczę dni do siania cynii

Danusiu moja najmilejsza!!! Kwietna łączka prześliczna! Tylko co to za dziwnego chwaścika wypatrzyłaś na niej? No, chyba, że źle widzę... Co jest zresztą prawdą...
Łabędź mnie rozmarzył, bo sobie przypomniałam nasze wojaże... Ach! A wiesz, że to nasz wspólny łabędź??? Oto dowód...

Basiu – na chwilę, to ja nieraz wpadam, ale wiesz – komputer, mój wróg!

Viva – odmachuję serdecznie, widziałam Twoją goździkową różyczkę, i wpadłam w zachwyt!!!

Miluśka – Ty kameleonie!!! Tobie we wszystkim ładnie, ale najładniej w tym nieustającym uśmiechu...

Bogdziu – serdeczności ślę! Zdaje się, że mam u Ciebie parę bajeczek do nadrobienia... To niewybaczalne!

Jolu – jak miło, że zaglądasz... Pewnie plany nowych nasadzeń masz perfekcyjnie dopracowane i łapki Cię świerzbią do wiosennych robótek? Trzymam kciuki!

Aniu - ...no bo u mnie pusto i nieciekawie... Wypatruję przebiśniegów, których wreszcie posadziłam całą kępkę. Ale po śniegu ani śladu, więc przez co mają się przebijać przebi-śniegi??? Już dawno widziałam Twój nowy avatarek, ale dopiero teraz chwalę! Przy Evereście wyglądasz jak kruszynka. A to mój zimowy Amiś:

Machaaaam!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ogród niby nowoczesny ale... 22:48, 07 lut 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
dubelek...

Madziu to rozumię inspiracja jest do tych donic z połyskiem .... Takkkkk ???

Bo jest śliczniste
Kolorowy ogród na piasku 22:41, 07 lut 2013

Do góry
viva napisał(a)

Ten obraz do każdego przemówi!!!
Jak długo kwitnie?
Kordylina australijska - Cordyline australis 22:38, 07 lut 2013

Do góry
I ja dzisiaj kupiłam kordylinki...bordowe..

Kolorowy ogród na piasku 22:36, 07 lut 2013

Do góry
Agnieszko mam ją . Kwitnie też bardzo wcześnie, koniec maja. Nie ma tak mocnego zapachu jak tamta.
Moja jest młoda ale zajrzyj do Dzidki i zobacz jaki ona ma okaz.
Ma też spot Nevady Marguerite Hilling, różowa, piękna.
Agnieszko to są róże bezobsługowe

ę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies