Miło Cie widziec w donicy to molinia ktora kupiłam w Biedrze 9 sztuk i wsadziłam do gruntu na szpaler. Okazało sie ze sa rozne ....wszystkie NN i w dodatku dziwoki . Przesadziłam wiec do donic . Miały piekne długie kwiatostany ale one przesadzania nie wytrzymały )
Tak w lipcu sypnelam po trzech tygodniach jak upały sa to widac ze trawki potrzebuje nawozu. Teraz powinnam jeszcze ostatni raz bo mi zostało nawozu. Chociaz mysle ze to juz powinien byc nawóz jesienny ale nie mam.
Wyobrażam sobie łatwo nie jest.Ja pracowałam kiedyś z środowiskiem trudnym nazwijmy to tak i sama często nie potrafiłam odgadnąć co do mnie mówią , a potem jeszcze w sprawozdaniach musiałam to tłumaczyć z naszego na nasze ))
Kasiu dotknęłas czułem struny. Rabate z dereniani to ja w tym roku zepsułam. Zasadziam tam biała szalwia biała latria i biały przetacznik . Myślałam że ciemne liście ciemierniki trawki FC oraz chololate dodają barwy. A to się wszystko w jedno rozmyte kulkę zbiLO. Red baron jest na rabacie bukami a foty są robione pod kątem stąd ten efekt. To się wygadalam hihi.
Dane mi było poznać kilkanaście lat temu, jak rozpoczynałam pracę w przedszkolu, gdzie wszystkie dzieci mówiły gwarą ( nie tylko dzieci).
Ile było nieporozumień i spojrzeń, gdy nie wiedziałam o czym mówią utkwiła mi w głowie taka historia, jak na moją komendę "teraz wszyscy kucamy" dzieci zrobiły zupełnie coś innego ...Jolu wiesz ?? )
takich historyjek było baaaardzo wiele.