Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W ogródku Niage 19:43, 07 mar 2013

Do góry
Pozdrawiam Niage wiosennie obudziłaś się już ze snu zimowego?
Mój kawałek raju II 19:39, 07 mar 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Aniu, zaglądam
Nic jeszcze nie wysiewałam, może przyszły weekend będzie sprzyjał wreszcie.
Maraton się kończy jutro, w przyszłym tygodniu większy luzik
Pozdrawiam bez kwiatka, bo u mnie wegetacja nie ruszyła jeszcze.

Ula od niedzieli zima i to dość ostra pozdrawiam
Ogród Alicji w ciągłych przeróbkach 19:39, 07 mar 2013

Do góry
Witam wiosennie Alicjo. Z pewnością znajdziesz wiele inspiracji i porad na O. ale każdy zachowuje swój styl, każdy ma swoje ulubione roślinki, i jak to Danusia napisała w ostatnim artykule, zgodnie ze swoją osobowością.
Miłej wiosny.
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 19:39, 07 mar 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Ale u Ciebie sielsko ,anielsko i tak miło i szczesliwie) jak patrze na te zdjecia na te zwierzaczki szczesliwe na te barwne widoczki a u sasiada gniazdo bocianow? dobrze widze?ten ogrod ma duszemoze i nie ma "kancikow" ale jest taki szyty na Twoja miare to co ci serce dyktuje i to mi sie podoba a jak tam zakupy no Marta my nawet hihihi i fryzjera razem chociaz na odleglosc bo ja wczoraj ale ja 20 minutek) bo mam swoje loki Dzis nic juz nie robie w ogrodku chociaz cieplo bardzo az moze i za ale padam na pysk adrenalina od rana jak mi opiekunka zadzwonila, ze nie przyjedzie do mamy taka odpowiedzialnosc ludzi no i jak tu cos planowac? dlatego klikam do Ciebie ale Ty chyba jeszcze u pana fryzjera)))no albo psy,koty i dzieci mamy nie poznaly i do domu nie wpusciły?pozdrawiam

Danusia,psy, kotki i podstarzałe dzieciaczki mamusie poznały i witały z otwartymi buziami-co kupiłaś,co będziemy jeść,a mamusia kupiła warzywa na patelnie ! -były bardzo smaczne !

A zakupy uważam za udane ,kupiłam w Lidlu zestaw do pikowania roslinek-jeszcze nawet nie rozpakowałam,2ceb.żółtej begonii,nasiona lobelii,a w sklepie z używanymi rzeczami kupiłam............i tu mi się samo uśmiecha LATARENKĘ,której tylko chyba ja nie miałam na Ogrodowisku
Oto wlaśnie ona-podoba mi się

Naturalny strumień, ciek wodny, rów w ogrodzie 19:33, 07 mar 2013

Do góry
Dzisiaj troszkę pograbiłam. Nie miałam dużo czasu ale troszkę zrobiłam. Co proponujecie na ten trójkąt? moje wstępne plany to takie małe wrzosowisko z ławeczką (małą)

Pomysł na ogród 19:23, 07 mar 2013

Do góry

Pomysł na ogród 19:20, 07 mar 2013

Do góry

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:18, 07 mar 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

Witam serdecznie
sama je cięłam, to zwykłe krzaczki były, a że już do góry nie sięgam, to tnę tylko to co poza linię rabaty wyłazi a góa się rozwija

Irenko cały ogród by mi zajęły te Twoje krzaczki, ale jak cudnie kiedy kwitną, super widok
Ogród w budowie - nieustającej 19:17, 07 mar 2013

Do góry
No to madames et monsieurs!
Teatrzyk "Ogrodu w budowie - nieustającej" ma zaszczyt przedstawić gwiazdę sezonu:

A już po paru godzinach, zobaczcie co wyrosło pod oczarem

Zachwycałam się takim ogródkiem z przebiśniegami niedawno i dzisiaj jak wracałam, zauważyłam Panią Właścicielkę tego ogródka, odważyłam się, poprosiłam i dostałam wielką kępę przebiśniegów, które podzieliłam na sześć części i posadziłam pod oczarem.
No i co?
Pomysł na ogród 19:16, 07 mar 2013

Do góry

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 19:15, 07 mar 2013

Do góry
Marta7 napisał(a)

Kasiu,do południa troszkę w ogrodku,potem obiadek i do pracy
Wiesz za stodołą mamy wysypany piasek taki do remontów,ma on wysokość z 1m i popatrz się że na nim kwitną kwiatki - jakim cudem ! przeciez to sam,suchy piach !

To ja widzę, że u ciebie wszystko chce rosnąć, nawet na piachu i jakie ładne
Pomysł na ogród 19:13, 07 mar 2013

Do góry

Mały ogródek Andzi 19:10, 07 mar 2013

Do góry
Tak mniej więcej o takie coś mi chodzi,
Nieudolne to troszkę ,wybacz proszę
Ogród w skali mikro :) 19:07, 07 mar 2013

Do góry
Jak byłam w Palmiarnii w Kew Garden to od tej wilgoci zakręciły mi sie aż włosy Fajne foteczki...pozdrawiam i wysyłam kokoszki

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:02, 07 mar 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

Witam serdecznie
sama je cięłam, to zwykłe krzaczki były, a że już do góry nie sięgam, to tnę tylko to co poza linię rabaty wyłazi a góa się rozwija

Musi być oszałamiający zapach podczas kwitnienia,przy takiej ilości

A miało być tak pięknie.... 18:59, 07 mar 2013

Do góry
I takie jeszcze nabyłam sobie nasionka
Gdzieś na końcu świata... 18:58, 07 mar 2013

Do góry
Kokoszki uszyte jutro kolejne na zamówienie

Zielona przystań 18:58, 07 mar 2013

Do góry
Tak wygląda to miejsce gdzie chcę posadzić szmaragdy, zastanawiam się czy tuje sobie poradzą na takiej wąskiej przestrzeni i kwestia czy posadzenie dużych okazów będzie tam możliwe, gdzie wtedy dawać ziemię którą będę wykopywać?
Tam po lewej stronie nad płytami chcę ściągnąć darń i posadzić irgę major na żwirku, hmm a może coś innego?

I kilka moich bukszpanków, dość ładnie przetrwały zimę za wyjątkiem jednego, który został najprawdopodobniej podlany przez pieska

Mój 4 arowy azyl... 18:28, 07 mar 2013

Do góry
Witaj Basiu!. Zbliża się wiosna, więc pamiętam o naszych propozycjach wymiany roślinek.
Pytam czy aktualne,chciałaś różowe marcinki i proponowałaś chyba złocienie, które ja nazwałam przymiotnem niebieskim. Mam bardzo wysokie jaśniejsze i ciemne niskie różowe. A może chodziło o wys. ok. 1m różowo czerwone. Mogę je wysłać jak ziemia rozmarznie w dużej kopercie bąbelk.
Które potrzebujesz? Podaj adres na pryw.

niskie różowe ciemne

wysokie czerwone i niskie różowe ciemne

wysokie różowe

Pozdrawiam.
Pomysł na ogród 18:28, 07 mar 2013

Do góry
dziś chciałem się pochwalić swoim pierwszym w życiu murowaniem
wyzwanie , które sobie postawiłem było bardzo ambitne
co prawda nie był to dom , ale ...wędzarnia
która nie dość że miała stać , to jeszcze funkcjonować

jak zwykle zaczęło się od planów, rysunków , obliczeń itd
a potem już jakoś poszło

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies