Witam wiosennie Alicjo. Z pewnością znajdziesz wiele inspiracji i porad na O. ale każdy zachowuje swój styl, każdy ma swoje ulubione roślinki, i jak to Danusia napisała w ostatnim artykule, zgodnie ze swoją osobowością.
Miłej wiosny.
Danusia,psy, kotki i podstarzałe dzieciaczki mamusie poznały i witały z otwartymi buziami-co kupiłaś,co będziemy jeść,a mamusia kupiła warzywa na patelnie ! -były bardzo smaczne !
A zakupy uważam za udane ,kupiłam w Lidlu zestaw do pikowania roslinek-jeszcze nawet nie rozpakowałam,2ceb.żółtej begonii,nasiona lobelii,a w sklepie z używanymi rzeczami kupiłam............i tu mi się samo uśmiecha LATARENKĘ,której tylko chyba ja nie miałam na Ogrodowisku
Oto wlaśnie ona-podoba mi się
Dzisiaj troszkę pograbiłam. Nie miałam dużo czasu ale troszkę zrobiłam. Co proponujecie na ten trójkąt? moje wstępne plany to takie małe wrzosowisko z ławeczką (małą)
No to madames et monsieurs!
Teatrzyk "Ogrodu w budowie - nieustającej" ma zaszczyt przedstawić gwiazdę sezonu:
A już po paru godzinach, zobaczcie co wyrosło pod oczarem
Zachwycałam się takim ogródkiem z przebiśniegami niedawno i dzisiaj jak wracałam, zauważyłam Panią Właścicielkę tego ogródka, odważyłam się, poprosiłam i dostałam wielką kępę przebiśniegów, które podzieliłam na sześć części i posadziłam pod oczarem.
No i co?
Tak wygląda to miejsce gdzie chcę posadzić szmaragdy, zastanawiam się czy tuje sobie poradzą na takiej wąskiej przestrzeni i kwestia czy posadzenie dużych okazów będzie tam możliwe, gdzie wtedy dawać ziemię którą będę wykopywać?
Tam po lewej stronie nad płytami chcę ściągnąć darń i posadzić irgę major na żwirku, hmm a może coś innego?
I kilka moich bukszpanków, dość ładnie przetrwały zimę za wyjątkiem jednego, który został najprawdopodobniej podlany przez pieska
Witaj Basiu!. Zbliża się wiosna, więc pamiętam o naszych propozycjach wymiany roślinek.
Pytam czy aktualne,chciałaś różowe marcinki i proponowałaś chyba złocienie, które ja nazwałam przymiotnem niebieskim. Mam bardzo wysokie jaśniejsze i ciemne niskie różowe. A może chodziło o wys. ok. 1m różowo czerwone. Mogę je wysłać jak ziemia rozmarznie w dużej kopercie bąbelk.
Które potrzebujesz? Podaj adres na pryw.
niskie różowe ciemne
wysokie czerwone i niskie różowe ciemne
dziś chciałem się pochwalić swoim pierwszym w życiu murowaniem
wyzwanie , które sobie postawiłem było bardzo ambitne
co prawda nie był to dom , ale ...wędzarnia
która nie dość że miała stać , to jeszcze funkcjonować
jak zwykle zaczęło się od planów, rysunków , obliczeń itd
a potem już jakoś poszło