Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Magdalenka 11:37, 04 lut 2013

Do góry
ku pamięci

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:36, 04 lut 2013

Do góry
Podziwam fotograficzną pamięć... dokładnie identycznego storczyka mam i też teraz kwitnie
A to na dowód....
Nasz przydomowy ogródek 11:35, 04 lut 2013

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Też myślę o przyszłości czyli o wiośnie he he he . Poniżej jedna z wersji rabatki do wykończenia. Kula bukszpanowa jest i 3 kulki bukszpan pstry. Reszta do zrobienia. Słoneczko tu od 11 do wieczora (strona zachodnia ) . Czekam na artykuł Danusi o trawach to pewnie coś innego jeszcze wymodzę.

No właśnie Zbyszku i ja o tym pomyślał
Zamiast po prawej pod trzmieliną dawać kolejne trzmieliny aż się prosi o trawki a ściślej mówiąc "Urocze turzyce" - takie fajne piórka do wykończenia. Artykuł gotowy, czeka w kolejce na publikację, postaram się przestawić na początek
Nasz przydomowy ogródek 11:32, 04 lut 2013

Do góry
pozdrawiam Zbyszku....

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:31, 04 lut 2013

Do góry
ponieważ właściciele nie chcą upubliczniać wizerunku, muszę to uszanować...fot nie będzie

Waligóra podziwia dąb!..tu królują trendy Ogrodowiska i włoskie..

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:13, 04 lut 2013

Do góry
Niedziela była bardzo sympatyczna, wybraliśmy się do Ewy i Krzysia mieliśmy spotkać się na Sylwestra, ale choroby popsuły plany..
króciutka relacja...
było cudowne jedzenie włoskie, gospodarze zakochani w Toskanii i całych Włoszech, stąd ogród śródziemnomorski, piękny ogień w kominku, cudowne miniaturki jamników z nami i wspaniały spacer, rejon jak w Toskanii, choć było zimno, zimniej jak w moim rejonie
ale warto było, bo nawet kawałek winnicy zobaczyliśmy...a odkąd Waligóra rozpoczął przygodę z winem, bardzo nas to ciekawi

bardzo wam dziękujemy za nowe smaki i klimaty

degustacja wina Waligóry wypadła pozytywnie, do tej pory nic nie napisała Madżenka, troche to nas niepokoi?.

cudny kwiat za mną, jak obuwik, chyba u Ani asc widzieliśmy to cudo, u Ewy dużo takich pięknych niespodzianek kwiatowych!!!

w całej krasie
Mój ogród 11:05, 04 lut 2013

Do góry
Ale zima ma jeszcze ma jeszcze wrócić. Oby popadało u nas trochę śniegu, jak mają być jeszcze mrozy, bo u nas śniegu na lekarstwo.
A niedawno było jeszcze tak.

Działka prawie w Borach Tucholskich 11:03, 04 lut 2013

Do góry
GosiaJoanna napisał(a)
A no tak byłam kiedyś w Górach Stołowych i pamiętam jak nocowałam w jakiejś stodole w Radkowie hehehhe ale to były czasy studenckie więć byle na kiju można było spać

Gosia ja Cię bardzo proszę o nie wspominanie noclegów i nocy przy ognisku, popatrz na moje oszronione skronie itd -jeszcze mi serducho zacznie fikać i co ? spakuję plecak i pojadę w góry

wspomnień czar- Rajd Skalne Grzyby w tle jedna z wielu stodół

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 11:02, 04 lut 2013

Do góry
Mój ogród 11:00, 04 lut 2013

Do góry
Dzisiaj z prognozy pogody dowiedziałam się, że takie dnie jak te są "nijakie". Całkowicie się z tym zgadzam. Ale rzeczywiście dni są coraz dłuższe i coraz bliżej do wiosny. Wczoraj miałam chyba dzień przełomowy. Jakoś mnie nosiło, nie mogłam sobie znaleźć miejsca. Niedziela wydawała mi się długa, mimo że byłam na spacerze. Zaplanowałam już, że za dwa tygodnie jedziemy na działkę, oby tylko pogoda dopisała.
Oglądam zdjęcia mojego ogrodu, wasze ogrody no i w necie.
Takie jeszcze zeszłoroczne wspominki.
To miniaturki, które już nie są miniaturkami. Największa jest morelowa, najmniejsza czerwona. Wszystkie obficie kwitły.

Ta jest najmniejsza, ale kwitła niezawodnie do mrozów.

Ta ma kolor neonowy, widać ją z daleka.

Wizytówka - ogród naturalny, pachnący lasem 10:54, 04 lut 2013

Do góry
.

Działka prawie w Borach Tucholskich 10:53, 04 lut 2013

Do góry
Agnieszka o ile się nie mylę to niedawno tam szalałyście (Czarna Góra),
Kotlina Kłodzka a zwłaszcza góry wokół niej to moje młodzieńcze tereny łowieckie (znaczy się wędrowne)
tak wygląda Bobo które podpowiadałem odrobinę różowieje jak prawie wszystkie
krzak rozczochrany bo dwie gałązki odgiąłem do ukorzenienia
30.06

20.07

Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 09:36, 04 lut 2013

Do góry
Co do rabaty
gdyby zrobić tak: zielona linia - połączenie podkładu z podkładem tak jak chciałam...i to by było obsadzone horti i żurawki i jakaś obwódka - bukszpan, (boję się trochę chorób- nie chciałabym wiecznie pryskać)a może cisików nawsadzaći ciąć,albo lawenda albo ...?

czerwona linia - ta boczna , ale pociągnąć równym półkolem i wtedy przed obwódką byłby niższy poziom z obsadzeniami i przed podkładem z lewej (on jest do końca domu ) wyszłaby dodatkowa rabatka ..? narysuję jak mały będzie spał..co Wy na tą wersję? mniej więcej tak:

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 09:22, 04 lut 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
no i te szable...czy ja chciałam...nawet donice kupiłam do nich...i czy chciałam cięte hiacynty...

nawet mam cyklamen, a potrafię je zamęczyć, chyba jak nikt!

Hunterki to był hit dnia!!!!! Wymiatają!!!!
Irenko, dopiero na zdjęciach widzę, ile Ty wszystkiego nakupiłaś! Tak dreptałaś co chwilę z zakupami do auta i proszę - fotki pokazują jakie wspaniałe zakupy!!! Hiacynty w wazonie booskie! Szable super się prezentują - zobaczysz będziesz zadowolona, a szare donice bardzo pasują do Twoich wnętrz, ta na miniaturowe storczyki - idealna. I ta fikuśna na limonkowego storczyka też jak ulał
Widzę, że na szable jednak kupiłaś jeszcze donicę? Pokaż jej więcej - ładna jest! Ja na moje szable nie mogę znaleźć nic pasującego w rozsądnej cenie...
O cyklamena też się martwię - też niejednego załatwiłam Na razie stoi sobie na stole w jadalni, ale pewnie mu tam będzie za ciepło.
A jak spotkanie? Czekam niecierpliwie na fotki
Ogród w skali mikro :) 09:14, 04 lut 2013

Do góry
Daneczka69 napisał(a)

Pisałyśmy w tym samym czasie i na ten sam temat czy Twój nick jest związany z datą urodzin ???

Agnieszki?!
Agnieszki Danusiu Agnieszki .. jeszcze nigdy nie widziałam takiego fajnego emotka ależ se ryjoka naciągnął
Ogród w skali mikro :) 09:10, 04 lut 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Pisałyśmy w tym samym czasie i na ten sam temat czy Twój nick jest związany z datą urodzin ???

Agnieszki?!
ogrodoweimpresjejolki 09:04, 04 lut 2013

Do góry
Witajcie w nowym tygodniu

Słoneczko na dziś ... z torebki

Rododendronowy ogród II. 09:00, 04 lut 2013

Do góry
jotka napisał(a)
A za moich czasów już mundurki nie obowiązywały i zaczęło się przypinanie tarczy agrafką ... Dyrektor gonił tylko za drogi i szpanerski ubiór, żeby tym których na to nie stać ie było przykro. Nie wiem czego było się wstydzić, bo do fajnej szkoły chodziliśmy

My też mamy zjazdy co 5 lat - mój będzie w 2016

Bogdziu, Zbyszku, nie ma dzisiaj skąd wziąć słoneczka dla Was, to chociaż z torebki

Piękne to Twoje słoneczko Jolu ale ja takie wysiałam w tamtym roku. W torebce było 4 lub 5 nasionek a wyrosły dwa całkiem zwykłe słonaczniki niestety. Życzę zeby Ci wyrosło to co kupiłaś . Miego dnia.
Rododendronowy ogród II. 08:54, 04 lut 2013

Do góry
A za moich czasów już mundurki nie obowiązywały i zaczęło się przypinanie tarczy agrafką ... Dyrektor gonił tylko za drogi i szpanerski ubiór, żeby tym których na to nie stać ie było przykro. Nie wiem czego było się wstydzić, bo do fajnej szkoły chodziliśmy

My też mamy zjazdy co 5 lat - mój będzie w 2016

Bogdziu, Zbyszku, nie ma dzisiaj skąd wziąć słoneczka dla Was, to chociaż z torebki

Mój kawałek raju II 08:43, 04 lut 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Kochani goście, życzę dobrej nocki i kwiatek zostawiam na dobranoc

Aniu, zanim policzyłam pręciki, to zasnęłam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies