Mój najmłodszy synuś właśnie kończy dziś 21 latek!
Ale i tak ma "przechlapane" zawsze zostanie dla nas "małym"!
po śląsku " bydzie durś śpikiem"
Wczoraj był na "baletach" studenckich to dzisiaj w główce się troszkę miesza!
Wydaje mi się, że bardziej pachną heliotropy o ciemno niebieskich płatkach ,posadzone w słonecznym miejscu.
A skoro o zapachach lata mowa, to należy wspomnieć o pachnących powojnikach.
Z przetestowanych cudownie pachniał 'Rubromarginata' . Ale nigdy nie przetrwał dłużej, aniżeli dwa lata.
A też pachnący 'Betty Corning' zimuje zadawajająco .. I jest w ulubionym przez niektórych kolorze.
Niebieski też jest jeszcze malutki świerk Oldenburg , ale to już inna historia.
Jedno dwa nasionka do rolki, pozniej nie trzeba pikowac wsadza sie sadzonkę razem z rolką od razu do ziemi. Papier dobrze się rozkłada . Robie tak tylko z kwiatami . Warzyw ( kapusta, papryka itp) nie sadzę w ten sposób bo nie mam pewności czy rolka nie jest nasączona czymś chemicznym.
Dzidka, aż latałam po opakowanie nie pisze jaka odmiana tylko, że ogrodowy a miałam taki na tym opakowaniu pisze, że ciemno niebieski
Nie wiem czy podzielisz moją opinię, że ciemno niebieskie pachną intensywniej.
Aniu, nie było moim zamierzeniem przeganiać Cię po opakowanie. Mam nadzieję, że nie nie był to długi dystans.
Godzinka spaceru,ale ze mnie taki grzybiarz...nie znam sie,zbiram tylko prawdziwki i podgrzybki,a szkoda bo u nas lasy sa peeelne grzybow.
Aniu jezeli zasmiecam to szybciutko usune
Coś Ty Kasiu, ja uwielbiam zbierać grzyby zostaw, to sobie oczy pocieszę
Witam wieczorową porą
Dziękuję Wszystkim za odwiedzanie moich progów
Trochę teraz jestem z doskoku, ale jak się ogarnę pozaglądam do Was z wielką radościa.
Tęskono mi bardzo za ogrodowiskowymi pogaduchami ale cóz zrobić .