Edi już Sławko odpowiedział (dziękuję) - rozplenica vertigo. Baaaaardzo szybko rośnie, dlatego otrzymała ksywkę madżenkowy potfór W ogrodzie rosła przepieknie, na tym zdjęciu jest posadzonych 5 szt. Miałam też jedną w donicy i marnie to wyglądala, bo zajęła całą donicę i się przesuszała.
Niestey wymga wykopywania na zimę.
Irenko wielkie dzięki za przechowanie, w tobie nadzieja, bo moja w garażu spleśniała, więc pewnie za wilgotno i za zimno miała....
Przed tarasem rosną 2 wiśnie umbraculifera potocznie zwana "umbracośtam" Pissardi mam 6 szt przy płocie przed żywopłotem grabowym. Mam nadzieję, że w tym roku zakwitną
Raj dla mojej córci, ona wszędzie by je posadziła.
W nowym avatarze obok zwykłej przylaszczki jest bladoróżowa czy cała biała? Poszukuję białej, bo różowo mam, a jakoś przez internet tego akurat nie mam zaufania do sprzedawców, a cena czasami powala.
Pozdrawiam
Dziękuję Panowie za powitanie Może i Panie mnie zaszczycą
Dla równowagi znalazłam trzy zdjątka z poprzedniego roku, niestety też nie z lata lub wiosny a z jesieni, ale zawsze...
Gdybym pamiętała o podkradnięciu przebiśniegów od moich rodziców to już bym miała- u nich już kwitną, muszę w tym roku zaatakować ich ogród i kilka wykopać
mają też już kilka stokrotek, tylko jednej z nich zdjęcie udane, bo poszliśmy w sumie tylko karmić kaczki i nie wzięłam dobrego aparatu
,,,może Aniu zapomniałaś zasuszyć?Teraz daj im rosnąć i pamiętaj o zmniejszeniu podlewania i zasuszaj we wrześniu to na pewno zakwitną.Jaskry na pewno śliczne...takie kolory...