Grażynko jacy wielbiciele? to nie wielbiciele tylko przyjaciele a takich i Ty tu znajdziesz z całą pewnością.Wyszukałam dla Ciebie zdjęcia azalii gibraltar , nie wszystkie sa mojego autorstwa, wzięłam je z wątku o spotkaniu jakie sie u mnie odyło w tamtym roku , popatrz, to ładna azalia pod warunkiem że sie lubi kolor pomarańczowy bo nie wszyscy lubią.
Dzieki Ula za podpowiedz bo naprawde mam problem i dylemat jak to zagospodarowac tam za sosnami jest zaraz ogrodzenie i nic nie posadze a z przodu to musi wygladac i pasowac....
A ja dziś wiosnę do siebie zaprosiłem....a raczej na drzwi Tulipany miały być białe lub kremowe.....ale niestety nie było - więc wziąłem takie, żeby być konsekwentnym w kolorystyce No i jeszcze białe krokusy Teraz trochę dziwnie wyglądają z nimi wrzosy w donicach, ale już niedługo
A na drugą stronę wymyśliłem taki - pewnie pamiętacie te kffiatki z zeszłego roku
Edi już Sławko odpowiedział (dziękuję) - rozplenica vertigo. Baaaaardzo szybko rośnie, dlatego otrzymała ksywkę madżenkowy potfór W ogrodzie rosła przepieknie, na tym zdjęciu jest posadzonych 5 szt. Miałam też jedną w donicy i marnie to wyglądala, bo zajęła całą donicę i się przesuszała.
Niestey wymga wykopywania na zimę.
Irenko wielkie dzięki za przechowanie, w tobie nadzieja, bo moja w garażu spleśniała, więc pewnie za wilgotno i za zimno miała....
Przed tarasem rosną 2 wiśnie umbraculifera potocznie zwana "umbracośtam" Pissardi mam 6 szt przy płocie przed żywopłotem grabowym. Mam nadzieję, że w tym roku zakwitną