Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Zakładam ogródeczek 09:28, 02 lut 2013

Do góry
Witam,
Ja bym zrobiła w trawniku dwa nakładające się na siebie kwadraty, w tym bliżej domu hortensje i bukszpany, w tym drugim stożki cisowe i i azalie japońskie. Pomiędzy jakieś trawki - carex ice dane fajnie wygląda cały rok.

Zakładam ogródeczek 08:51, 02 lut 2013

Do góry
Tak wygląda moja działeczka obecnie:

Świerk ze zdjęcia to poświateczna pozostałość, pewnie na wiosnę zostanie z niego rózga...

Stworzyłam "projekt" ogródeczka - tak jak potrafię, ale wydaje mi się, że wymiary roślin mogą być w rzeczywistości większe..... nie wiem cz nie za dużo i szczerze mówiąc jakoś mnie ten projekt nie przekonuje do końca - zbyt duży bałagan wyszedł.....

Jedyna rzecz która mnie przekonuje do takiego obsadzenia, to fakt, że większość z tych roślinek (dużych): jałowce, forsycja dadzą się formować-przycinać. Może za wyjątkiem jałowca pospolitego "horstman:.
Jeśli ma ktoś jakiś pomysł na moją działeczkę według wytycznych z pierwszego postu to proszę, chętnie poczytam
Mój jesienny ogród 08:49, 02 lut 2013

Do góry
Witam wszystkich serdecznie.
Dzisiaj szczotkowałem dechy i belki na dworze, pogoda była bajkowa, wiosna na całego. Postawiłem sobie swoje radyjko obok i ustawiłem na maksa, daje super, najmocniejsze na budowie są jeszcze dwa takie, żałuję że nie zabrałem dysku ze sobą. Przykryłemm go szmatą żeby się nie kurzyło,

zabieram je do domu i chcę żeby było w miarę czyste. Można słuchać muzy z pendriva lub z karty SD albo z telefonu. Radio służy jako ładowarka do akumulatorów Bosch, gra na nich i jeszcze ma 4 gniazda prądowe więc służy jako rozgałęziacz. Nie wiem ile drzewa mam do roboty, jest go cały garaż, mam cichą nadzieje że to nie wszystko będę musiał przerzucić. Jutro zabieram sprzęt foto z powodu pokazów balonowych, może uda mi się coś złapać, jak się nie uda, to są jeszcze w niedzielę. Cały tydzień będzie tu karnawał.
ASC, fajne widoki mam z budowy a chmury mam dosłownie na wyciągnięcie ręki, niestety zdjęcia tego nie oddają. Jak wejdę na t górę co jest nad budową to dopiero będzie widok na 3 jeziora. Rozmawiałem dziś z panem który mieszka na dole i jest zarządcą i opowiadał że w tamtym roku był na podwórku kuguar i czarny niedźwiedź.

Haniu, pozdrawiam, dziś fotki bez chmurek.
Edi, ciesze się że zawitałaś do mnie, miło mi że zauważyłaś te wszystkie detale. Na pewno wrócę, ino jeszcze nie wiem kiedy.
Irenko, kotlety mi się trochę przysmażyły ale delikatnie, najważniejsze że wyszły dobre, dziś zrobiłem zupkę warzywną. Pokażę wczorajsze zakupy, taki chleb kupuję, bardzo dobry ale się strasznie kruszy na drugi dzień. Kupiłem taki dziwny owoc z Wietnamu, nazywa się dragon, jeszcze go nie zjadłem, podobno dobry.

Anito, też im zazdroszczę otoczenia, normalna dzicz, jak będzie zrobione podwórko to będzie super.
Monteverde, fotki robię tylko nie pokazuję, gdyż chcę zaprosić na swój wątek gospodarzy i może będą źli że pokazuje takie szczegóły. Dzięki za kawałek wiosny
Ewcia, miło mi i też Cię pozdrawiam gorąco, wszystkich oczywiście, teraz fotki i lecę spać.

Na podjeżdzie same pick'upy

To mój pomocnik, Brat ma na imie, je śniadanie na pace.
Pozdrawiam jeszcze raz.
Mój jesienny ogród 03:23, 02 lut 2013

Do góry
Cześć Robert zdjęcia niesamowite tej chmury, a kotlety fajne, pamiętaj , że w dobrym kotlecie musi być mieszane mięsko , bułka wymoczona i trochę ciepłego bulionu lub wody i to wszystko wyrobić ja lubię jeszcze dodać czosnku, jak będziesz miał postarzony sufit to zrób fotkę jak to wygląda, pozdrawiam
masz też wiosenne prymule coby Ci było weselej, zobacz 2 dni deszczu i u mnie śniegu nie ma
Żywopłotki cisowe. 01:08, 02 lut 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Wpadłam z rewizytą , witam Anabell , podziwiałam Twój piękny ogród z mnogością nasadzeń , będę zaglądać a żywopłot z cisów może wytnij w formie takiej kostki jak np. zakończenia murów obronnych wyższa i niższa kostka podziwiam, że wyhodowałaś te cisy z malutkich sadzoneczek

Aniu!!!
dziekuję za kwiatek Podoba mi się podpowiedź co do strzyżenia cisa w kostkę, widzę to
odsłoniłoby troszkę hosty. Boję się pracy takie strzyżenie wymaga więcej poświęcenia. obok jest drugie koło od tyłu wyżej do przodu niżej. .... też tak powinnam zrobić.
Ogólnie mam same żywopłoty wysokie i długie, jeszcze nie wszystkie pokazałam. cała działka ok. 6000m.
Teraz i tuje wyrosły wielkie , kłopot jak śnieg, trzeba dobrze ciąć.
Robię to sama , ale już myślę. wiosną zobaczysz.
Grembosiowo 01:07, 02 lut 2013

Do góry
grembosia napisał(a)
Widok na ogród z góry:

I dalsze, w ślimaczym tempie prace przy frontowym płocie:

Grembosia juz sie zakochalam w Twoim ogrodzie a przede wszystkim w Twoich murkach...
Pozwolisz ze bede tu gosciem?
Serdecznie pozdrawiam z pieknej Bawarii
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 00:51, 02 lut 2013

Do góry
To na 305

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 00:08, 02 lut 2013

Do góry
Dzidka napisał(a)
Zrobił się dubelek.
To w takim razie przesyłam zapowiedź widoków jakie nas czekają.

A gdzie to jest > Jeśli można zapytać ?
Czy ta róża to nie jest przypadkiem Mermaid
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 00:05, 02 lut 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
acha, to dziś tu setki u nas sie sypią!! impreza do rana!!

i ogrodowo niech nam róże pachną

Irenko,Piękna ta róża. Jak się nazywa ?
Mój 4 arowy azyl... 00:00, 02 lut 2013

Do góry
Śnieg zniknął, wszędzie widać pełno śmieci.
A na parapecie optymistyczny róż

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:59, 01 lut 2013

Do góry
Gratulacje, i melduję że nadrabiam, trochę to jednak potrwa, buziam

Wizytówka - ogród naturalny, pachnący lasem 23:44, 01 lut 2013

Do góry
Lato w naszym ogrodzie

Wizytówka - ogród naturalny, pachnący lasem 23:34, 01 lut 2013

Do góry
.

Wizytówka - ogród naturalny, pachnący lasem 23:21, 01 lut 2013

Do góry
.

Wiosna idzie, tralala... 23:09, 01 lut 2013

Do góry

U mnie pierwsze kwiatki odkryte 6 stycznia
Wiosna idzie, tralala... 22:55, 01 lut 2013

Do góry
witam wszystkich wiosennie ...

od południowej strony do słoneczka wychylają swoje listki narcyze i hiacynty...
a tak ogólnie to mam jeszcze duuuuuuużo śniegu.......

Ogród w skali mikro :) 22:53, 01 lut 2013

Do góry
A jeszcze na dobranoc wrzucę moje hiacynty już przygotowane do tego by je postawić w jakimś eksponowanym miejscu
Połowa działki - czyli mam powoli dość 22:51, 01 lut 2013

Do góry
halina_zawitkowska napisał(a)
Jeszcze uwaga nie śpię po nocach myślę co zrobić żeby zza płotu nie przelewała się woda.

tak sobie myślę o Twojej wodzie za płotem - dałabyś radę posadzić za płotem gałązki wierzby? one rosną bardzo szybko, pija wodę aż miło i przycinane na żywopłot mogłyby dać Ci dodatkową ochronę akustyczną za 3-4 lata

wierzbę (gałązki do posadzenia) można kupić, ale można po prostu bazie kupowane na Wielkanoc zostawić w wodzie do wypuszczenia korzonków - ja akurat ukorzeniłam sobie gałązki wierzby rosnącej dziko na osiedlu - wycięłam gałązki najniżej rosnące, które i tak poszłyby na zmarnowanie, bo miały za mało światła

zostawiam kwiatka wiosennego

Działka prawie w Borach Tucholskich 22:49, 01 lut 2013

Do góry
smacznego

Mój ogródek pod Gdańskiem 22:49, 01 lut 2013

Do góry
Moniko zostawię troszeczkę wiosny pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies