Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Proszę o pomoc przy urządzeniu nietypowego ogrodu 10:57, 05 mar 2013

Do góry
Sumaka usuń. To chwast, w dodatku ekspansywny.

Wg mnie z każdej rośliny da się zrobić ładną kompozycję, jeśli soliter jest smutny np. tuja, to w kwadracie pod nim powinny rosnąć kolorowe żurawki.

Ważne aby wszystko była zadbane a kanciki przycięte. Wypielone, podlane, trawa zadbana i to jest klucz do sukcesu.

Proszę o pomoc przy urządzeniu nietypowego ogrodu 10:53, 05 mar 2013

Do góry
Żeby było ze smakiem to wg mnie potrzebne są równe znaczy pod sznurek obsadzenia jednakowymi roślinami.
Tam gdzie 1 i 2 potrzebujesz jednakowych smukłych drzew w skarpetach z żurawek, trzmielin lub berberysów. Drzewa to może być Prunus Umbraculifera, albo Prunus cerasifera Nigra na wysokim pniu. W skarpetach to znaczy przy pniu sadzisz 2 lub cztery jednakowe rośliny, nawet jeśli by były purpurowe wiśnie (NIgra) to wtedy po dwie hortensje bukietowe 'Dart's Little Dot' albo 'Vanille Fraise" cudnie by wyglądały.

Powinny być posadzone równo, wzdłuż trawnika wycięty pasek, albo kwadraty w trawniku, żeby była rabata, nie trawnik.
Rabatę można wyściółkować żwirkiem, będzie estetycznie i nie będzie rozwiewać po trawniku.

Kula bukszpanowa może zostać (3), a tu gdzie 5 i 4 - też podobne kule, albo dwa krzewy jednakowe, ewentualnie przesadzone z tamtej strony np wszystkie różaneczniki, najlepiej w jednym kolorze, nie zbieranina.

Vanille Fraise z liśćmi Prunus cerasifera Nigra

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:49, 05 mar 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Irenko, szalejesz i w dzień, i wieczorem, pełno Ciebie w ogrodach! Dziękuję za Twój uśmiech! Budujący!

Haniu, cieszę się, że mogę do was zaglądać zawsze pełno inspiracji
uśmiech, to nasza broń, w tym brutalnym świecie, buziam
i kwiatek dla ciebie
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 10:47, 05 mar 2013

Do góry
Słoneczko dzisiejsze

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:47, 05 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Irenko cięłaś w końcu te horti?
Zastanawiam się czy to jeszcze nie za wcześnie, czy już można, ja w notatniku mam zaznaczone marzec-kwiecień. W przyszłym tygodniu podobno ma być zimno, nie wiem czy czekać, jak myślisz?
Pozdrówka przesyłam

Gosiu, jeszcze się wstrzymałam, jest mróz w nocy i nad ranem; dziś od rana pracowałam na ogrodzie, nawet trawy nie ruszam, jedynie szałwię omszoną wycięłam, suche pędy i wybieram liście;

moja rada, wstrzymać się, potem cięcie jak już bez mrozu i szybko ruszą, tak zrobiłam rok temu i miałam wyjątkowe hortensje, na dowód fotka

Proszę o pomoc przy urządzeniu nietypowego ogrodu 10:40, 05 mar 2013

Do góry
Wklejam
Działka wkoło Lubczyka :) 10:24, 05 mar 2013

Do góry
halina_zawitkowska napisał(a)
Witaj Kasiu potrzebne jest słoneczko noooooo i zdjęcia działki .Pozdrawiam wiisennie

Witaj Halinko
Słoneczko fakt, potrzebne Co do zdjęć, to właśnie nacykałam nowych, ale ostrzegam, to dla ludzi o mocnych nerwach

pozdrawiam i życzę również miłego dnia
Działka wkoło Lubczyka :) 10:22, 05 mar 2013

Do góry
Marta7 napisał(a)
Kasia pozdrawiam radośnie!

przy takim serdecznym i miłym powitaniu, to nie ma szans, żeby dzień nie był radosny
Dolina Tęczy 10:11, 05 mar 2013

Do góry
Ania - Ty mnie teraz nie zbijaj z pantałyku bo właśnie maila z zamówieniem do rosarium wysłałam
Myslałam o niej, wiem że fajna zdroworosnąca odmiana, ale jednak po głębszym zastanowieniu zdecydowałam się na intensywniejszy kolor kwiatów, żeby ładnie odcinał się od elewacji

Myślę, że Rosarium Uetersen będzie na tę frontową ścianę ładnie pasowała

Zaraz do Ciebie dryndnę
Dolina Tęczy 09:54, 05 mar 2013

Do góry
Marta, a nie myślałaś o New Dawn? Szybko rośnie, obficie kwitnie (u mnie kwitła od maja do listopada)...mówią, że śmieciuch, ale jakoś nie narzekałam I ma porcelanowe bladoróżowe kwiaty

ogrodoweimpresjejolki 09:49, 05 mar 2013

Do góry
Agnieszko, cieszy, cieszy

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:31, 05 mar 2013

Do góry
Będę zaglądać za tą poszukiwaczka krokusów czy wróciła...
Jak nie to robię plakat: poszukiwany, poszukiwana

Aniu dla Ciebie moje zwiastuny wiosny w niedzielę znalezione ku mojemu zaskoczeniu

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:31, 05 mar 2013

Do góry
Marzenko Wielki to on nie jest Ale jest... Ziemia zmarznięta.. na kamień..

A lilie takie mam.. prawie wszystkie poszły do góry... i skubane kwitną,.nie przemarzają... rok temu też tak było. Gdzie wypatrzę to przysypuję lekko korą.

A teraz przepraszam, że do Was nie zaglądam i od siebie uciekam.

Agatko dziękuję z krokuska.... oj te pierwsze kwiatki cieszą najbardziej... dlatego mam dużó cebulek i nie wyobrażam sobie ogrodu bez tych pierwszych malotek.

Zbysiu - jak się chce to i pilnowanie nie pomoże Z chłopem jak z dziećmi.....
nic nie umiem, nie znam się.... ale bardzo chcę 09:26, 05 mar 2013

Do góry
romka napisał(a)
powiem Ci w sekrecie że ja też uwielbiam ten błękit

Witaj Sylwia.....
czyli kolejna wspólna miłość....
do ogrodów i do lazurowego nieba

specjalnie dla Ciebie MOJE NIEBO !!!!!!!!!

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:14, 05 mar 2013

Do góry
Aniu mój pierwszy krokusik dla Ciebie....

wczoraj zakwitł.........

jaka była radocha !!!!!!!!

Nigdy nie mów nigdy 09:05, 05 mar 2013

Do góry
asc napisał(a)

4 dolne to z innych źródeł róże, a reszta od nich...... w ciągu roku tak urosły, że wcale nie było widać, że sadzone tego samego roku. Wszystkie pięknie kwitły. Kupiłam co najmniej 20 róż...

Cudne!

Muszę do roboty wrócić, wołają mnie. Wrócę
Nigdy nie mów nigdy 09:04, 05 mar 2013

Do góry
Już wklejam Julci dzieło. Bałam się najpierw, że nie będzie chciała, żebym się tak oficjalnie chwaliła...

Tam, gdzie ostróżki przy siatce będą róże New Dawn, jeżeli ostróżki się zmieszczą, będą przed nimi.

Może ktoś coś widzi, dobrze jest? Mnie się podoba
Nigdy nie mów nigdy 09:01, 05 mar 2013

Do góry

4 dolne to z innych źródeł róże, a reszta od nich...... w ciągu roku tak urosły, że wcale nie było widać, że sadzone tego samego roku. Wszystkie pięknie kwitły. Kupiłam co najmniej 20 róż...
Ogrodnik Mimo Woli cd 08:52, 05 mar 2013

Do góry

Nigdy nie mów nigdy 08:51, 05 mar 2013

Do góry
asc napisał(a)
Wszystkie moje Róże kupowałam w Rosarium .. polecono mi tę szkółkę. W doniczkach mają jedną i drugą Mam od nich ofertę z cennikiem.
Lousier Odier i New Dawn - odkryty korzeń 13,50 zł, w doniczce 17,50zł.

Dziękuję Aniu...za wszystko

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies