Kochana witaj, mam pytanko co ile cm sadziłaś tujki szmaragdy, ja chce dosadzić u siebie ale chce gęściej niż te co ma już posadzone. Chcę odsłonic sie od sąsiadów i zacienić ciut taras
Nie wybielaj, przecież jest piękna, a Ty podobno chcesz mieć angielski ogród?.
Ten ceglany postumencik, to specjalnie pod nią był zrobiony, czy tak się złożyło?
Pozdrawiam.
Dzień dobry Zbyszku!
Nie dajmy się smutkowi! To tylko jeszcze chwila i już będziemy cieszyć się wiosną, letnie kwiaty zrekompensują nam wiosenne braki. Dbajmy o siebie
Przyjęłam ze spokojem, że zmarzły u mnie dwa cyprysy Ywonne, lista zimowych szkód się wydłuża.
Wycisnęłam sobie szklankę świeżego soku z marchewki, na poprawę nastroju
Pogodnego ducha Ci życzę i Twoim Gościom również
Przed magnolią od str. tarasu czy między magnolię a bukszpany?
Pamiętasz, był pomysł na zurawki przy bukszpanach, ale może za dużo dobrego? Może tam dzwonki? Miał ktoś już bukszpany w dzwonkach???
W tym miejscu Matrona? Te brązowe plamy, czy jeszcze gdzieś?
Grażynko my narzekamy, a co mają powiedzieć szkółkarze, u mnie od początku marca szkółka otwarta, ciekawe czy chociaż jedna osoba ich tam odwiedziła, nawet jak widzę w sklepach rośliny zalegają, wiosna nie przyszła, rośliny nie sprzedają się tak jak zwykle. Mnie ta pogoda denerwuje bo mam do przesadzenia kilka roślin, a wiadomo im wcześniej tym lepiej, boję się że przyjdzie od razu lato, a wiosny nie będzie w tym roku.
Dzięki za motylka- ależ ma kolorki
A te strefy, które zanaczyąm na różowo zostawiamy puste dla kalin, czy też coś trzeba na brzegi? No i przez kilka lat tu będzie pusto. Może wsiewać jakieś jednoroczne coś? Ale już chyba za dużo gat. się zrobi.
Dzień dobry Haniu!
Dziś na powitanie chciałam Ci podrzucić śnieżkę z dzisiejszego spaceru, ale jednak może z większą przyjemnością spojrzysz na wiosenny szczegół (zeszłoroczny)
Miłego dnia!
Pomiędzy jodłą i stolikiem zamknęłabym przestrzeń półkolem, lub częścią półkola (może pergole dla róży) by stworzyć bardziej intymną część przy wejściu frontowym. Osobiście lubię łagodne linie i przymknięte przestrzenie.
A tak w ogóle to zatęskniłam za Ogrodowiskiem. O wiośnie nie wspomnę.
Ewuniu Twój ogródek oglądałam u Mai P. Piękne masz miejsce i widać wielką troskę i ogrom włożonej pracy.
Nie mam stałego dostępu do netu więc z rzadka zaglądam.
A teraz idę do siebie przywoływać wiosnę i wzrucę troszkę obrazków.
Pozdrawiam cieplutko.