Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

ogrodoweimpresjejolki 17:44, 04 mar 2013

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Nie no Jolu to u Ciebie wiosna na całego. Pozdrawiam i zdrówka życzę.

No na całego to za dużo powiedziane. U mnie obok zwiastunów wiosny, które Wam pokazałam stoi beczka z wodą opadową (z daszku domu) i wyglądała wczoraj tak...

zielonastrefa 17:35, 04 mar 2013

Do góry
Dziewczynki ogłaszam prawdziwą, najprawdziwszą wiosnę!!!!!!!!
Witam Was wszystkie w moich wiosennych progach
Mimo tego, że śnieg jeszcze miejscami leży

Moje nóweczki przebiśniegi radują całą rodzinę

Jutro, najdalej pojutrze rozwiną się do końca
Mam je posadzone przy tarasie, pomiędzy krzewami, które jeszcze nie zdobią bo nie mają przecież liści.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 17:34, 04 mar 2013

Do góry
Witaj Joasiu i Andrzeju. Czy my się znamy z E-u? Wszystko jakby znajome. Ogród i domek piękny.
Pozdrawiam i zostawiam znak rozpoznawczy.

Pszczelarnia 17:34, 04 mar 2013

Do góry
Dziękuję za pamięć/wpisy/ uśmiech.

W sprawie nasionek i wysiewów.
Mój Ojciec czuwa nad wszystkim, wysieje każdą przekazaną przeze mnie paczkę nasion. Ma możliwości lokalowe ku temu.
Zakupiłam nasionka, ojciec dołożył swoje. Podzieliliśmy i on przystąpił do działania. Ja też działałam ale na innym froncie, wszystko pokażę. Będzie dużo zdjęć.
Te wysiewy nie są jeszcze dobrze oznaczone. Nie chcemy, żeby nam się pomyliło.

A tutaj UKŁONY w stronę jednej Ogrodowiczanki , dziękuję.

Ojciec też prowadzi notatki a ja przygotowuję etykiety:

Są etykiety i jest ręka ogrodnika, najlepszego pod słońcem.

Dalsze zasiewy czekają. Będzie ich znacznie więcej. Bo w tym całym wiosennym sianiu chodzi o to, żeby domownicy rozumieli i akceptowali cały ten ambaras.

CDN

Mój 4 arowy azyl... 17:24, 04 mar 2013

Do góry
Zrobiłam tylko trzy zdjęcia wychodzących tulipanów i po zeszłorocznej zimie resztkę przebiśniegów. Krokusy mają takie małe kiełki, że niewiele byłoby na zdjęciu widać. Ale widziałam wschodzącą ostróżkę! i sasanki
Jak patrzę na te przebisniegi, to płakać mi się chce. A taka spora kępka była!

Tulipany mają czerwone noski

Ogród w skali mikro :) 17:11, 04 mar 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

a może taką mniej wyrafinowaną aczkolwiek bardzo skuteczną metodą , robiłem tak przy kształtowaniu daszka z brzozy Youngii
4 paliki (pręty) wbite wokół pnia (odległość wg potrzeb) łączymy górą po obwodzie drutem- przy delikatnej konstrukcji lepiej jest dać proste kije leszczynowe (bambusy) na tym wiążemy druty prowadzące do których mocujemy gałązki
u siebie po dwóch latach zamieniłem na mocniejszą konstrukcję która stała się bazą dla obecnej altany

Zbyszku ... Przecież wiesz , źe ja kofam tą Twoją altanę miłością bezwarunkową ... Postanowiłam zrobić Ci fotkę ,żebyś miał pojęcie o ogromie mojego nieszczęścia ( tzn. małości mojej działeczki ).., nie byłoby gdzie już upchnąć takiej okazałej altany , nie mówiąc już o tym ,że taras jest pod deską wylany ...

Ale " metoda wyrafinowana " hmmm , już mi się podoba

Miejska ogrodniczka :) 17:09, 04 mar 2013

Do góry
lubię dobre jedzonko gratulacje

Małgosia ze swoim zrobiłbym tak - jesienią ciachnął po czerwonych kreskach , najważniejszy ten najgrubszy konar po prawej - a to co niebieską linią na drugą jesień
czerwone kreski na drobniejszych konarach możesz odsunąć dalej od pnia a ponownie skrócić razem z niebieska linią
generalnie bez zezwolenia (orzech włoski podlega) można ciąć do 30%gałęzi dlatego wspomniałem o rozłożeniu cięcia na 2-3 lata

Mój 4 arowy azyl... 17:00, 04 mar 2013

Do góry
Mój ogród 16:58, 04 mar 2013

Do góry
...śliczna fotka...typowo wiosenna.
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:48, 04 mar 2013

Do góry
To foto zwykłym kompaktem... widać jak się usadowił w pobliży restauracji Tamte zdjęcia to robione aparatem z dość dobrym zoomem.
Moje ogrodowe marzenia... 16:45, 04 mar 2013

Do góry
Chyba się pożegnałam z hakonechloą i imperatą.
Ich o tej porze nie ma jak się zetnie badyle.. Hakonechloa nie pamiętam kiedy rusza, ale imperata rusza bardzo późno.... uzbrój się w cierpliwość... pierwsze kiełki gdzieś w połowie kwietnia
To foto z 17 kwietnia, te suche badyle z narcyzami po dwóch stronach ścieżki to wszytko imperata.. jeszcze wygląda jak trup.
Mój mały raj na ziemi :) 16:36, 04 mar 2013

Do góry
Aniu, gratulacje

rh przesadza się teraz, jeśli ziemia nie zamarznięta, jak najszybciej przed okresem wegetacji

Miskant - Miscanthus 16:25, 04 mar 2013

Do góry
Ogród w Holandii 16:23, 04 mar 2013

Do góry

O i to jest optymistyczny widok, kolory wesołe.... no i ta trawa soczysta, pięknie!
Mój mały raj na ziemi :) 16:12, 04 mar 2013

Do góry
Anulka gratuluję 700

Cięłaś limki? A patyczaki dla Gosiaka zostawiłaś?
Na trawy to jeszcze nie za wcześnie, żeby ciąć??
W cieniu - zacieniona 16:12, 04 mar 2013

Do góry
Marta7 napisał(a)
Bogusiu znowu mnie zadziwiłaś-znowu wpisuję do notesu szczypiorek czosnkowy-kupić,bo trawa cytrynowa to już zupełnie nie wiem z czym to się je,pierwszy raz słyszę o takim ziółku Zareklamujesz go?
A przyszłam do Ciebie w sprawie lobelii,u Ciebie chyba wyczytałam że ją wysiewasz,powiedz mi czy jest łatwa w uprawie,czy już ją wysialaś?
Kwiaty -cudne,ta różowa lilia spowodowała przyśpieszenie mojego tętna
A zdjęcia,ich jakość-to dla mnie perfekcja.Pozdrawiam
...szczypiorek czosnkowy używam do różnych potraw w stylu orientalnym.Lobelię już wysiałam...jest wątek o niej.Trzeba siać gęsto,nie przykrywać ziemią,tylko folią,potem pikować kępkami,wkleję zdjęcie.Uprawa bardzo łatwa no i uzyskujesz mnóstwo kępek z jednej paczki...ja wysiałam całą.
Mój zielony świat 16:08, 04 mar 2013

Do góry
Dziś, podczas prac w ogrodzie towarzyszyły mi synogarlice tureckie (sierpówki)

bacznie obserwowały moje poczynania

biedronki wygrzewały się na słońcu

ranniki puszczały żółte oczka

na koniec przebiśniegi kłaniają się pięknie
W cieniu - zacieniona 16:07, 04 mar 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Bogusia jeździłaś na zacienioną wiosny szukać?
Aniu,dzisiaj też byłam,bez zmian...dalej śniegowo....trochę porządkowałam w domku.
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 16:05, 04 mar 2013

Do góry
I największa niespodzianka Ostnice przezimowały Przycięte według zaleceń Danusi Tylko się zastanawiam czy nie powinienem ich jeszcze krócej ściąć? Tak się o nie boję, bo to moje ulubione trawki.

Nie wie ktoś może co by mogło dolegać temu różanecznikowi? Takie objawy już przynajmniej od 3 lat widzę.

A ten liść bez problemu oderwałem z krzaka i oczywiście wyrzuciłem do kontenera na śmieci.

W cieniu - zacieniona 16:04, 04 mar 2013

Do góry
halina_zawitkowska napisał(a)
O jakie duże roślinki a ja dopiero posiałamUkłony
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies