Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 22:54, 27 sty 2013

Do góry
Z tego roku

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 22:50, 27 sty 2013

Do góry
Pola napisał(a)

Pola jak ty lubisz Niemena ,,,to ja już cię lubię!!!! A warzywka polecam ,,prędzej z kwiatów zrezygnuję ale nie z warzyw .Każdego roku poszerzam o następne Fasolkę szparagową mam az trzy razy do samej jesieni .Sałatę przeniosłam w pojemniki ,rzodkiewkę również mam teraz więcej miejsca na marchew której smak nie da się porównać z żadną kupioną w sklepie Porzeczki agrest jabłka i inne owoce też mam w planie Póki co mam borówkę amerykańską jeden krzaczek agrestu bezkolcowego poziomki i truskawki .Planów to ja mam moc ale najpierw muszę skończyć porządkowanie ziemi i projekt jakiś ,abym nie zrobiła z ogrodu dziwadła Wszystko w swoim czasie zatem .Pozdrawiam serdecznie

Dajanko, stronek nastrzelanych u Ciebie moc, czy gdzieś mogę obejrzeć twój zagonek warzywek[/quote

Proszę moje warzywka

Mój mały raj na ziemi :) 22:43, 27 sty 2013

Do góry
mój syn ! pękałam z dumy i sama też się dobrze bawiłam, a co ! zima fajna jest

i mój M też pękałam z dumy, a co
Mój mały raj na ziemi :) 22:37, 27 sty 2013

Do góry
witam po małej przerwie zaglądających !

nie było mnie chwilkę, bo odwiozłam synka na ferie dzięki czemu spotkałam się z Izą (Konstancją) i Adamem i pojeździłam na nartach ! i choć zima dokucza w mieście , z dala od niego jest przepiękna!!!

może to nie Alpy, nawet nie Tatry, ale uwierzcie, jest pięknie i można się zabawić na nartkach
Gdzieś na końcu świata... 22:37, 27 sty 2013

Do góry
Hej Gosiu.
Masz racje oby do wiosny, choć patrząc za okno to chyba nie prędko przyjdzie do Nas wyczekiwana wiosna. Na pocieszenie przesyłam kwiatuszka.

Działka prawie w Borach Tucholskich 22:36, 27 sty 2013

Do góry
a na dobranoc pobujajmy w obłokach po słowackiej stronie
spacer ze Starego Smokowca przez Lodową Przełęcz

do Jaworowej Doliny

a dalej to już tylko na parking na Łysej Polanie (bułka z masłem -jak się ma 20lat)
Chryzantemowy ogródek - moja pasja :) 22:36, 27 sty 2013

Do góry
EPODLAS Witaj tak te , które pokazuje są zimującymi w gruncie , nie trzeba ich wykopywać i przechowywać .

Witaj Haniu postarałam się Ja bardzo lubię pisać o chryzantemach , a jeśli jeszcze komuś się przyda moja wiedza to bardzo się cieszę .

Sadzonki pobieram z rośliny matecznej , wiosną jak już wyjdą młode zielone pędy , wykopuję je lub podpatruję czy maja korzonki jeśli tak to je oddzielam i sadzę w ziemię wcześniej przygotowana dla nich , tzn. przepuszczalną.

In -vitro rozmnażają hodowcy na duża skalę ,dla potrzeb rynku , które potem są sprzedawane na 1 listopada lub do sklepów i wymagają odpowiedniego sterowania by zakwitły w danym czasie .Z tym ,że one są nie zimujące .

Ja przynajmniej się nie spotkałam jeszcze ,żeby zimujące odmiany były produkowane w taki sposób.
Tym bardziej ,ze w naszym kraju one nie są tak popularne jak w innych krajach .

Zdjęcia z tamtego roku , ja to robię tak :

Jak chryzantemy już wyjdą to wykopuje całe z ziemi i je rozdzielam .

Rajski ogród Ani 22:16, 27 sty 2013

Do góry
mira napisał(a)
łał 900 to jest już coś

pozdrowienia i gratulacje
i dla Ciebie
Śliczne stokrotki Miro dziękuje
Rajski ogród Ani 22:06, 27 sty 2013

Do góry
łał 900 to jest już coś

pozdrowienia i gratulacje
i dla Ciebie
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 22:03, 27 sty 2013

Do góry
A tu derenie po drugiej stronie.

Strasznie lubię ten ich energetyzujący kolor
Rajski ogród Ani 22:01, 27 sty 2013

Do góry
Dzisiaj M pozawieszał świeże jabłuszka na drzewach, pierwszy przyleciał kwiczoł co chciałam zrobić my fotkę to uciekał, i tak robiłam podchody z 20 minut, zrezygnowałam i poszłam do domu, a M woła, zobacz wrócił tak się ze mną bawił ale ofocić się nie dał

tylko na jabłuszku ślad ucztowania było widać
Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 21:59, 27 sty 2013

Do góry
A tu podpuszczona przez Lenę zaszalałam i naszkicowałam kolejny bok domu
Pomysłu specjalnego nie miałam bo jak tu połączyć geometryczny kwadratowy przeogródek z zaokrąglonymi liniami dalszej części ogrodu??
Pomyślałam, że to będzie tylko pasek wzdłuż budynku z derenia białego Aurea, który już mam na rabacie po prawej stronie wjazdu. Pomiędzy oknami dałabym pergolę z clemtisem jako taki wyższy punkt.
Przed:

Po:
Ogród z perspektywą na przyszłość 21:59, 27 sty 2013

Do góry
o 200 stron gratulacje

Witajcie w Wyżełkowie 21:58, 27 sty 2013

Do góry
Ostatnio dopadł mnie wirus tęsknoty za wiosną, jest bardzo zaraźliwy i zaraziły się nawet moje hortensje. Zobaczcie jakie mają objawy po tygodniu

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 21:56, 27 sty 2013

Do góry
nieszka napisał(a)
Tereska, jakby Cię plany pozmieniały, to rezerwuj sobie kilka godzin więcej

Lena, bez sensu ten faruszek zupełnie. Wywalamy
Nad trzmielinami to jeszcze muszę pomyśleć. Boję się że za dużo tych roślin "na nóżce" . A może i nie... pomyślę jeszcze...

Ale że który bok? Ten...?

Tak,tak ten bok
Planowałaś już coś?

A może tylko "limki"

Co do trzmieliny może faktycznie masz rację - za dużo form piennych...ale są jeszcze kuleczki i stożki lub luzny pokrój - z drugiej strony masz już super

Rajski ogród Ani 21:54, 27 sty 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Aniu, zajrzałam do ciebie a tu 900 stuknęła gratulacje. Płomienna róża ode mnie.

Dziękuję Bożenko za piękną płomienną różyczkę
Lecę w kulki... 21:52, 27 sty 2013

Do góry
Aniu spóźnione życzenia, wszystkiego co najlepsze, zdrówka i dużo słońca przez cały rok

W Dolinie Muminków 21:47, 27 sty 2013

Do góry
BASIA8 napisał(a)
Wczesną wiosną ekipa skończyła prace budowlane chodnika przy domu, a Mój mąż w ogrodzie ułożył murki oporowe z kamienia wokół rabat. Przekopaliśmy trawę wzdłuż chodnika, część starych nasadzeń wymieniliśmy na nowe. Następnie obsypaliśmy roślinki korą.

Tak zmieniła się mała część Naszego ogrodu.

Zmienia się na lepsze, bardzo fajnie u Ciebie ...pozdrawiam i oby do wiosny
Ogród na skraju sadu 21:46, 27 sty 2013

Do góry
U mnie jeszcze choinkowo. Takie choinki robiłam z dzieciakami do przedszkola.

Zosi

Pawełka
Mój mały skrawek ziemi 21:42, 27 sty 2013

Do góry
Rabatka z trawami nie robi na razie wrażenia , ale w tym roku będą zdecydowanie lepiej wyglądać.
popracuję trochę nad nią

a to mój psiak szalony.........
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies