Po wizytach w ogrodowisku przyszła mi odwaga, wziąć sekator w rękę i iglaki trzymać w ryzach, za mocno wchodzą w trawnik. [i
Trzecie zdj. Jodły kalifornijskie, zostały posadzone na drzewka świąteczne bożonarodzeniowe . Jeszcze stoi w pokoju ubrana choinka , długo się utrzymuje i pewnie do maja mogłaby stać.
Juz widze jak na jesieni zawieszasz te jabłka a m sie namyśla co z tym zrobic....???????Dzwonic czy nie..???????????????????:Mam nadzieję że sie nie obrazisz za głupi żart.
Dzisiejszy drapieżnik co to sobie czmychnął z drugiego drzewa. Czy to też jastrząb? Wstawiam w mniejszej rozdzielczości, jeśli trzeba lepszej do pooglądania, to wymienię.
Ja też zajrzałam i witam serdecznie! Sielsko, anielsko i polsko dodam jeszcze. Kilka zdjęć bardzo bardzo jest klimatycznych i lekko tajemniczych.
A co Ty chcesz Martuniu przemeblowac w swoim ogródku?
Bardzo proszę o radę-właśnie w sprawie tego przemeblowania-mój ogródek przez ostatnie 4lata był bardzo zaniedbywany(dokształcałam się),teraz chcę uporządkować poszczególne części podwórka-najbardziej zależy mi na ogródku przed domem w którym mam istny kogiel mogiel-a jest to najbardziej reprezentacyjna część działki przy drodze.W tym ogródku jest figurka Matki Boskiej,która kiedyś stała przed naszym kosciołem i gdy zakupili nową,ja z wielką radością przyjęłam ją do siebie.Teraz chciałabym żeby to był najładniejszy zakątek w moim ogródku,żeby przy figurce zawsze coś kwitło,myślałam o różach,ale kompletnie nie umiem tego zaplanować,zwłaszcza że rośnie tam "trochę"różnych krzewów,iglaków ,jest trawnik i słup energetyczny i kosz na śmieci.Jest to wschodnia strona domu,słońce jest tam do godz.11.
Za koszem jest chodnik prowadzący do bramki:
Pomożecie?
To jeszcze przedstawię moje psunie dwie. Duża jest strasznym niszczycielem- kopie doły ooogromne, Więc od wiosny do zimy w czasie gdy nas nie ma siedzi w kojcu a potem pod moim czujnym okiem biega po podwórku.
Jeszcze nie wiem jak sie będzie zachowywało maleństwo, bo to nowy nabytek, ale tak uwielbia tą dużą, że ją we wszstkim naśladuje- obawiam się, że z kopaniem będzie tak samo
Czy ktoś może poznaje te hortensje?
am ich tylko dwie i chciałabym znać ich nazwę, tą białą dostałam jako prezent i była juz niesety bez karteczki z nazwą a tą różową dostałam od sąsiadki i tez nie wiem co to za ptica
To jeszcze przedstawię moje psunie dwie. Duża jest strasznym niszczycielem- kopie doły ooogromne, Więc od wiosny do zimy w czasie gdy nas nie ma siedzi w kojcu a potem pod moim czujnym okiem biega po podwórku.
Jeszcze nie wiem jak sie będzie zachowywało maleństwo, bo to nowy nabytek, ale tak uwielbia tą dużą, że ją we wszstkim naśladuje- obawiam się, że z kopaniem będzie tak samo
Omorica aurea super wygląda takie żółte przyrosty bardzo cieszą, wiem bo mam świerka maigold, który ma podobne przyrosty na wiosnę.
Aniu mogłabyś napisać jakie masz odmiany żurawek, śliczne są niesamowicie.
najwięcej mam
Georgia peach - głównie dlatego że najłatwiej było ją dostać ale muszę przyznać że ona pięknie wygląda początek i koniec sezonu
Southern Comfort
Berry Smoothie
Caramell
Delte dawn - to sadziłam dopiero we wrześniu
palace Purple
tutaj widać trzy odmiany carmell, south i berry
Ale piękności, ja właśnie na tą twoją pierwszą choruję, muszę sobie kupić w tym sezonie, dzięki bardzo za przedstawienie tych ślicznotek
Część nasion posortowana. Sprawa przemyślana i pod kontrolą do momentu wysiewania w gruncie i sadzenia rozsad. Reżim kolorystyczny warzywnika, zielnika, jagodnika i sadu nawet (prawie) zachowany. Jeszcze tylko stanowiska miododajnych dla pszczół należy określić (bo są takie rośliny, które warto im wysiać, np. facelia).
Czy w naturze będzie tak samo ładnie jak na zdjęciach? Zobaczymy.