Irenko trafilyśmy na forum niemal tego samego dnia. To przeznaczenie Wulkanie energii bez Ciebie to forum nie byłoby takie wspaniałe. Buziam i życzę kolejnych wspólnych rocznic.
Dzisiaj będąc na zakupach nie omieszkałam ominąć ogrodniczego, wszystkiego już tam pełno, biłam się po rękach jak mogłam ale nie za wiele to się zdało a wynikiem tego jest trochę nasionek
dzisiaj odwiedził mnie ten gość a jak się najadł to do mnie pogruchał
Cześć Jestem Figa Do mojej rodziny przyjechałam ze schroniska w maju 2011 i miałam być (no nie do pomyślenia) "psem podwórzowym" (phi ) co prawda na podwórku prezentuję się całkiem ładnie
nie zamierzałam jednak na to pozwolić Przechytrzyłam wszystkich i po prostu nie urosłam za wiele
Za to od razu zgłosiłam chęć pomocy w pracach ogrodowych
potrafię pomóc dużo więcej ale co się będę chwalić
Fajny schemat sadzenia cebulowych do donic wkleiłaś. Ja coś tam do donic też powtykałam. Robiłam takie nasadzenia w poprzedich sezonach i zawsze mi sie sparawdzały. Kwitły trochę szybciej niż posadzone w gruncie, a i donice łatwo przeniśc i postawić w bardziej reprezentacyjnym miejscu
Pozdrawiam ciepło z zaśniezonej Szkocji
Witam Aga, masz rację ja też obsadzam donice, wkleiłam schemat bo dziewczyny już niedługo ruszą z donicami , żeby wiedziały co i jak a pomocna przy tym jest łopatka , którą sobie kupiłam w tamtym roku w sklepie Ogrodowiska, bo ma zaznaczoną głębokość polecam i pozdrawiam
Aniu, łopatka rewelacyjna !!!! Nie widziałam takiej !!! Świetna rzecz Ja sadzę "na oko" a że tu klimat w zimie dośc łagodny i wielkich mrozów nie ma, to ewentualne błędy sa mi wybaczone i roślinki kwitną
chodzi o to , żeby rośliny się nie pokładały szczególnie te wyższe dlatego głębokość jest ważna a łopatka Bentleya
Gabriela- Twój ogród robi wrażenie ale myślę że za 10 lat i umne będzie tak pięknie
Anno- Witaj, dziękuje już za słowa uznania Myślę że jak dobrze z M się pogada (babskimi sposobami) będą tańczyć jak im zagramy Doszłam do perfekcji Załóż swój kącik lepiej się patrzy Pozdrawiam
Goasia-
Mój Ubiorek różowy Zobaczymy co z tego będzie Póki co jest tak
Tytoń i Lobelia jeszcze nie wzeszły, czekam z niecierpliwością To moje pierwsze rośliny z własnego siewu
A trawy (nie liczne) którę pragne mieć w swoim ogrodzie to (z trawki.pl)- Zakochałam się w nich po uszy to :
Kostrzewa
Miscanthus -co kolwiek by to znaczyło!!
Corynephorus
Marzę o trawie pampasowej w różu i bieli jednak tyle zlych opini się naczytałam że wymarzają ale może warto spróbować. Zobaczymy jak ja chce już wiosny
Fajny schemat sadzenia cebulowych do donic wkleiłaś. Ja coś tam do donic też powtykałam. Robiłam takie nasadzenia w poprzedich sezonach i zawsze mi sie sparawdzały. Kwitły trochę szybciej niż posadzone w gruncie, a i donice łatwo przeniśc i postawić w bardziej reprezentacyjnym miejscu
Pozdrawiam ciepło z zaśniezonej Szkocji
Witam Aga, masz rację ja też obsadzam donice, wkleiłam schemat bo dziewczyny już niedługo ruszą z donicami , żeby wiedziały co i jak a pomocna przy tym jest łopatka , którą sobie kupiłam w tamtym roku w sklepie Ogrodowiska, bo ma zaznaczoną głębokość polecam i pozdrawiam
Aniu, łopatka rewelacyjna !!!! Nie widziałam takiej !!! Świetna rzecz Ja sadzę "na oko" a że tu klimat w zimie dośc łagodny i wielkich mrozów nie ma, to ewentualne błędy sa mi wybaczone i roślinki kwitną
chodzi o to , żeby rośliny się nie pokładały szczególnie te wyższe dlatego głębokość jest ważna a łopatka Bentleya
Aniu, jeszcze raz dzięki za zdjęcia!
masz piękną kolekcje powojników
alba luxurians jest piękny.
A masz clematis flammula? Też mi się podoba i ponoć cudnie pachnie.
z flammula nie mam żadnego ale mam z Vitalba clematis 'Paul Farges' Summer Snow, botaniczny
no i nie pachnie ale za to ma burzę drobnych kwiatków
Aniu, lodowy ogród i ptaszki obejrzałam. Piękne wszystko.
A papuga (grubodzioba), czyżyków i wszystkich ptaszków, fruwających w Twoim ogrodzie - zazdroszczę
Buziam
Trza karmić i dać w pobliżu krzaki... i wszystkie będą Posłuchałam Bogdzi i mam
Mam też z tego powodu kilka futer.. które przeganiam, ale i tak przyłażą... wszelkiej maści i koloru..tzw transakcja wiązana