Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Bajkowy ogród Weroniki 22:39, 26 lut 2013

Do góry
Witaj Weroniko! Jaka piękna para!
I co dalej czytam? Perypetie na drodze? Współczuję siniaków,ale dobrze,że Ciebie na tym zakręcie nie wyrzuciło.Skończyło się, było, minęło! Chwała aniołom, co to niewidzialne amortyzatory zakładają w odpowiednim czasie i miejscu!
A teraz do tego liliowego awatarku kwiatek ode mnie.

Wśród SWOICH 22:34, 26 lut 2013

Do góry
Jestem pod wielkim wrażeniem, po odwiedzeniu wątku Beaty (0109). Ja jako mała dziewczynka marzyłam, że to właśnie ja zostanę następczynią Państwa Gućwinskich w największym zoo w Polsce. I zostanę najlepszym dyrektorem dla tych mieszkańców tego zoo. Jak widać nie trzeba mierzyć tak wysoko. Beata wraz ze swoim mężem robią coś wyjątkowego. Ja w domu mam tylko pyszczaczki (rybki akwariowe), które, jak wejdę do domu wesoło machają ogonkami i puszczają do mnie oko. Potem witają mnie dwa kotki. Kotka Kobra ma prawie 11 lat. Elvis ma 8 miesięcy (jest u nas od niedawna) - zrządzenie losu. Niesamowite jest to, że ile razy przebudzę się w nocy - to tyle razy kot się cieszy. Nie wyobrażam sobie domu bez zwierzaka. Pozdrawiam Was bardzo serdecznie.

Gardenia 2013 22:33, 26 lut 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Tego 3-częsciowego "pana" widziałam jak wyłazi spod trawnika, można się przestraszyć, może troszkę zdziwić.
Mój kawałek raju II 22:14, 26 lut 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)

Tylko pozazdrościć, zimą się szkolimy, wiosną działamy

Z tym szkoleniem to różnie bywa
Mój kawałek raju II 22:11, 26 lut 2013

Do góry
vita napisał(a)

Też do dzisiaj myślałam, że za dużo u mnie śniegu, a tu niespodzianka! Jeszcze bez kwiatów, ale szczypiorki pierwszego przebiśniegu nakryłam na gorącym uczynku, czego i Tobie życzę, gorąco.
Niezłą lekturę wertujesz

szczypiorki i pączki przebiśniegów miałam już przed tym śniegiem, ale teraz przysypane są, jak stopnieje, to będzie je widać, co do biblioteki ogrodniczej, to mam pokaźny arsenalik

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 22:05, 26 lut 2013

Do góry
tak wyglądał ogród za domem dwa lata temu (zdjęcie z telefonu), wtedy siałam trawę, coś tam wygradzałam, dokładałam, dziś jest tam już trochę inaczej, wiosną coś też dołożę. . póki co śnieg topnieje, a nornice szaleją..

Mój kawałek raju II 21:59, 26 lut 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

W takim razie zapraszam na myszkowanie, a jest w czym

Tylko pozazdrościć ... zimą się szkolimy, wiosną działamy
Rajski ogród Ani 21:58, 26 lut 2013

Do góry
Mimo szczerych chęci nie jestem w stanie czynnie dziś uczestniczyć na forum, oczy się zbuntowały i nie chcą współpracować

Pozdrawiam wszystkich serdecznie

Nostalgiczny ogródek shabby chic 21:54, 26 lut 2013

Do góry
Super ludzie z Was; Pozdrawiam. Kwiatka przesyłam. Ja w domu mam tylko dwa kotki . Dom bez zwierząt jest pusty.

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:52, 26 lut 2013

Do góry
asc napisał(a)

Mój stan pogodowy... +3 , wieje , pochmurno, śnieg znika.. został się w zacienionych miejscach..

Taki stan pogody to bym chciała, u mnie też +3 ale jeszcze dużo śniegu i błota, paskudnie po prostu.
Rajski ogród Ani 21:50, 26 lut 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)

Dziękuję, skorzystam, bo jestem kompletnie zielona.

Ogród w lesie 21:45, 26 lut 2013

Do góry
Pewnie, że dałaś radę
Szybko wzeszły. Ale siać już nie będę.
Wyczytałam, że okres uprawy od siewu pelargonii do ładnej rośliny trwa 4 do 5 miesięcy. To jakbym teraz wysiała (zakładając, że by się wszystko udało), będę miała kwitnące rośliny w bliżej lipca. Za późno.
No chyba, że ktoś ma inne doświadczenia.

Przyciągamy wiosnę do Grabiowego Lasu. Kfiatkami

ogrodoweimpresjejolki 21:39, 26 lut 2013

Do góry
Pozrdawiam wczesnowiosennym fioletem Jolu

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:39, 26 lut 2013

Do góry
asc napisał(a)
I taka też.....

Trafił! Idealna fotka na dobranoc. Spij dobrze, też pracuję
ogrodoweimpresjejolki 21:35, 26 lut 2013

Do góry
mam i ja...

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:35, 26 lut 2013

Do góry
To ja polecę tak Gardeniowo gratki

Bajkowy ogród Weroniki 21:34, 26 lut 2013

Do góry
Bogdziu, Dajanko, mało, że była zła pogoda, u mnie droga śliska (ani piaskarki ani soli) jak szkło, to ja wiem i naukowo udowodnione, że jak jest pełnia księżyca, to po prostu "trudniej żyć".
Nie powinnam wyjeżdżać z domu, ale inni jeżdżą to i ja nie będę się pieścić, pomyślałam, i pojechałam na zabiegi.Najgorsze parę kilometrów przez wieś, a potem droga "wyjeżdżona do miasta. Byłam już blisko domu, jak straciłam panowanie nad samochodem.Minęłam długi, ostry zakręt na małej prędkości. Dodałam lekko gazu by dojechać do domu i chyba w tym momencie samochód już mnie nie słuchał. Widziałam, że jadę wprost do rowu, wiem, że krzyknęłam Jezu, a potem analizowałam, dlaczego stoję w rowie przodem do drogi.Uderzyłam przodem auta w pień drzewa, wyrzuciło mnie na drogę i tylne koła wpadły znów do rowu. Nadjechał sąsiad z pomocą, odwiózł mnie do domu i zorganizował wyciąganie samochodu. Próbowałam uporządkować, pozbierać, ale mi nie pozwolił.
Dajanko, bywałam w rożnych sytuacjach trudnych wśród wielu osób, i najczęściej ja byłam opanowana i wiedziałam co robić, gdy inni odważni wpadali w osłupienie.Nie wiem, czy zawsze tak będzie, ale skądś mi takie opanowanie przychodzi jak jest potrzebne.
Ostatnio wynosiłam dziewczynkę (może10-letnią) z kościoła, gdy mdlała, i nikt się nie fatygował. Szturchnęłam M, żeby mi pomógł, a ojciec dziewczynki szedł za nami na roztrzęsionych nogach. Dziwił się, że wiedziałam jak ją cucić, a to odruch i minimum wiedzy. Nie chcę, żeby to zabrzmiało jak chwalenie się, bo rozumiem, że można dostać szoku i nie ruszyć się z miejsca.
Aniu, autka też szkoda, miałam odkładać na co innego. Odwlecze się, a auto w naprawie. Niby plastikowe części ale mercedesowe, to i nie tanie.
Agatko i Irenko, wiosna tuż tuż, i trzeba wiosennie spojrzeć, ale pokora wobec życia musi być, bo nie tylko od nas ono zależy. Pomimo tego wydatku, na otarcie łez trochę słodyczy i jakiś zakup mi się należy, nieskromnie uznałam i kupiłam. Dziękuję za wsparcie i uściski odwzajemniam.
I póki szaro i zimno, za Waszym przykładem, awatarek zmieniam, jak tego co było odmienić nie można.
Mój kawałek raju II 21:25, 26 lut 2013

Do góry
Dość trudno rozpoznać hosty z samego zdjęcia, bo nie wiem w jakim one są wieku, więc mogę się mylić. Mam nadzieję, że jeszcze ktoś na nie spojrzy i zweryfikuje

Jeśli jest to nieduża funkia i szybko przyrasta to może być Golden Tiara

Tą obstawiałabym jako Twilight

A ta jeśli jest dość młoda i ma trochę słońca, to może być młodzutka Fragrant Bouquet, bo ona dopiero później nabiera charakterystycznej urody, myślałam też o młodej Francee, ale chyba za szeroka obwódka
Lecę w kulki... 21:24, 26 lut 2013

Do góry
anna_studio napisał(a)

Bez bryli to sobie mogę szukać Ale po podpowiedziach zamajaczył jakiś owalny kształt schowany za doniczkami Ech, starość k... starość
Liliowo i kolorowo:) 21:22, 26 lut 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Zrobiłam wiele błędów z ich sadzeniem i teraz jak ich mam ok120 to muszę jesienią zrobic z nimi porządek , dobierz je grupami i kolorami jak i wysokoscia na tle czegos

Danusiu masz mnóstwo pięknych roślin i ciekawych pomysłów, super kompozycji - no nie wiadomo co najpiękniejsze. ale lilie,lilie to masz przecudne. Marzą mi sie i kiedyś będę miała, ale na spokojnie aby błędów było jak najmniej (ja jestem z tych co najpierw muszą przeczytać, dowiedzieć się i przemyśleć malo intuicyjnie niestety). Lilie są jak królowe (choć mówi się że róża). W rodzinie mojej - mój dziadek był ogrodnikiem - amatorem ale z ogromnym umilowaniem - kochał najpierw róże - miał ich cały ogród, pielęgnował i pieścił niemalże, sadził, szczepił... Potem zakochał się w liliach i miał połowę ogrodu lilii i połowę róż. Mieszkałam z nim - czasami do dzisiaj wydaje mi się że czuję ten zapach, i widzę je oczyma pamięci choć byłam tylko dziewczynką niewielką. Do końca życia dziadek kochał te kwiaty i pracował w ogrodzie - a miał 89 lat. Sorry że tak się u Ciebie rozpisałam, ale mi te lilie na zdjęciu wspomnienia obudziły (choć tamte pewnie były calkiem inne), miłe wspomnienia więc dziękuję Pozdrawiam Cię Danusiu i życzę dobrej nocy.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies