Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowy chaos u monitki

Ogródkowy chaos u monitki

gusiarz 07:58, 26 mar 2013

Monia - u Ciebie się topi - a u nas, na drugim końcu Polski wciąż zamarznięte toto... Jeśli dzień jest bez słońca - nic się nie topi. Cały ogródek jeszcze mam w śniegu niestety. Ja "panierkę" zimową też powoli zrzucam z siebie - bo przez O. w tym roku wybitnie dużo omasty mam na sobie
gierczusia 18:36, 26 mar 2013

monitka napisał(a)

Ela jak tylko coś z ziemi wylizie to będę cykać Werbena na razie taka mała że sama się zastanawiam czy tam coś juz wschodzi czy to omamy wzrokowe
Póki co to najbardziej widoczna jest bazylia cytrynowa

Moja starsza sztuka lat 15 też się grzebaniem w ziemi nie hańbi za to młoda i owszem Niedługo czeka nas wyprawa po zakup konewki, poważna sprawa

Fajne konewki niezbyt duże a w zarąbiste kwiatuchy , różne kolory w TK ... .. Nie wiem czy Was jest ...
Maria667 20:35, 26 mar 2013

Z okazji Świąt Wielkanocnych:
miłości, która jest ważniejsza od wszelkich dóbr,
zdrowia, które pozwala przetrwać najgorsze.
Pracy, która pomaga żyć.
Uśmiechów bliskich i nieznajomych, które pozwalają lżej oddychać
i szczęścia, które niejednokrotnie ocala nam życie.

Madzenka 22:01, 26 mar 2013

monitka napisał(a)
Nieszko są tylko to jest taka mniejsza odmiana. Zwie się pięknie Sugar Baby
Z tym arbuzem to cała historia jest. Mój szwagier bardzo mocno poczatkujący ogrodnik w zeszłym roku wybrał się na zakupy ogrodnicze z córką lat 4. No i wybierali...młoda wybrała arbuza mało śmiechem go nie zabiliśmy jak zobaczylismy co kupili no ale jak dziecko wybrało to trzeba było do ziemi wsadzić Nikt się nie spodziewał wielkich efektów i tak sobie te arbuzy na uboczu rosły. Późnym latem okazało się że kilka kulek wyrosło i na dodatek w środku czerwone i słodkie byly...no i trzeba było swoje śmiechy odszczekać
A w tym roku postanowilismy zaeksperymentować i podpędzić je trochę w domu żeby go gruntu większe wsadzić. Będą miały większą szansę na dojrzewanie

Wot i niespodzianka. Nie uwierzyłabym, że w naszym klimacie urosną arbuzy....
Mariusz 18:40, 27 mar 2013

Zdrowych i pogodnych ŚWIĄT

GosiaJoanna 20:41, 27 mar 2013

WESOŁEGO ALLELUJA

ewa004 21:08, 27 mar 2013

monitka 21:44, 27 mar 2013

Monia - u Ciebie się topi - a u nas, na drugim końcu Polski wciąż zamarznięte toto... Jeśli dzień jest bez słońca - nic się nie topi. Cały ogródek jeszcze mam w śniegu niestety. Ja "panierkę" zimową też powoli zrzucam z siebie - bo przez O. w tym roku wybitnie dużo omasty mam na sobie

Aga jakoś powoli się topi ...ciągle widać to białe znienawidzone paskudztwo...
Co do panierki to chyba mi tez przybędzie...mój Żon w ostatnim czasie rozwinął się kulinarnie, przeprowadził akcję "oddaj fartucha" i co chwila coś nowego serwuje, No i jak tu nie spróbować

Fajne konewki niezbyt duże a w zarąbiste kwiatuchy , różne kolory w TK ... .. Nie wiem czy Was jest ...

Ela dzięki za namiar, muszę tam zajrzeć w takim razie

Wot i niespodzianka. Nie uwierzyłabym, że w naszym klimacie urosną arbuzy....

Marzenko rok temu też nie wierzyłam

Marysiu, Mariuszu, Gosiu i Ewo bardzo Wam dziękuję za życzenia

Przyznam się szczerze że u mnie jakoś marnie z przygotowaniami do świąt. Wszytkie dekoracje jeszcze zapakowane, dopiero wczoraj rzeżuchę wysiałam...jakoś ciężko mi się zorganizować w tym roku...
an_tre 21:59, 27 mar 2013

WESOŁYCH ŚWIĄT

Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
gusiarz 22:05, 27 mar 2013

Monia - za takiego żona to bym się dała pokroić.... Mój nie ten typ - stety - niestety - ale w prządkach zawsze pomaga .

PS
Posiałam Sugar Baby - zobaczymy co z tego będzie