Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

O....! 14:08, 22 sty 2013

Do góry
dziewczyny, dzięki za odwiedziny...
ostatnio zaglądam do Waszych wątków...ale nic nie piszę...co widać...
ale dzisiaj Ania asc mnie zainspirowała...zobaczyłam u niej lodowe fotki z gałązkami i sprawdziłam, ze u mnie też tak jest...
no i te lodowe moje obrazki teraz ...
jak macie ochotę, to zgadujcie, jakie to rośliny - pewnie jest to dla Was całkiem łatwe...ale niech będzie...taka zimowa zagadka

1.

2.

3.

4.
Moja Oaza spokoju 14:06, 22 sty 2013

Do góry
A teraz troche zimy

Moja Oaza spokoju 14:04, 22 sty 2013

Do góry
Moja Oaza spokoju 13:59, 22 sty 2013

Do góry
Oj chcialoby sie miec ten korzen w swoim ogrodzie
Moja Oaza spokoju 13:56, 22 sty 2013

Do góry
Ogródek Hanusi po zimie 13:56, 22 sty 2013

Do góry
Macham i więcej zdrówka życzę.
Ślad kwiatkiem zostawiam
Moja Oaza spokoju 13:55, 22 sty 2013

Do góry
Najpiekniejszym malarzem jest natura

Moja Oaza spokoju 13:52, 22 sty 2013

Do góry
Kiedy dopisuje pogoda,wyruszamy na bardzo dlugi spacer wzdluz Jeziora Glebokie.Moja sunia uwielbia takie wypady.
Kolorowe rabaty 13:49, 22 sty 2013

Do góry
Martek macham do Cię łapkami... jak zdrówko...????
Twój doktor ciacho..a u mnie kwiatek ciacho..zostawiam bezwstydnika

Moja Oaza spokoju 13:48, 22 sty 2013

Do góry
Tu chetnie spaceruje z moja ukochana sunia
Moja Oaza spokoju 13:46, 22 sty 2013

Do góry
Witam po dluuuugiej przerwie.Musze nadrobic troche czas i,powstawiac troche zdjec.Na poczatek pokaze jesien ,w moim kochanym Szczecinie.

Ogród w budowie - nieustającej 13:40, 22 sty 2013

Do góry
Storczyk, który bez przerwy kwitnie. Jak on to robi skubany, bo ja nie mam pojęcia.

Drugi kwitnie rzadziej, za to jak już, to od razu wypuścił trzy pędy kwiatowe. Kwiaty za chwilę.

Mirt też na biało:

Te stokrotki, to złocień na kiju.

Begonia "Tiger" ma teraz bardzo ładne, białe kwiaty.

No i kwitnące wrzosy na tarasie, w koszykach, a raczej suszki wrzosów, bo przecież wszystko zmarzło.

Ogród do kwadratu 13:33, 22 sty 2013

Do góry
Mam rabatę prostokątkną (jak inaczej), która styka się z tarasem. Od strony tarasu posadzę buksiki w elkę (na wzór rabatki frontowej) Docelowo chciałabym by miała 20-30 cm szerokości (coś jak stopień tarasu) a zaraz obok wzdłuż ściany domu wysieję pas werbeny patagońskiej. Ona jest wysoka - będzie przedłużeniem tej elki. Przed werbeną posadzę trawy np moją ulubioną ostnicę cieniutką, która cuuudnie faluje a pomiędzy trawę kilka kuleczek buksika a na sam przód pas lawendy...
I fotka miejsca
Ogród w budowie - nieustającej 13:31, 22 sty 2013

Do góry
Zima spowodowała u nas wczoraj całkowity paraliż komunikacyjny, więc zostałam sobie dzisiaj w cieplutkim domku.
No bo wyobraźcie sobie, duża ilość śniegu, temperatura minus trzy stopnie i zaczyna na to wszystko padać ... deszcz. W krótkim czasie na śniegu zastyga gruba warstwa lodu. Chodzić się po lodzie nie bardzo da, a łyżwy nie wszyscy mają. Z zafascynowaniem oglądałam wczoraj wieczorem mój ogród, bo jeszcze nigdy nie widziałam kałuż wody na śniegu. W świetle lampy mój frontowy trawnik wyglądał jak zamarznięty staw, no bajkowo było i niesamowicie, wyjąwszy jezdnię, której nikt niczym nie posypał...
Chciałam mieć wieś i naturę, no to mam. Wcale się nie czepiam.
Wczoraj jak jeszcze dało się jeździć, odwiedziłam kilka miejsc z roślinami, w których się zawiodłam, czyli Lidla i LM, ale i kwiaciarnię w której nabyliśmy z moim synem śliczne tulipany dla obu babć. Dla dziadków były "kwiatki" w postaci kukułek na czystej wódeczce.

Ponieważ zima trzyma, nie czas na wiosnę, bo ta sklepowa objawiła mi się rachitycznie i byle jak. Wobec tego zadowalam się tym co mam, czyli kwiatami zimowymi.
Trzymająca zima

Rozwinięty, choć jeszcze nie całkiem pąk kamelii, to już drugi rzut, pierwszego pełnego rozkwitu nie zarejestrowałam aparatem.
ogrodoweimpresjejolki 13:29, 22 sty 2013

Do góry
A dzisiaj kokoryczka Pokażcie swoje, bo zapewne je macie w ogródkach

A moje "odpiwniczne" odwdzięczają się Listki zazieleniły sie i pojawił się kwiat u tulipanka

Zaznaczam, że nie pędziłam ani nie popędzałam

Pogaduchy skowronków 13:18, 22 sty 2013

Do góry
Haniu wypiłaś już kawkę? Ja dopiero teraz piję, zakupy zrobione , obiad gotowy, podłogi pomyte... mam wolne... na chwilę.
Pogoda zdecydowanie lepsza niż wczoraj, ślizgawica zamarzła, śnieg popaduje, mrozik nieduży, jest pięknie, zimowo, spacerowo.
Mam prawie oswojonego kosa, przychodzi codziennie, zjada pół jabłka i trochę słonecznika, potem pilnuje, by reszty nikt mu skubnął

Kolorowy ogród na piasku 13:12, 22 sty 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Vivo, mam nadzieję że w tym roku na wiosnę nie będziemy płakać za utraconymi roślinami. Twój wątek kojarzy mi się z różami i to jakimi różami. Jak tam u ciebie, zima trzyma? bo u nas śnieg, mróz, a dziś była nawet zamieć. Zima jak się patrzy.

Bożenko, oby dalej zima była taka jak dotychczas, ogród śpi spokojnie i ja też . Mam nadzieję, że luty nie będzie chciał pokazywać swoich rogów.
No tak całkiem równo z ogrodem nie śpię, teraz mam czas na plany i zakupy. Zrobiłam już większość zakupów bylinowych i nasiennych, mam zaplanowane zakupy w szkółkach. Ogród śpi a ogrodniczka marzy i planuje .
Do prac wiosennych zostało niewiele ponad miesiąc, w ubiegłym roku jak zaczęłam ciąć żywopłoty 28 lutego, to potem była już ciągłość prac.
Wspomniałaś róże.... różyczka w porannym słoneczku

Gdzie co i jak - czyli łap okazję :D 12:45, 22 sty 2013

Do góry
A ja kupiłam w L hiacyntki
Początki w Kruklandii 12:29, 22 sty 2013

Do góry
Juzia_G napisał(a)

4plus00! ( a nawet 01)
Gratulacje ogromniaste
Ucałowania dla buldożka. Bosze ale bym to małe wytarmosiła

Dziękuję

Małe słodkości
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:28, 22 sty 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

Omorica aurea super wygląda takie żółte przyrosty bardzo cieszą, wiem bo mam świerka maigold, który ma podobne przyrosty na wiosnę.
Aniu mogłabyś napisać jakie masz odmiany żurawek, śliczne są niesamowicie.

najwięcej mam
Georgia peach - głównie dlatego że najłatwiej było ją dostać ale muszę przyznać że ona pięknie wygląda początek i koniec sezonu

Southern Comfort

Berry Smoothie

Caramell

Delte dawn - to sadziłam dopiero we wrześniu

palace Purple

tutaj widać trzy odmiany carmell, south i berry

BOŻE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies