Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród z lustrem 22:15, 30 wrz 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

I ja zasiadłam popatrzeć na seans.
A sąsiedzi pewnie zazdroszczą i domu i ogrodu.

Dzisiaj jeden pan zsiadł z rowerka i powiedział jest pięknie i posłał całuska rączką

i widać,że nie wszyscy są podli )) to jednak budujące ))
Złe DOBREGO początki czyli marzeń kilka o ogrodzie 22:14, 30 wrz 2011

Do góry
Puskaogrodniczka napisał(a)
Zobaczcie Kochani jakie rewelacyjne sadzonki otrzymałam z ogrodu Kroton:

Szał prawda.
Jeden max. dwa pędy w doniczusi a za każdą zapłaciłam 12 zł. Zamówiłam 5 sztuk plus przesyłka i pękło 95 zł.

Co ja mam teraz z tym zrobić? Chyba zakopię w jeden dołek.

Normalnie szał.

Z nerwów zapomniałam napisać , że to miskant Variegatus- bo będzie ciężko z identyfikacją.

No faktycznie załamać się można co robią nasi rodacy, żeby "wycyckać" drugich rodaków
Zobacz jakie posadziłam w ogrodzie z lustrem, zaraz będę wklejać zdjęcia z sadzenia. I tamte też w podobnej cenie
Ogród z lustrem 22:11, 30 wrz 2011

Do góry
sylllwia napisał(a)
I ja zasiadłam popatrzeć na seans.
A sąsiedzi pewnie zazdroszczą i domu i ogrodu.

Dzisiaj jeden pan zsiadł z rowerka i powiedział jest pięknie i posłał całuska rączką
Ogród z lustrem 22:10, 30 wrz 2011

Do góry
A teraz coś na czasie

Były wcześniej duże okazy, ale teraz ani na lekarstwo

Ogród z lustrem 22:08, 30 wrz 2011

Do góry
Przejechałam się po różaneczniki i proszę jakie piękne widoki

I najpierw moje oko zatrzymało się na: Ophiopogon planiscapus "NIgrescens"

Ogród z lustrem 22:04, 30 wrz 2011

Do góry
Zdjęcia lecą, widzę to na podglądzie...
Ogród z lustrem 22:04, 30 wrz 2011

Do góry
A tak na tej budowie wspomnę dzisiejszy dzień, fajnie było, wesoło.

Budowlańcy murują mur z klinkieru - dyskoteka na całego . Leciała Eska, słucham jej w samochodzie w przeważającej większości,
dzisiaj znowu nalot inspekcji którą nasłała sąsiadka... co jej się ten dom nie podoba
Ogród z lustrem 21:59, 30 wrz 2011

Do góry
Fajny seans, a ja tym steruję;;) To naprawdę emocjonujące jest...Magia jakaś
Ogród z lustrem 21:57, 30 wrz 2011

Do góry
Wgrywam mam 162 zdjęcia
Ogród z lustrem 21:56, 30 wrz 2011

Do góry
Sebek napisał(a)

Wkręty są wkręcane "pod linijkę" i mało widoczne. Można je zamaskować jakimś.. czymś (zabrakło mi słowa) co jest koloru drewna.

chyba zaślepka

Już się niecierpliwię

Myślałam o jakimś "kicie" ...ooooo wiem Wosk może w kolorze drewna. Zaślepki kupuj Sebciu do kuchni zaślepiać po wkrętach dziurki
Ogród z lustrem 21:54, 30 wrz 2011

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Danusiu, jak zobaczyłam na początku wątku grujecznika to natychmiast już pomyślałam o ambrowcu! I jest! Obok magnolia - kompozycja gicio!
Brzoza z biała korą! Mniam. I dobierz jarzębinę, proszę (np. z różowym koralem).
A dlaczego platan został umocowany? Dla bezpieczeństwa, bo korona już duża? Ja zawsze się zastanawiam, mocować, nie mocować? Mocuję, bo wiatry są obłędne.
Te szczegóły i szczególiki - dzięki!

Platan ma dość giętki pieniek...a korona duża. No tak falował, że płotek jest konieczny
Ogród z lustrem 21:53, 30 wrz 2011

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
A mnie w tym całym przedsięwzięciu najbardziej podoba się ogromny ŁAD!!!
Danusiu, ile dni już pracujecie od momentu rozpoczęcia prac?

Pracujemy chyba cały wrzesień już, ale jaki ogrom prac. Tylko ogród nasadzenia byłby zrobiony w 2 tygodnie
Mamy mnóstwo innych, budowlanych prac.
Ogród z lustrem 21:49, 30 wrz 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

Wkręty są wkręcane "pod linijkę" i mało widoczne. Można je zamaskować jakimś.. czymś (zabrakło mi słowa) co jest koloru drewna.

chyba zaślepka

Już się niecierpliwię
Ogród z lustrem 21:46, 30 wrz 2011

Do góry
monteverde napisał(a)
no obejrzałam dalszy ciąg, jestem pod wrażeniem pracy(porządnej) i nasadzeń, tylko mnie zastanawiają te wkręty w deskach czy będą czymś zasłonięte? a te rośliny, dziewczyny maja rację za pryszcza niesamowite pieniądze się płaci, ja dobrze o tym wiem, co to znaczy uczciwość ludzka pięknie, pięknie, pięknie strzyżone i "gładzone" roślinki a kiedy kończycie nasadzenia? aha ta hosta jest świetna mam w starym ogrodzie, kupowałam do półcienia, kwiatki ma białe, ślicznie wygląda rano ze słoneczkiem( Moon)

Są Aniu specjalne, inne sposoby mocowania takich desek tzw. clip, wtedy to wszystko jest ukryte, jednak stosowanie tego sposobu powoduje, że deski pod wpływem różnicy temperatury i wilgotności w naszym klimacie tak "pracują", kręcą się że wszystkie mocowania puszczają i potem i tak trzeba wkręcać nowe wkręty. Teraz więc, mądrzejsi o to doświadczenie robimy tak i jest to zgodnie ze sztuką. Jednak używamy lepszych wkrętów - ze stali nierdzewnej.

Na koniec wszystkie "wiórki" wokół wkrętów zostaną poczyszczone papierem ściernym i będzie pięknie. Na koniec olejowanie olejem który zabezpiecza przed płowieniem drewna.

Wszystko pokażemy.

Zaraz wgram nowe zdjęcia, a działo się działo.

Powstał brzozowy lasek ( z himaljskich brzóz) z trawami i wrzosowiskiem
Złe DOBREGO początki czyli marzeń kilka o ogrodzie 21:36, 30 wrz 2011

Do góry
Tuje podlej i opryskaj. To korzenie są zaatakowane najbardziej. Ja bym wyjęła je do donic, obcięła co chore. Przy okazji ptrzyjrzyj się korzenim czy są czarne czy są jakieś białe młode wypuszczone.

A ziemię wybierz i daj nową. Posadź nowe tuje a tamte chore ratuj z dala od nich.
Złe DOBREGO początki czyli marzeń kilka o ogrodzie 21:33, 30 wrz 2011

Do góry
Tak, śliwę się tnie, możesz podgolić pień do góry, wyporowadzić wyższy, ale na wiosnę, albo zostawić taki.
To to samo drzewo na zdjęciu.

Ogród w Tarnowie 23:17, 29 wrz 2011

Do góry
Koniecznie białe
Ogród - moje hobby. 23:15, 29 wrz 2011

Do góry
Można zrobić betonowe plastry do chodzenia po trawniku. W jeszcze mokre odciskamy duże liście np. hosta, rabarbar i wysychają a liść się utrwala i mamy oryginalny "kamień" płaski.
Ogród moich marzeń 23:11, 29 wrz 2011

Do góry
Robiłam też podobne, odzew pozytywny bo ładnie
Ogród z lustrem 23:09, 29 wrz 2011

Do góry
Tak to już jest, ale za to macie inne talenty, których ja nie mam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies