Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Gdzieś na końcu świata... 11:34, 19 sty 2013

Do góry
Ty mi kwiatki bez przerwy, to i ja się choć troszkę odwdzięczę:

Pozdrawiam i miłego dnia
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:33, 19 sty 2013

Do góry

Mój jesienny ogród 11:32, 19 sty 2013

Do góry
Robercie! Dziękuję za piękną wycieczkę po okolicy!Drzewa odbijające się w wodzie!A może to lód?
Jak tam zamarzają te jeziora zimą? U nas wędkarze już by siedzieli z nadzieją na zimowy połów.
Okolica przecudowna!Jak bywam u siostry na niemieckiej granicy, to też przeglądam ulotki z niemieckich marketów,i są to znajome sklepy, bo i u nas takie są.Od razu można ceny porównać.
Dobrze ,że sobie radzisz z gotowaniem,bo jednak gorący posiłek to jest podstawa w zimie.

Miałam okazję lecieć pierwszy raz samolotem na Islandię.....myślałam też ,że to będzie dla mnie straszne.
A okazuje się ,że da się przeżyć.Przy dobrej widoczności niezłe widoki z góry.....prawie jak z satelity.

Ta Twoja budowa,to chyba będzie jakiś hotel,albo pensjonat. nagłośnienie w każdym pokoju.....
Masz okazję porównać wykonanie robót.
No i jeszcze podziękowanie Tobie zostawić muszę.Za to Twoje stwierdzenie: Ciebie Haniu zostawiłem na deser!
Cudownie jest to usłyszeć! Trzymaj się chłopaku!Zaglądam do Ciebie za każdym razem, chociaż z pisaniem ,to różnie bywa,sam wiesz. Ale wiem też ,że samotność nie jest dobra,przynajmniej miej jedną duszyczkę więcej do konwersacji.
Wiosny jeszcze u nas nie widać,Dziewczyny na nartach u Pszczółki szalały-Ania,Iza Alinka i Madżenka.I jeszcze parę osób.
A Ty,na nartach nie próbowałeś?
Na dziś dość,i tak Cie zanudziłam......Do następnego.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:32, 19 sty 2013

Do góry
Kwaituch ode mnie
Kupiła sobie wczoraj krokusy do pędzenia w lidlu
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:25, 19 sty 2013

Do góry
Dla poprawy nastroju wkleję sobie hortensję Limelight

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:24, 19 sty 2013

Do góry

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:24, 19 sty 2013

Do góry
białałaski

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:23, 19 sty 2013

Do góry
Znalazłam małe porównanie, ale teraz mam jeszcze trzecie zdjęcie do kompletu Warto pokazać jak zmienia się to miejsce.

Gorzej

A tak było. Lepiej

A tak jest najlepiej

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:12, 19 sty 2013

Do góry
Dawyck Purple jest bardziej kolumnowy i gałęzie rosną mu do góry, zdecydowanie ten największy mój buk nie jest Dawyck Purple. Na pewno jest bukiem Riversii.

Tutaj zdjęcia dla Dawyck Purple

A tutaj dla porównania Riversii

Choć wcześniej pisałam w postach różnie. Ha muszę poprawić
Pokażę nasz ogród 11:11, 19 sty 2013

Do góry
asica napisał(a)
Widziałam dziś lawendę wąskolistną w "Mai w ogrodzie" i moja tak nie wygląda chyba; tamta miała strzeliste pędy kwiatowe, moje są zagęszczone. Sama nie wiem. Ja w każdym razie kupuję ta zwyczajną, ona zimuje. Żadnych ozdobnych nie kupuję bo one nie zimują.

Dzisiejsza próba z ganeczkiem: ekran z cisa, róże, lawendy.

Tylko czy te róże pasują tego co pod dużym oknem?

Mi się zdaje, że brakuje tam elementu wspólnego, tzn. jeśli zdecydowałaś, że chcesz tam lawendę, to pociągnęłabym ją przez całą długość rabatki, a nie chciałabyś tam żywopłotu bukszpanowego, pisałaś że lawenda w tym miejscu gorzej rośnie, może warto to przemyśleć.
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 11:04, 19 sty 2013

Do góry
Hejka! Jak weekend? macham grabcią!
No bo przecież jestem babcią,
a z okazji święta nawiedzają mnie wnuczęta!
Tego Tobie też życzę!
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 10:54, 19 sty 2013

Do góry
Madżenko ....w podziękowaniu kwiatki

Prezentacja wyśmienita...i chyba nie tylko mi posłuży...rozjaśniłaś kilka spraw

.... ten biały kolor nie jest uciążliwy?...czy co chwilę myjesz donice?....to tylko pytanie jeszcze mi się nasuwa.

Nigdy nie mów nigdy 10:36, 19 sty 2013

Do góry
malgocha1960 napisał(a)
Kasiu,przepiekny kominek.Jak bedziesz miała nastroj zrób fotkę w całości.Ja mam z piaskowca,ale twój przytulniejszy o wiele.

Mówisz i masz

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:34, 19 sty 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

[

Irenko a co to na drugiej fotce?

Aksamitka Tylko biała

czujne oko wielkiego brata
Nigdy nie mów nigdy 10:34, 19 sty 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)

Po drodze z Zabrza wstąpiliśmy do sklepu i przykleiło się...a szukałam hiacyntów. Ale troszkę wiosny rośnie

Tak to jest, te doniczki same wchodzą do koszyka Pozdrawiam ciepło Kasiu Ciebie i M i syna

Dawno Cię nie było u mnie...
Ja też serdecznie Was pozdrawiam
Dzisiaj już tak wyglądają

Mam wiosnę
Igiełkowy ogródeczek 10:17, 19 sty 2013

Do góry
Witam!
Wpadłam z zaległym kwiatkiem, gratulacje już były, ale zdjęcia nie można było wtedy wgrać.

Pozdrawiam
Pokażę nasz ogród 10:12, 19 sty 2013

Do góry
Nasza najbardziej spracowana ogrodniczka - Labi, po ciężkiej pracy wykopania ze swym panem olbrzymiego korzenia leszczyny:

A tu już dumna z efektów swej pracy

Moje zmagania ogrodowe 10:09, 19 sty 2013

Do góry

i poskręcana leszczyna

Pozdrawiam
Moje zmagania ogrodowe 10:08, 19 sty 2013

Do góry
Witam!
Rozpoczęły mi się ferie, więc teoretycznie powinnam być częściej na forum, ale po drodze mam egzamin i muszę się pouczyć, ale postaram się zaglądać.

Bożenko, u nas na górce już z drugi czy trzeci dzień tak wieje, ze z domu nie chce się wychodzić, ale oby do wiosny
Kasik, u mnie tak nawiało, że kwadrat z podkładów kolejowych jest w jednym miejscu cały przykryty, jak przyjdzie nagłe ocieplenie to mnie zaleje. Na żurawki tez czekam
Irenko, jak wchodzę co parę dni to za każdym razem ktoś zmieniony z avatarka spogląda. Pozdrawiam
Gosiu, zdecydowanie też jestem wzrokowcem, na co narzekają szkolne dzieci, bo nie pozwalam im zmieniać miejsc jak ktoś jest nieobecny. Można już wgrywac zdjęcia, wiec zaraz u Ciebie wkleję zaległego. Pozdrawiam

Ogrodowe sępy, bo wróbelkami i innymi tych pazerniaków nie nazwę

Działka prawie w Borach Tucholskich 10:04, 19 sty 2013

Do góry
Dzidka napisał(a)
..Podpowiedz,co powinnam zrobić by długosz królewski chciał być tak ekspansywny.

Dzidka gdybym nie był człekiem statecznym i poważnym to rzekłbym :skrzyżuj go z orlicą

"rozrastające się jak perz"- to był taki skrót myślowy dotyczący tych paproci które trafiły do grodów z lasu,
mam długosza królewskiego Purpurescens i też jest leniwy w tym temacie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies