Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

KasiaBialofi... 11:30, 02 mar 2013

O! To ja idę dziś zobaczyć co u mnie w ogrodzie
Mala_Mi 14:13, 03 mar 2013

Może u mnie odpowiedź zginać w natłoku postów.. wiec wklejam do Ciebie wynik mojego eksperymentu, czyli przeniesienia termometru do szkalrni
Na zewnątrz termometr pokazuje 4,0stopnia, w szklarni mam 10,6 stopnia. Czyli prawie 7 stopni różnicy. I jest to w dzień pochmurny i wietrzny.... zresztą co chwila pada śnieg z deszczem. Jak słonko nagrzeje ziemie ,temperatura będzie dużo większa.. ja miałam jedne drzwi w szklarni otwarte wiec wszytko mam wyziębione. Bez tych otwartych drzwi było by więcej różnicy. W nocy temperatura już nie spadnie poniżej zera, nawet jak w nocy będzie ujemna.... sałatę można już sadzić, szczypiorek zaczynam podlewać bo się zielenił już.
grazyna 18:44, 03 mar 2013

Pozdrawiam
Gosiniak 19:41, 03 mar 2013

Krokusy obejrzałam i w szoku jestem, u mnie dziś troszkę się pokazało, ale żeby tak w pełni rozkwitu, super
Milka 11:11, 04 mar 2013

Widziałam twoją wiosnę i doczytałam o planach w sprawie rh
pozdrawiam
Milka 11:57, 06 mar 2013

Zakupy pokażę
tę pachnącą świecznicę bardzo ci polecam
AniaDS 14:12, 08 mar 2013

Dzisiaj wszędzie kwiatkowo
danuta_szwajcer 17:00, 08 mar 2013

To i koszyk kwiatów Ci z pozdowieniami przesyłam zeby wszystko rosło i nic nie wymroziło
mira 21:59, 08 mar 2013

Kasiu jak miło że się odezwałaś pewnie zapracowana jesteś ale wiosna Cię wciaga -jak skarpa?

Grazyna, Gosia, Irenka, Ana ds, Danusia i wszystkie miłe Panie już powoli kończy się świętowanie
ale jak ktoś nie zdąrzył to można zawsze kiedy indziej zaszaleć
dla Was i wszystkich odwiedzających dzisiejsze krokusiki -niestety zmoknięte

mira 22:04, 08 mar 2013

asc napisał(a)
Może u mnie odpowiedź zginać w natłoku postów.. wiec wklejam do Ciebie wynik mojego eksperymentu, czyli przeniesienia termometru do szkalrni
Na zewnątrz termometr pokazuje 4,0stopnia, w szklarni mam 10,6 stopnia. Czyli prawie 7 stopni różnicy. I jest to w dzień pochmurny i wietrzny.... zresztą co chwila pada śnieg z deszczem. Jak słonko nagrzeje ziemie ,temperatura będzie dużo większa.. ja miałam jedne drzwi w szklarni otwarte wiec wszytko mam wyziębione. Bez tych otwartych drzwi było by więcej różnicy. W nocy temperatura już nie spadnie poniżej zera, nawet jak w nocy będzie ujemna.... sałatę można już sadzić, szczypiorek zaczynam podlewać bo się zielenił już.

Dziekuję za informację, tak mi się zamarzyła szklarenka - nigdy nie przypuszczałam że mogę chcieć -a jak sobie poczytałam i podumałam i zobaczyłam cudne małe angielskie - no i marzenie gotowe,
jednak za mało jeszcze wiem,
masz więc 7 stopni róznicy tylko czy to jest stałe - czy jak będzie np.-18 to w szklarni -11?
to znaczy nie może tak być i oby się pomieszała ta pogoda i nic z prognoz nie wyszło !