Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W cieniu drewnianego kościoła 01:00, 19 sty 2013

Do góry
A potem zaczęłam je sadzić również w innych miejscach
Tu przy ścieżce, którą chodzimy do kościoła...

...tu przed berberysami...

...a tu w ruinie.

Im dłużej obcuję z funkiam, tym bardziej mnie one uwodzą. Pewnie będę je sadzić ciągle, bo cienia u nas pod dostatkiem...

W cieniu drewnianego kościoła 00:38, 19 sty 2013

Do góry

ogrodoweimpresjejolki 00:35, 19 sty 2013

Do góry
ogladam kartkę z kalendarza i szukam u mnie
może to ta ?

W cieniu drewnianego kościoła 00:31, 19 sty 2013

Do góry

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 00:29, 19 sty 2013

Do góry
I zapomniałabym o Sebkowych donicach - bambusy eksmitowane z ogrodu do donic.

i wstawione do ogrodu zimowego

Donice zmawiałam na allegro polecam tego sprzedawcę gdyż bardzo sprawnie realizuje zamówienie Widzę, ze mają również coubi, o których wcześniej pisałam.
Ogród biały 00:26, 19 sty 2013

Do góry
śniedek blaszkowaty

kwiat groszku jadalnego

rh

petunie

czosnek niedźwiedzi

azalia Kermesina White
zawilec

orlik pełny

W cieniu drewnianego kościoła 00:26, 19 sty 2013

Do góry
Za komplementa się odkłaniam i do host wracam...
To jedne z moich ulubionych roślin. Zawsze kojarzyły mi się z niemieckimi, starymi domami, z tajemniczym cieniem, z zakątkami gdzie podkreślały urok wiekowych omszałych murów, czy wreszcie z ciszą i milczeniem cmentarzy. Tak, cmentarzy, które bywa, są wspaniałymi ogrodami.
Moja pierwsza hosta "przyszła" do nas z maleńkiego cmentarza, położonego przy naszym kościele

Był wtedy zarośnięty, a ja lubiłam po całym dniu pracy usiąść pod wielkimi świerkami i rozmyślać o ludziach, dla których stał się ostatnim domem i ogrodem. Przyszedł jednak moment, gdy mieszkańcy wsi postanowili uporządkować ten niemiecki cmentarz, bo jakoś tak"nie wypada', bo trochę było im wstyd, że coraz więcej turytów "i co oni powiedzą, a co pomyślą". Przyszli więc, którejś soboty z łopatami, grabiami, kosa spalinową oraz z cementem i ruszyli do pracy ku mojemu przerażeniu. Miałam wrażenie, że poprawiając nagrobki, tnąc i kopiąc niszczą Ducha tego miejsca, odsłaniają śpiącą tu tajemnicę. Dobrze, ze choć kilka roślin zostało. Kawałek kopniętej łopatą hosty, odrzuconej pod świerki znalazłam nazajutrz i posadziłam u siebie... To był początek hostowej rabaty, która powstała na gruzach dawnego domu, a w zasadzie na zasypanej piwnicy, która się pod tym, wyburzonym na początku lat osiemdziesiątych, domem znajdowała... Oto jak to teraz wygląda

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 00:20, 19 sty 2013

Do góry
Jeśli ktoś szuka tanich z nawadnianiem to polecam coubi

Tu podaję namiary na stronę na której zamiawiałam Są tanie, zdecydowanie gorszej jakości niż lechuza ale bardzo wygodne dla zapominalskich . Widziałam w sklepie Finezję tej samej firmy i powiem,że wygląda bardzo dobrze. Jesli komuś pasuje kolorowy plastik to polecam wersję finzezja z nawadnianiem

Ja już takich nie kupię...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 00:15, 19 sty 2013

Do góry
Deroma cage z kiermaszu

i moje dwie ukochane Deromy Pioson z kiermaszu - zamiast za 999 zł kupione za 60 zł!!!/szt Deal mojego życia

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 00:12, 19 sty 2013

Do góry
Karola ,czytałaś art.Danusi o kocimiętce ?
ciekawa jestem kiedy ją wysiewać ? może w marcu do doniczek ? , fajna bylinka , podoba mi się .
Jak tam twoje plany ogrodowe na nowy sezon ..:.bo ja już nie mogę się doczekać wiosny.

ps.zapomniałam napisać że dostałam naklejkę Ogrodowiska od Danusi , ale fajnie , .

E
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 00:11, 19 sty 2013

Do góry
Szaleństwo - dla bambusów - włoskie z nawadnianiem i na kółkach Nie pytajcie się ile kosztowały - bo M do tej pory nie wie... a ja wolę zapomnieć.

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 00:09, 19 sty 2013

Do góry
Lechuza z systemem nawadniania

i na zbliżeniu - bardzo dobre gatunkowo.

Mam tez jedna dużą 40 cm na kółkach ale ani jednego zdjęcia???
W necie mnóstwo sklepów oferujących te donice
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 00:07, 19 sty 2013

Do góry
Potrójny komplet Deroma Trio sat- kupiony na moim wiejskim kiermaszu,

Można je kupić w necie ale uwaga drogo
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 00:03, 19 sty 2013

Do góry
Drewniane doniczki ze sklepu Gardenarium
Uwielbiam je wiosną. chyba je w tym roku lekko rozbielę... albo nie...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 00:02, 19 sty 2013

Do góry
A marzą mi się takie...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 00:00, 19 sty 2013

Do góry
Mam jedną jedyną podświetlaną - najtańszy na rynku model Elho Ambiance
Ale ciągle nie mam koncepcji jak ją obsadzić

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:59, 18 sty 2013

Do góry
Elho zmieniają kompozycje bardzo często

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 23:58, 18 sty 2013

Do góry

Toszka dzięki

Ana -witaj-oglądałam Twój ogródek-już Cię podziwiam-jesteś zorganizowana i umiesz planować -Twoje aranżacje-cudo-też tak kiedyś będę miała.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 23:57, 18 sty 2013

Do góry
Skoro zimą panuje szał donicowy, odrabiam zadanie dla Urszuli i pokazuję moje donice

Ulubione na lato białe plastikowe firmy Elho. Kupuję w naszym centrum ogrodniczy, gdyż jest taniej niż w necie.
Są to osłonki, do których wkłądam rośliny w donicach platkiowych i przysypuje białym grysem
Mozna je kupić np tu

W cieniu drewnianego kościoła 23:46, 18 sty 2013

Do góry
Skończył się pracowity tydzień i w końcu mam chwilę dla siebie i rozmyślań o moim ogrodzie, który kiedyś będzie ogrodem z marzeń. Patrząc dzisiaj na jego białą odsłonę,nie mogłam uwierzyć, że kiedyś znowu będzie wiosna. Od kiedy tu mieszkam, takie myśli przychodzą do mnie każdej zimy, bowiem w górach jest ona piękna, ale też niesamowicie długa. Gdy w końcu śnieg spłynie przestrzeń, która nas otacza przypomina świat po wojnie. Wtedy chodzę po ogrodzie by zobaczyć, co tym razem zniszczyła nam zima... Ale tak będzie dopiero w kwietniu, póki co zza okien widzę taki oto świat.
Tak było dzisiaj...

...a tak w ubiegłą niedzielę

Marzę o wiośnie, o pracy nad miejscem przy stodole pomiędzy kamiennymi filarami ( powoli coś mi się mgliście rysuje) oraz o moich starych funkiach, które muszę podzielić i stworzyć nowe hostowisko... O tych funkiach chciałabym dzisiaj opowiedzieć
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies