Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Zapraszam na balkon 09:16, 10 sty 2013

Do góry
[

Masz dobre oko Jolu, jak potrafisz wypatrzyć takie fikuśne!
Mój jesienny ogród 09:14, 10 sty 2013

Do góry
Jest godzina 24 a ja dopiero skończyłem robotę w domu i nie ma czasu nic napisać, może na razie nawiąże do wypowiedzi ASC, wydaje mi się, że jak tak będzie jeszcze może rok, to nie będzie komu płacić podatków. Powiem że ostatnio wyjechało trzech moich znajomych i przyrzekli że nigdy nie wrócą do kraju, gdy zobaczyli jak można żyć w normalnym państwie, teraz im się nie dziwię. Życie w Polsce to koszmar, na pewno wiedzą to ci którzy prowadzą swoją działalność. Aniu żeby to zależało ode mnie to już jutro bym kazał Wam przyjeżdżać ale na razie sam nie wiem czy mi się uda. Ciebie doskonale rozumiem, sam w tym siedzę, tylko trochę głębiej. Wyjechał bym już dawno ale tak w ciemno się bałem, tym co mają jakiś punkt zaczepienia mają łatwiej ale Wy ze swoimi zdolnościami na pewno spokojnie, dali byście radę. Muszę kończyć bo się zaraz widno będzie robić. Może na koniec jakieś fotki

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:04, 10 sty 2013

Do góry
asc napisał(a)
Więc kochani.. te jedyne solidne buty to typowego turysty... wszystkie pozostałe to taterników Taternik najczęściej chodzi po górach w sandałkach ......
Wiec nikt nie zgadł..a takich ciężkich buciorów to nawet nie mam....

jestem taternik

Blaski i cienie nowego życia 09:00, 10 sty 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Miło mi Bożenko....
..kupiłam w B. hiacynty do wypędzenia z fajnymi słoiczkami.................tylko postawiłam a parapet.....a podobno do ciemności trzeba.........no i mam zagadkę

znalazłam.....rzeczywiście w ciemności
http://www.floraforum.pl/index.php?topic=3029.0

Już stoją piwniczce a nie na parapecie.....jeszcze nakryłam kapturkami papierowymi jak trzeba (zdjęcia bez kapturków)- 3 orygialne holenderskie i 2 cebulki moje, które siedziały w lodówce- wszystkie kolor ecri...ciekawa jestem czy mi coś wyjdzie z tego doświadczenia.

A ja własnie w moim wątku napisałam żebyś dała na parapet. Musze poczytac o tym pedzeniu bo chyba czegoś nie rozumiem.Pozdrawiam.
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:53, 10 sty 2013

Do góry
Rododendronowy ogród II. 08:49, 10 sty 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Bogdziu.....ja do Ciebie kukam to wystarczy.....oszczędzaj oczy. U mnie nie ma wielkich przebojów....na razie zima to raz i biedronkowe hiacynty nastawiłam w piwniczce (na doświadczenie czy wykiełkują)

Ula mnie sie wydaje że powinnaś te cebulki wynieśc do światła bo w ciemności to Ci bardzo wybiegną w górę , będą długie i blade.Najlepiej na parapet żeby miały światła pod dostatkiem. Pokazuj je co jakiś czas co się dzieje , jak rosną. Ślę pozdrówka.
Warzywniki w skrzyniach, pojemnikach 08:48, 10 sty 2013

Do góry
Basiaw napisał(a)
Danusiu, przeglądałam Twoje artykuły wiązane na różne sposoby z warzywnikami i bardzo mi się spodobało takie zdjęcie, to pomysł dla mnie, nie typowe skrzynie, ale właśnie takie obramowane grządki.

o takie grządeczki sobie wyczaruję w tym roku!jeszcze groszek pnący(?)sobie zakupic trzeba i będzie gites!!!
Mój kawałek ziemi 08:24, 10 sty 2013

Do góry
Witajcie o poranku,
monteverde jak zrobiło się wiosennie, dzięki za tulipanka.
Przygotowuję się do pracy i parzę sobie kawkę na którą wszystkich serdecznie zapraszam
Warzywniki w skrzyniach, pojemnikach 08:23, 10 sty 2013

Do góry
Danusiu, przeglądałam Twoje artykuły wiązane na różne sposoby z warzywnikami i bardzo mi się spodobało takie zdjęcie, to pomysł dla mnie, nietypowe skrzynie, ale właśnie takie obramowane grządki.

Poznajemy ptaki 04:18, 10 sty 2013

Do góry
Saxon, piękne robisz fotki, wszystkie mi się podobają. Fajnie że dołączyłeś do naszej ekipy.
Czy możesz zdradzić czym focisz?
Fstawię kilka fotek zrobionych w Kanadzie.

Mój kawałek raju II 02:19, 10 sty 2013

Do góry
Znalazłam jeszcze takie stare zdjęcie sów dla Bogdzi

O....! 02:02, 10 sty 2013

Do góry
Marzenko ale masz już duże te rh w śniegu jakoś lepiej widać zostawiam kwiatka buziolki
Rododendronowy ogród II. 02:00, 10 sty 2013

Do góry
Bogdziu.....ja do Ciebie kukam to wystarczy.....oszczędzaj oczy. U mnie nie ma wielkich przebojów....na razie zima to raz i biedronkowe hiacynty nastawiłam w piwniczce (na doświadczenie czy wykiełkują)
W Gąszczu u Tess 01:53, 10 sty 2013

Do góry
Dobra duszko przyniosłam Ci kwiatek na dobry roczek za Twoją troskę buźkam
Mój kawałek ziemi 01:48, 10 sty 2013

Do góry
Ciągoty jak najbardziej prawidłowe nie wyobrażam sobie ogrodu bez swoich warzyw ,owoców i kwiatów a kury, kaczki, gęsi chociaż z miasta dużego jestem , też miałam jak mieszkałam kiedyś na krótki moment na wsi, jaka to przyjemność przynieść z kurnika jajko od swojej kurki i od razu wbić je na patelnię czy robiąc dziurki w skorupce wypić, no i świeży drób pod ręką na wszelkie rosoły i inne potrawy a nie taki co w rękach kości łamiesz Kwiatek na wytrwałość w postanowieniach
Pustynia, która będzie kiedyś ogrodem 00:57, 10 sty 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Za trud czytania mojego wątku goździk Chianti
[/quote

Aniu droga ależ to była czysta przyjemność
Dziękuję.
Pustynia, która będzie kiedyś ogrodem 00:53, 10 sty 2013

Do góry
Za trud czytania mojego wątku goździk Chianti
Murki oporowe 00:38, 10 sty 2013

Do góry
To i ja wstawię moje dzieło....może komuś się przyda jako inspiracja..
Roztoczańskie klimaty 00:37, 10 sty 2013

Do góry
Witam, witam
Zeta napisał(a)
cykorem to ja nie jestem ale wizja zmiany całego życia trochę mnie przestraszyla. Dzialke zobaczyłam zimą hmm cóż była duża i biała tyle wtedy widziałam, a i w miejscu gdzie mieszczuchy takie jak ja mówią że psy d.... Szczekają. No ale co musiałam pokazać ze dziewczyny z miasta tez potrafią sobie radzić w każdych warunkach. Przez cała zimę snułam wizje domu i ogrodu. Gdy przyszła wiosna i zobaczyłam ten ugór załamałam ręce. Moja załamka poglebiła się na widok mojej mamy która przyjechała zobaczyć nasze przyszłe miejsce życia. Wtedy postanowiłam ze im pokaże na co mnie stać. Przez te kilka lat przechodzilam jeszcze miliony kryzysów ale dzisiaj siedząc przy kominku i patrząc na padający za oknem śnieg czuje że to moje miejsce, tylko moje.

Ha ha ha . To tak troszkę z mojej bajki. Tylko, że u Ciebie jest naprawdę ładnie. Wkoło lasy, spokój. To mogło działać jak najbardziej na plus. No ale dobra nie bede marudzić.
Psiaki cudne. My mamy bokserkę i też czasami się zastanawiam czy nie było by jej rażniej gdyby był jeszcze jeden psiak. W prawdzie teraz Inka ma towarzystwo do zabawy ( sznaucer- wypasiona miniaturka - psiak mojej mamy) ale po przeprowadzce może jej być smutno.
Brzózki kapitalne. Uwielbiam je i ratuję za kazda cenę W zeszłym roku jak mój mąż budował taras mieliśmy spory dylemat co zrobić ponieważ nasze trzy brzózki rosły centralnie na środku miejsca gdzie miał powstać taras. I co? Taras powstał, brzózki zostały i rosną sobie pięknie wkomponowane Z czasem jak będą sie poszerzały będzie trzeba powiekszać otwory w deskach i tyle. Ważne, że ocalały. Tak samo zresztą było z modrzewiem ( ma tyle lat co ja więc mama jest z nim szczególnie związana emocjonalnie i zależało jej aby dalej był), który jest wkomponowany w schody.

Obiecuję być częstym gościem

Roztoczańskie klimaty 00:04, 10 sty 2013

Do góry
A przy szukaniu donic takie cuuuda.
http://happyowl.flog.pl/wpis/3885213/doniczki-w-ogrodzie-botanicznym

Czemu u nas nie można takich kupić ???
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies