Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:42, 18 paź 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Cisza?

Jestem, jestem Byłam szukać zimy
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:41, 18 paź 2016

Do góry
malkul napisał(a)

moje gracki szykuja się do kwitnienia

Pewnie już kwitną
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:40, 18 paź 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)

A to pewnie dla podsycenia ciekawości...

Co tam Polinko szykujesz?

Kasiu, to tylko zwykły dach
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:39, 18 paź 2016

Do góry
iwonkap napisał(a)
mam wielka prosbę o wymiary rabaty z Red baronami i carexami i ML czy pamiętasz może ile tam było ? Znalazlam na pierwszej stronie wymiary 1, 9 x 6 m ...czy to ten wymiar ?? Pamietasz czy to liczone było "wolnego" od tuj czy z nimi ?? W innym miejscu wyczytałam ze tuje to jakies 50 cm czyli trawki znalazły miejsce na 140 jesli doliczyć tuje czy 190 jak to "miejsce" na trawki było ?
Będe wdzięczna za info bardzooo

Iwonko, przepraszam, przegapiłam Twój wpis
Już piszę.

Rabata ma 230 cm szerokości, z tego smaragdy zabierają 50 cm.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:35, 18 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
W deszczowe dni tes wolę białe hortensje. Jedna wystartowała u mnie później i teraz jest bielutka. Kupowałam jako polar bear, ale nie wiem, czy nią jest.
Ciekawa jestem Toszki hortensji.

Poli, co będziesz robić z beleczek- deseczek?
Pisz mi tu zaraz

Czy wszystkie gracki ci kwitną? Czy tylko te, co do donic dokupiłaś?

Iwonko, ja chyba coraz bardziej skłaniam się do biało-zielonego ogrodu i mimo, że lubię hortensje to jesienny róż mnie denerwuje dlatego cały czas myślę co by tam innego posadzić.

Z desek będzie dach altany Miał być już w tym tygodniu ale przez pogodę panowie dekarze mają opóżnienia i muszę uzbroić się w cierpliwość.

Kwitną mi tylko dwa gracilimusy, które wiosną kupiłam do donic.

Na początku września przesadziłam je do drugiego ogrodu i tam po kilku dniach zakwitły.

Od momentu posadzenia w donice obydwa nie dostawały żadnego nawozu, po pewnym czasie jeden z gracków dostał rdzę. Zaczęłam go podlewać i opryskiwać gnojówką z pokrzywy, rdza zniknęła.

Teraz obydwa zakwitły ale całkiem innym kolorem kwiatostanu.

Na pierwszym zdjęciu można zobaczyć, że ten gracilimus z tyłu, który ma jaśniejsze kwiatostany ma też jaśniejsze żdzbła-to własnie ten co nie dostawał gnojówki.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:19, 18 paź 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

U mnie brązowe od wilgoci i palącego slońca

Madżen, mówisz o tych o których pisze Elinka?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:18, 18 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Też nie jestem fanką kwitnacych

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:17, 18 paź 2016

Do góry
atena35 napisał(a)
Poli, ogród pięknie ci wyrósł...
ja tylko na chwilkę ...

Tosiu cieszę się, że zajrzałaś do mniee choć na chwilę!
Bardzo mi Ciebie brakuje
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:16, 18 paź 2016

Do góry
Wieloszka napisał(a)

A wiesz, że nie Ty jedna nie lubisz kwitnących miskantów? Przez pierwsze 2 lata ścinałam je, tawuły też. Teraz odpuszczam, szkoda mi czasu
Ale gracilimusy nie kwitły mi never ever.

Aga, fajnie, że o tym piszesz Przynajmniej nie czuję się osamotniona w tym moim dziwactwie
U mnie obecnie kwitną dwa i to różnymi kwiatostanami ale podejrzewam co może być przyczyną.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:13, 18 paź 2016

Do góry
Elinka napisał(a)
Dziewczyny pare postow wczesniej byla mowa o hortensjach magical moonlight. Widzialam ostatnio w ogrodniczym i potwierdzam ze sa przepiekne, bardzo duze kwiaty i o tej porze byly biale wiec te sie nie przebarwiaja . Planuje takie u siabie.

Pozdrawiam deszczowo

Cześć Elinko
Dziękuję za opinię Dla mnie mają dużą przewagę nad wszystkimi innymi hortensjami właśnie tą bielą przez cały sezon.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:11, 18 paź 2016

Do góry
AniMa napisał(a)
I ja mimo braku czucia w rękach, melduję, że nadrobiłam wpisy z ostatnich dni...
Muszę do Ciebie koniecznie przyjechać na nauki betoniarkie - gwiazdka jak dla mnie naj naj naj
Drzewo na podwórku wróży coś miłego...jak my wszyscy lubimy jak się coś dzieje, prawda
Miłej soboty Poli

Aniu, działałaś w ogrodzie w tą zimnicę?? Ja tamtem tydzień odpuściłam i przeniosłam się do warsztatu ale dzisiaj nareszcie ciepełko poczułam i cały dzień walczyłam z chwastami.
Naukami podzielę się w sobotę
Buziaki i do zobaczenia!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:08, 18 paź 2016

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Księżycowy jest i trzyma rękę na pulsie Wpis 130

Witaj mój Księżycowy Jutro nadrobię wpis 130 i nie tylko
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:07, 18 paź 2016

Do góry
Zielona napisał(a)
Cześć, Pracusiu! Wszystko nadrobiłam. Zadumałam się.

Cześć Martuś
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:06, 18 paź 2016

Do góry
ewa004 napisał(a)
Polinko juz Cię szaleństwo swiątezne dopada ?
Myślę że mnie w tym roku tez dopadnie i spróbuję z betonowymi gwiazdami

Ewuś, tak jakoś wyszło
Trzymam kciuki za Twoje gwiazdy! Moje wychodzą wyśmienite
Z miłości do brzozy ... 19:31, 17 paź 2016

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Hej Aga! Ściągnął mnie do Ciebie tytuł z brzozą Podobnie jak Polinka, zazdroszczę ludziom ogrodów z dojrzałym drzewostanem. Widzę u Ciebie duży ruch, na pewno będzie się działo i nie wątpię, że Łódzkie Dziewczyny świetnie się Tobą zajmą. Będę podglądać, to się czegoś nauczę. Serdecznie pozdrawiam z Dolnego Śląska- Aga (też Waga )

Witaj Aga ... z dolnego śląska , zresztą Miło mi Cię gościć. U mnie jeszcze nie ma co ogladać No tak jedynie duże drzewa, dla których faktycznie kupiliśmy tę działkę.
Moja droga do ogrodu jeszcze daleka. NIe ukrywam, że liczę na łódzkie dziewczyny U mnie to jakoś powoli idzie. Długo pracuję, potem dwa szkraby do ogarnięcia , tańce zajecia dodatkowe dziewczyn... a weekend nie jest z gumy.
Dobrze, że M jest bardziej "elastyczny".
Zapraszam i pozdrawiam Wagę
Z miłości do brzozy ... 10:34, 17 paź 2016

Do góry
Hej Aga! Ściągnął mnie do Ciebie tytuł z brzozą Podobnie jak Polinka, zazdroszczę ludziom ogrodów z dojrzałym drzewostanem. Widzę u Ciebie duży ruch, na pewno będzie się działo i nie wątpię, że Łódzkie Dziewczyny świetnie się Tobą zajmą. Będę podglądać, to się czegoś nauczę. Serdecznie pozdrawiam z Dolnego Śląska- Aga (też Waga )
Ogród na glinie 21:36, 13 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Polinka pisała, że ma ochotę na białe hortensje. Pytałam się, czy takie są i podobno Toszka takie zna i ma.
Może Hortensjada Bożenka coś też podpowie?
Chyba, że różowienie ci nie przeszkadza.

Właściwie silverki mam białe. To mi chyba wystarczy. Nacieszylam się bielą. Teraz mogą być lekko różowe. Wszystko jesienią zmienia kolor.
Ogród na glinie 18:32, 13 paź 2016

Do góry
Polinka pisała, że ma ochotę na białe hortensje. Pytałam się, czy takie są i podobno Toszka takie zna i ma.
Może Hortensjada Bożenka coś też podpowie?
Chyba, że różowienie ci nie przeszkadza.
Coś jeszcze, coś więcej... 19:21, 12 paź 2016

Do góry
polinka napisał(a)

A ja się zastanawiałam dlaczego mało dziś kumasz? Tak jak myślałam praca...ale Sebek tylko na studiach człowiek jest w stanie wrócić nad ranem z imprezy a na 8.00 poginać na ćwiczenia Używaj życia teraz ile możesz!

święte słowa
z wiekm już brak sił
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:04, 10 paź 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Irenko, nie przeoczyłaś bo nie było. Nie lubię kwitnących miskantów i średnio chce mi się je fotografować
To dwa gracilimusy, które kupiłam wiosną do betonowych donic. W sierpniu przesadziłam je do ogrodu i po dwóch tygodniach pojawiły się kwiaty.

A wiesz, że nie Ty jedna nie lubisz kwitnących miskantów? Przez pierwsze 2 lata ścinałam je, tawuły też. Teraz odpuszczam, szkoda mi czasu
Ale gracilimusy nie kwitły mi never ever.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies