Aniu Ta czarna krecha to nowa rabata (będzie), ta sraczkowata to miałby być ten murek. Nie wiem jak to łagodnie zrobić, to zaczynanie się i kończenie tego sraczkowatego
Dzięki Haniu będę podglądać choć kolory.wiwm że Klamber robił piękne zdjęcia i też wysłałam zapytajnik czy mogę .Fajnie że jesteście i zawsze na was można liczyć Pozdrawiam wszystkich
To jeden z moich obrazów więcej nie pokażę bo to nie miejsce .Malowałam go chyba na początku z 15 razy To dla wszystkich pomagających Moje ukochane chodowane brateczki
Zbysiu, twój berberys ma wszystkie żywopłoty pod sobą... wymiata Jednak berberys jest ładny jak jest taki dość luźny w pokroju, a na taki nie mam tam miejsca.. Mocno cięty jest już brzydki...widzę, bo po drodze mam żywopłot mocno cięty z berberysów.. Poza tym nie chcę niczego co kłuje...
Berberysów trochę mam w ogrodzie
Myślałam nad jakimś wąskim i strzelistym w pokroju... by potem ciąć tylko górę.... ale ... wystarczą mi te co mam i róże.. pielenie przy tym koszmar... Jak po walce ze stadem dzikich kotów ....
Wracam do tematu rabaty. Nabazgroliłam. Brzoza zostaje przed pęcherznicami. Ona ma w prawo rozgałęzienie, ale tak namazałam, ze nie widać.
Pęcherznice - buraczkowe owale Jak te pęcherznice daleko od siebie sadzić? Ile ich tu trzeba (na tyłach jest ok. 4 m)? W rządku jak żywopłot czy rozsunąć jedną trochę do przodu, drugą w tył?
Perłówki - beżowe przed pęcherznicami
Jukki - ciemna zieleń
Stipa - jakrawy zielony. Trochę ją wpletę w jukki, bo tu mi pasek wyszedł.
Z przodu dodałam jeszcze jeden pasek myśląc o Carex Tenuiculmis lub Gold Fountains. Tylko nie wiem czy powinnam wprowadzać jeszcze dodatkową trawkę czy może tu na przód jakiegoś bodziszka wybrać.
Chyba moje nasionka nie takie jakie powinny być...jeszcze raz spróbuję,nie wszystkie wysiałam...może chociaż kilka wyjdzie,czytałam,że kupują sadzonki...ja nie spotkałam.
Piękne zdjęcie ,na pewno wiąże się z miłymi wsspomieniami...
Vanillie wybarwia się aż do brązu,zasuszam kwiaty i robię w domku suche bukiety z gałęziami...w domku mam duż...o miejsca...
...widoczek znad jeziora,wystarczy zejść po skarpie...