Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:32, 16 sty 2013

Do góry
U Bogdzi było zainteresowanie krokosomiami, i Alinka też się nimi zainteresowała. Sadziłam różne odmiany, ale tylko Lucifer zimuje..zasypuję tylko na zimę warstwą kory....
To moje Luciferki

Pierwszy rok kwitnienia.. czyli 2010(posadziłam cebule jesienią 2009roku)

Ta sama kępa w 2011

I w 2012. tu nie robiłam zdjęć, bo na tapecie było zafascynowanie kałużą... i jakoś luciferki nie były obiektem foto.. ogólnie kwitną ok miesiąca..... potem są ozdobne z torebek nasiennych... liście łądnie sie przebarwiają na zimę... po przymrozkach ścinam...

Rododendronowy ogród II. 17:23, 16 sty 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Bogdziu piszesz, że kupiłaś cynobrówke, chyba nie znam tej rośliny...

Aniu inaczej nazywają ją drobnym mieczykiem, pewnie widziałaś a jak nie to zobacz, nazywana jest też krokosmią.

http://www.google.pl/#hl=pl&gs_rn=1&gs_ri=hp&cp=10&gs_id=y&xhr=t&q=Cynobr%C3%B3wka&es_nrs=true&pf=p&tbo=d&rlz=1W1ADFA_plPL421&biw=1024&bih=546&sclient=psy-ab&oq=Cynobr%C3%B3wka&gs_l=&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.41018144,d.Yms&fp=7112acc56c67315f

Dla Ciebie .. moja
U siebie wrzucę więcej..
Ogród niby nowoczesny ale... 17:22, 16 sty 2013

Do góry

Ja wpadłam tylko na chwilkę, a tu u Ciebie takie fantastyczne skrzynie -
no no wyglądają FENOMENALNIE

Madzia to ja chyba też pomyślę o warzywniku - mam tylko jeden mały problem
nigdy nie uprawiałam nawet rzeżuchy ale co tam!
Damy radę nie?!
ogrodoweimpresjejolki 17:13, 16 sty 2013

Do góry
Ogrodowisko ma wiele zalet, ale jeszcze jedna ujawniła się ostatnio w sezonie przeziębień.
Nie powinno się w czasie epidemii grypy i innych podobnych chorób przebywać w dużych skupiskach ludzkich, ale nie dotyczy to społeczności ogrodowiskowej przed monitorami Tu zarazić się tylko można dobrym humorem, życzliwością, miłością do kolejnej grupy roślin i ....

A to zdjęcie zrobione w Hortulusie 3 lata temu wstawiam jako mój wkład w wątek ptaki w ogrodzie

Początki w Kruklandii 17:09, 16 sty 2013

Do góry
Joaska napisał(a)
Oj, Justyś nie było mnie chwilke a tu cały ogród przebudowany!!!!
No to i ja swoje 5 groszy zostawię,
w rogu 3 brzozy jak dla mnie to jest najlepsze rozwiązanie,
świerka srebrnego przed ogniskiem jednak dla względów bezpieczeństwa bym nie dawała, jakoś mi tam coś małego bardziej pasuje,
ambrowiec, owszem piękne drzewo, ale w zime sąsiadów raczej widzieć będziesz, dałabym go w róg z serbami, a jednak od sąsiadów odzieliłabym się tą jedną sztuką srebrnego, jak planowałaś, abo 3 sztuki serbów. o tak:

Cześć Joasiu
Żaden przebudowany....tylko trochę kombinuję
3 brzozy ok....już się z tym przespałam. mogą być w rogu.
Świerk przed ogniskiem niekoniecznie, ale chciałam żeby cosik zimozielonego i może jakiś niebieski odcień?...ale to nic pilnego.
No a z ambrowcem to mnie raczej nie przekonacie! Zakochałam się i chce go mieć na widoku
Wiem, że zimą nie zasłoni prawie nic, ale aż tak mi nie zależy żeby zasłaniać balkon sąsiada w zimie. Ważne, że za ambrowcem będzie żywopłot ze świerków - 3m zasłoni No a jeden świerk srebrny też by za dużo nie ukrył

Zaryzykuję z tym ambrowcem. Jak przeżyje trzy zimy to już raczej zostanie

Ogródek Hanusi po zimie 16:54, 16 sty 2013

Do góry
Tak Iruś,swędzą mnie pięty! A tu muszę słuchać domowej pielęgniarki,grzecznie łykać,co mi podsuwają i jeszcze banana każą na maszt wciągać,bo wnuk patrzy i .....jak tylko się krzywię,to reprymendy! Jo!

Taki wesoły jest żywot staruszka....za pajaca musi robić,nawet jak nie ma do tego melodii.
Macham! Buźkanie na potem,za dużo wirusów!

Moje ukochane miejsce na ziemi 16:43, 16 sty 2013

Do góry
jest też świerk srebrny czy jego można poprzycinać po bokach??????????
czy to coś da????
nie wiem może już nie odrośnie w pustych miejscach???

Ogród Leny. 16:42, 16 sty 2013

Do góry
Agnieszko mam i polecam Lirope .
To na zdjeciu jest z 1 września

Specjalnie dla Ciebie poszłam zobaczyć jak wyglądają teraz i są cudne - zielone ,sztywne listki - jutro zrobię zdjęcie.
Ja wiosną podzieliłam tą kępę i ładnie sią przyjeła.
Zdecydowanie polecam .Co do miejsca to widzę że są różne zalecenia.Moje rosną większą część dnia w słońcu - do południa cień, a po południu słońce.
Idę kuknąć do Ciebie
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 16:41, 16 sty 2013

Do góry
Naleśniczki....
Mexico City 16:41, 16 sty 2013

Do góry
Tapioka
Moje ukochane miejsce na ziemi 16:37, 16 sty 2013

Do góry
wiem, że zima ........ale mnie nosi........
snuję plany na wiosnę.....
przeróżne........
nie wiem czy to dobry pomysł, więc pytam ....
mam przy tych dużych tujach daglezję, jest już dosyć duża, czy na wiosnę można ją poprzycinać ?????
czy ona zgęstnieje????
czy już po ptakach????

Dla odmiany czas na zmiany... 16:34, 16 sty 2013

Do góry
Cześć Joasiu dawno u mnie nie byłaś propozycja Szefowej jest super konkretna, co tu dużo mówić w końcu Szefowa
mam taki właśnie plan-zrobi się cieplej wywalam płotki, zobaczę co i jak, złagodzę nasyp i będę podsadzać
a dziś odkryłam w jednej z realizacji Danusi takie coś i poległam...

wklejam ku pamięci

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:33, 16 sty 2013

Do góry
15 ... no to trzeba mieć pomroczność jasną żeby 15 stron siem na fetę 4 setek spóźnić ... wybacz na nartach lazłam ...

Moje ukochane miejsce na ziemi 16:30, 16 sty 2013

Do góry
czerwony jeszcze śpi...
marzy mi się biały....
Moje ukochane miejsce na ziemi 16:28, 16 sty 2013

Do góry
w ubiegłym roku kupiłam amaryllisy ....udało mi się je przechować przez zimę,
przesadziłam do nowej ziemi i jeden wypuścił już listki....
z dnia na dzień jest większy....
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 16:28, 16 sty 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
co niniejszym poświadczam...Joasiu, Iza na nartach zjeżdżała, przegapiłaś i tyle!

i jakiego banan na twarzy miała

kawka i niekompletny strój, to lubię i codziennie czynię i wiem, ze co do nart ostatnie słowo nie padło!

tak ... wiele tego nie było bo ja poranki lubię celebrować i zanim od pidżamki do czegoś bardziej reprezentacyjnego przejdę to mija ... no czas na rozruch muszę mieć ))) ...

banan to mam wciąż jak sobie Was przypomnę ... potffory zaczarowałyście nawet Grażynkę ))) i chyba nowa forumowiczka będzie ...

a żon ... rany ... zon o kolarzach przeczytał ... i nic nie pomaga, że dzieci ... że ciemno ... no cóż ... każdy sposób jest dobry żeby nalesniki wyłudzić ...

smażem .... smażem .... smażem ...
Moje ukochane miejsce na ziemi 16:21, 16 sty 2013

Do góry
Testowe dodawanie zdjęć 16:21, 16 sty 2013

Do góry
Mam mega problem .. Albo są rozjechane , albo do góry nogami ... Ale tylko u części użytkowników u mnie są ok

Pierwsze rozjechane , drugie i trzecie są u mnie ok ,nie do góry nogami... Ale w ostatnim znak wodny jest u góry i do góry nogami ... ratujcie .. Może to kwestia iOS- Windows ... Aaa. .. Nie wiem .. Napiszcie proszę , które jest u Was ok !! Plizzzz.... Bo ja obstawiam teraz ,że trzeba się sugerować znakiem wodnym... Czy tak ??? Więc powinno być drugie ok ...
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 16:20, 16 sty 2013

Do góry
asc napisał(a)[/quote

Dla mnie możesz nie dotykać nawet nart.... to nie wszystko...... ale jak przestaniesz pisać...to Cię na kwaśne jabłko zbiję i przestanę tofać Bo pisać to Ty musisz........ Na nartach nauczy się pierwszy lepszy jeździć, a pisania to siem nie da nauczyć..bo to coś trzeba mieć

nooo ... teraz mi to mówisz ??? ... teeraz to za późno ... teraz to ja mam zamiar tym gupim dechom pokazać ... tylko w strzyżowie ... to to najpiękniejsza ośla na świecie ... bo jak ustaliłyśmy oślą ze wzgladu na wzgląd musze w wiadomym celu opanować ... no a jak patrzę na takie szczęście to chciejstowo rośnie ...

asc napisał(a)[/quote
Dziś mnie ciężarówka chciała zabić... 20 cm i byłoby po bździągwie, a troszkę więcej i po mnie... zapowiedziałam, że jutro nie jadę w trasę... bo siem bojam.......... wstyd powiedzieć, ale czasami trza i już. Debilek w czerwonym autku zahamował zobaczyć dlaczego inny debilek leży na boczku w rowie... tylko brzuszek i kółeczka było widać..za nim debilek rozpędzony ciężarówką z naczepą i pełny drzewa nie miał szans wyhamować, wiec szybki skręt i mnie zajrzał słodko w oczy. Ale już nie zdążyłam zauważyć czy przystojny był, bom zwiewała na pobocze hamując na ile ślizgawica pozwalała.. ... I na zwolnionym tempie (takie wrażenie widziałam lecącą naczepę...) ....

o żesz ... Anek ... odpocznij ... i niech inni jeżdżą ...
Moje ukochane miejsce na ziemi 16:20, 16 sty 2013

Do góry
w kuchni na parapecie też wiosna......
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies