Cudna psinka, przekochana Kocham psy
Danusiu ale Ty masz urodzaj roślin ! Czy clematisy kupowane są teraz np. w sklepach internetowych ?
Pieknie zajmujesz się nimi !
Pelargonie mam ochotę w tym roku mieć u siebie ale... w gruncie, wiem jednoroczne, jednak do gruntu chciałabym, polecisz jakąś pewną odmianę ?
Agata tez się cieszę że wiem jak ten kwiat się nazywa ,ja swojego mam 2 lata wiem że musi mieć dużą doniczkę wtedy ładniej się rozrasta ,ale nic o jego wymaganiach nie wiedziałam ,teraz się doszkolę
moja dwuletnia
Ania w ramach rehabilitacji za poprzednie dyrdymały podpowiem zdjęcie robione o godz 13tej pod słońce na grań Żabiego Konia
kombinuj dziewczyno...
dodatkowe ułatwienie 10.09
właśnie w TV skończył się odcinek Archiwum X ale jam mam inną teorię z dwoma wątkami
czynnik ludzki lub siły natury.....
Ja też nie polecam wierzby Hakuro, strasznie lubią ją mszyce,trzeba często ją ciąć, z nie ciętej zrobi się brzydki krzaczor, najładniejsze są nowe przyrosty u mnie rosnąc w pełnym słońcu przypalały się listki.
A czy te floksy lub bodziszki nie będą rozrastać się na żórawki?U mnie różowe floksy strasznie rosły ekspansywnie.A jak by to wyglądało jak byś np. Posadziła naprzemiennie raz kula bukszpanowa, a raz żórawka Purple .Ile metrów ma ten podjazd?.U Danusi w projekcie "Ogród z lustrem" fajnie to wygląda, chyba mogę wstawić zdjęcie?
Ta wersja mi się bardziej podoba, ale zamiast forsycji posadziłabym Cornus alba "Aurea" - żólte liście ale ładniejszy przez lato, forcysja nie halo będzie potem
Zamiast floksów lub bodziszków proponuję kocimiętki albo lawendę Hidcote.
Nie sadź żurawki Palace Purple, to najgorsza z możliwych i najbrzydsza. Posadź Georgia Peach albo Berry Smoothie. Możesz do lawendy dodać Euonymus "Emerald'n Gold'. Będzie ładnie kontrastował.
I trawki jakieś dla lekkości. Niskie typu Hakonechloa macra lub Pennisetum.
U Bogdzi wstawiłaś tulipanki.... Tarda.. posądź ich w dużą kępę, a pomiędzy posadź białe krokusy.... wykorzystaj miejsce pod krzewami liściastymi...... potem i tak ci nic tu nie urośnie... U mnie są pomieszane z krokusami