Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Brzoza - Betula 19:32, 02 lut 2013

Do góry
Bez kresek:

jak się teraz temu przyglądam po tym co napisałaś Danusiu to faktycznie te kikuty na pniu wyglądają nieciekawie...ale nie jestem pewna tego wyższego cięcia - proszę zrób kreseczkę w odpowiednim miejscu...

Wiem,że to wszysto są dla Was pytania wręcz naiwne, no ale... dla mnie to początek i chcę zacząc jak najlepiej (czytaj: z najmniejszą ilościa błędów) - dlatego takimi pytaniami pewnie was będę męczyć

Dzięki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:29, 02 lut 2013

Do góry
moje zakupy poszły spontanicznie...nic nie chciałam....nie miałam pomysłu i ....przytargałam!!

z czegoś się cieszę.. piękne cięte hiacyntyi jestem w hunterkach, powiem, wygodne i ciepłe, a lał deszcz jak cholera, kałuże i błoto..i wiatr!

i kupiłam mnóstwo rózy miniaturek, po 2 zł, nawet jak przekwitna, potem w gruncie odbija
Nostalgiczny ogródek shabby chic 19:25, 02 lut 2013

Do góry
beata0109 napisał(a)
Dziękuję wszystkim za miłe słowa. Jak podczytywałam forum widziałam że są tu ludzie mili i życzliwi. Tym bardziej cieszę się że mogę dołączyć. Jestem urodzona w Świnoujściu , od 12 lat mieszkam w lubuskiem na wsi.Spadło to m nie jak grom z jasnego nieba. Bałam się zwierząt a dziś mam trzy konie dwa duże psy, trzy koty i świnkę. Jak to bywa w życiu wszystko przez przypadek. Konie są z ogłoszenia w internecie uratowane od śmierci.Najpierw była Donna była bita, kantar wrósł jej w ciało. Pozniej dołączył kucyk trzymany w boksie tak małym ze wytarł do krwi skórę nad ogonem okazało się że jest niewidomy. Na końcu średni konik Orlik wykorzystywany do jazdy dzieci na zawody dostał ochwatu więc już był niepotrzebny. Znalazły u nas przystań.

Świnke zobaczyłam na podwórku u gospodarza gdy zgubiliśmy drogę... do domu wróciliśmy ze świnką wielkości kotka dziś to prawie 100kg świnia. ( Jesteśmy wege więc jej nic nie grozi)

Jestem pełna uznania i podziwu za uratowanie koni. I zachwycam się świnką
Wnętrzowisko - dom i wnętrze 19:24, 02 lut 2013

Do góry
Dzidka napisał(a)
A ja z kwiatuszkiem nieśmiało pukam do drzwi.

Dzidka rozgość się i poczęstuj ciasteczkiem
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:22, 02 lut 2013

Do góry
szelmo jedna...jak ja zazdroszczę!! ci tej witalności
ja buszowałam w garach, kilka potraw, potem rodzinka i teraz na chwilkę wpadłam

i o to ty, idealnie pasuje ...bo pokazałaś z czego się cieszysz!

powiedziałam, że żółty storczyk. czarna donica i ta twoja ściana, to nijak się mają!!
przynajmniej, ja wzięłam ten storczyk, bo do mnie pasuje

bumbumek...

i kolejne do upchania w bumbumku

Rododendronowy ogród II. 19:20, 02 lut 2013

Do góry
Dla Ciebie...
ogrodoweimpresjejolki 19:20, 02 lut 2013

Do góry
jotka napisał(a)
Doniczka kupiona i do tego kolejne nasionka Ale jak znam życie to pewnie jeszcze nie wszystkie...
Pojechałaliśmy do sklepu bez listy, więc teraz potrzebna analiza co już jest jest i co jeszcze potrzeba.
Jedno wiem - lobelię wysieje na parapet żeby potem zagościła w skrzynkach i doniczkach balkonowych

W tm roku postanowiłam sama wysiać lobelię, ciekawe jak się uda
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:18, 02 lut 2013

Do góry
moje kochane...że Madżenka uzależniona...każdy wie, ja tez....ale ja nigdy nie mam tyle czasu, co ona!

ale bladym świtem, jak dla mnie, dotarłam na giełdę..tam nasz Grupa Wrocławska!
ach, jakie bojowe nastawienie na zakupy było, ale tempo, bo do 9 z żywymi kwiatami się zamykali, pozostałe tak do 10.30-11.00

i proszę, jakie happy!!....do samochodu, po to aby zapakować, wędrówki, jak u mrówek...

Madzia/ Noemi Wieloszka/ Agnieszka Marzena2007/ Madżenka

dołączyłam...no ktoś na zmianę foto musiał strzelać!!

i tak zostałam właścicielką rośiny, której nie planowałam...dobrze, że jak się o niej zapomni, da sobie radę
Wnętrzowisko - dom i wnętrze 19:18, 02 lut 2013

Do góry
A ja z kwiatuszkiem nieśmiało pukam do drzwi.

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:16, 02 lut 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Storczyki ale Orłowska - inspiracja od Noemi Ale pomysł na storczyki w tej donicy Ania ASC !

Cudnie to wygląda!!!, aż musiałam powtórzyć, ile tam jest tych storczyków?
I lecę na wnętrzowisko, czy jeszcze bilet dostanę? Jakby co to ja malutka, dużo miejsca nie zajmę
Ogród w Holandii 18:48, 02 lut 2013

Do góry
Ogólne wnioski mam następujące: oczary różowe, czerwone, bordowe, są niezwykle oryginalne. ale mają jedną wadę - prawie ich z daleka nie widać. Dopiero kiedy się jest tuż przy nich to można podziwiać te niezwykłe twory natury. Natomiast pospolite oczary żólte mają jedną wielką zaletę - widac je z daleka i na tle iglaków na przykład, prezentują się absolutnie zjawiskowo. Pewnie to się zmienia, gdy kwitną w okresie, gdy lezy śnieg. Wtedy te kolorowe odmiany musza być widoczne znacznie lepiej. Na dowód zdjęcie bardzo dużego oczaru bordowego, słabo jednak widocznego na tle zieleni.

A teraz coś, co musze zobaczyć latem. Ten oplatający sosnę potwór to wisteria japońska. Ku przestrodze dla tych, którzy chca ją sobie zaprowadzić w ogródku.

Wnętrzowisko - dom i wnętrze 18:47, 02 lut 2013

Do góry
Spojrzenie na ogród zimowy do góry?
Wnętrzowisko - dom i wnętrze 18:45, 02 lut 2013

Do góry

Rabaty angielskie 18:43, 02 lut 2013

Do góry

Te wielkie trawy to Stipa gigantea, fioletowe po prawej to bodziszki, po lewej różowe to firletki, białe po lewej złocienie maruna czy coś podobnego.

Szablaste liście bez kwiatów mogą należeć do montbrecji, inne listki Hakonechloa może być.

Ogród w Holandii 18:43, 02 lut 2013

Do góry
A dziś mam kilka zdjęc z wizyty w przepięknym miejscu. Nazywa się to Arboretum Von Gimborn i jak się okazało, jest dosłownie 10 minut jazdy ode mnie. Pojechaliśmy tam z uwagi na piękną pogodę oraz wieści o sporej kolekcji oczarów. I faktycznie - oczary przepiękne, najróżniejsze, ale i cała reszta niesamowita. Po pierwsze wielka kolekcja rododendronów, które z pewnością odwiedze wiosną. Rzadkie drzewa, piękne zakątki nad wodą, sporo bambusów, iglaki i w ogóle pełno wszystkiego. Niestety udało mi się zrobić dosłownie kilka zdjęć, bo jak ten głupek kompletny nie sprawdziłam w jakim stanie sa baterie i okazało się , że prawie puste i aparat odmówił współracy po kilku dosłownie zdjęciach. Zaprezentuję je zatem, ale to na prawda malutki fragment całej oczarowej kolekcji.

Wnętrzowisko - dom i wnętrze 18:43, 02 lut 2013

Do góry

Wnętrzowisko - dom i wnętrze 18:42, 02 lut 2013

Do góry

Nostalgiczny ogródek shabby chic 18:42, 02 lut 2013

Do góry
asica napisał(a)
Nie, no te koniki w oknie rozbrajają, aż się chce takie mieć.
Piękny teren masz niezłe pole do popisu.
Ja też mieszkam w lubuskim i w lubuskim odwiedzam rodzinę na wsi (w okolicach Parku Narodowego Ujście Warty). Jakże podobny krajobraz widzę u Ciebie
W sprawie ogrodu w stylu shabby chic może zajrzyj do wątków na fotoforum.gazeta.pl; wątki fallli "o tym jak ruderka staje się ładnym domkiem". Może znasz te wątki, co prawda to głównie wnętrza, ale Fallla uchyla też furtkę do swego ogrodu.
http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,85002384,85002384,1,2.html?v=2

Wątki zawierają wiele porad dotyczących odnawiania starych mebli podłóg, okien drzwi, skarbnica wiedzy.
A furtka wykonana z użyciem znalezionej na starociach wycieraczki - marzenie. Polecam gorąco, niezmiernie żałuję, że wątek nie jest kontynuowany.

Dziękuję prześledziłam cały wątek bardzo oryginalne pomysły. Pokazałam mężowi też bardzo mu się podobało.Nasz dom w całości urządzony jest w podobnym stylu
Powoli kształtuje się wizja mojej rabaty.Znalazłam kilka inspiracji.
Mam metalowe krzesła i emaliowane miednice chciałabym je wykorzystać jako kwietnik dla różowej lobelii i różowej gipsówki.

W emaliowanym wiadrze posadzić białe mieczyki.

Wnętrzowisko - dom i wnętrze 18:37, 02 lut 2013

Do góry
Zapraszam do kuchni

ogrodoweimpresjejolki 18:36, 02 lut 2013

Do góry
Doniczka kupiona i do tego kolejne nasionka Ale jak znam życie to pewnie jeszcze nie wszystkie...
Pojechałaliśmy do sklepu bez listy, więc teraz potrzebna analiza co już jest jest i co jeszcze potrzeba.
Jedno wiem - lobelię wysieje na parapet żeby potem zagościła w skrzynkach i doniczkach balkonowych

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies