Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Gdzie co i jak - czyli łap okazję :D 12:45, 22 sty 2013

Do góry
A ja kupiłam w L hiacyntki
Początki w Kruklandii 12:29, 22 sty 2013

Do góry
Juzia_G napisał(a)

4plus00! ( a nawet 01)
Gratulacje ogromniaste
Ucałowania dla buldożka. Bosze ale bym to małe wytarmosiła

Dziękuję

Małe słodkości
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:28, 22 sty 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

Omorica aurea super wygląda takie żółte przyrosty bardzo cieszą, wiem bo mam świerka maigold, który ma podobne przyrosty na wiosnę.
Aniu mogłabyś napisać jakie masz odmiany żurawek, śliczne są niesamowicie.

najwięcej mam
Georgia peach - głównie dlatego że najłatwiej było ją dostać ale muszę przyznać że ona pięknie wygląda początek i koniec sezonu

Southern Comfort

Berry Smoothie

Caramell

Delte dawn - to sadziłam dopiero we wrześniu

palace Purple

tutaj widać trzy odmiany carmell, south i berry

BOŻE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 12:24, 22 sty 2013

Do góry
I ja ....i ja zostawię kfiatucha a co tam.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:20, 22 sty 2013

Do góry
Kurcze.. storczyki pokazujesz.. ale widzę, że nie tu.... a i wszystkiego najładniejszego z okazji imienin....

Działka prawie w Borach Tucholskich 12:17, 22 sty 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Gosia a świerk może być? kaukaski Aureospicata w końcówce wybarwienia żółć przechodzi w zieleń

Boski jest moja teściowa takiego tylko mniejszego w tym roku kupowała i na balkonie trzyma, bo nie ma działki, no jak by jej tu podkraść go, bajkowy widok.
Ogród Bogusława 12:16, 22 sty 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
E-tam! Do końca marca kto by czekał? U mnie już na początku marca takie widoczki bywają.....To zdjęcie z

z 3 .03 .2012

Haniu u Ciebie to ciepło Twojego serducha powoduje że roślinki tak pięknie rosną i Cię słuchają.
Pozdrawki
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:10, 22 sty 2013

Do góry
A ten coś mi przypomina... świntuch jeden...

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:10, 22 sty 2013

Do góry
Już lepiej oglądać moje storczyki...

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:08, 22 sty 2013

Do góry
Tylko ptaki dobijają się do okien i krzyczą dawaj jeść.... ale do karmienia ptaków jest M.. muszą poczekać.... aż wróci z Bieszczad.. o ile wogle tam dojedzie na ten koniec świata..

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:07, 22 sty 2013

Do góry
Aućk jest faktycznie ..zwłaszcza dla piesa...... nie jest w stanie wyjść za potrzeba..bo albo zapada sie w skorupę lodową, albo jeżdzi jak na łyżwach..... od rana on próbował małe co nieco... i się nie udało....
Biżuteria ładna, ale krzaczorki mi połamie kolumnowe.. temperatura 3,5 na minus.... strącić się tego nie da... trudno.. Fotki z okna... jakoś nie mam ochoty wychodzić na zewnątrz..
Choinki....

Berberyski

Kolumnowe rozczapierzone..

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:44, 22 sty 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

Ale wtedy "gębę" rozdziawiliśmy na to

A z roślin modna była bardzo kolorystyka niebiesko-biała

ale musi być tam ogromna pompa bo prawie slysze jej szum... ciągle się wacham granitowa czy stal.... aaaaaaaaa

Aniu - ja też mam taki dylemat. Mało być podobnie - wg projektu mojego ogrodu - jaku Marzenki i jak w Szmaragdowym czyli wodogrzmot, ale te ściany płaczące są takie fajowe... że zmieniliśmy z mężem zdanie. Chcemy postawić ściankę po której ścieka woda. A kolorystykę ogrodu mam - odcienie niebieskości, lawenda, fiolety do różu i ciut białego - czy aby nie za dużo?

Danusiu - ale jak utrzymać takie brzozy w ryzach...one na CHFS są małe, młode, jak bym tak w ogrodzie posadziła, czy nie za gęsto byłoby za - dajmy na to - 10-20 lat?
Mój ogrodowy azyl 11:39, 22 sty 2013

Do góry
AgnieszkaB napisał(a)

Prześliczny ogród, a kwiaty szczególnie mi się spodobały, widać że dbasz o wszystko.
Chciałam zapytać o kwiaty na parapecie, też mi się marzy mieć taki efekt, tylko zawsze bałam się że te doniczki spadną, bo mam dość wąski i pochyły parapet i związku z tym moje pytanie, czy twoje doniczki na parapetach są jakoś zabezpieczone przymocowane czy to nie potrzebne jest?
Kubusiowo 11:20, 22 sty 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
A tak dla przypomnienia i w ramach "rozmnażania"

Gosiu to zdjęcie wymiata

mam nadzieję, ze u mnie będzie podobnie

coś o zlocie czytam, w sierpniu? Bo mam urlop akurat, he he
Początki w Kruklandii 11:17, 22 sty 2013

Do góry
Joanka napisał(a)

Zuziowe kfiatuchy

Ładne doniczki

Osłonki zostały się po takich śmiesznych roślinkach bez korzeni...zapomniałam nazwy... oplątwa?????
Teraz się przydają na takie maluchy
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:17, 22 sty 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jednocześnie uwielbiam te klimaty, zobaczcie te kompozycje znane już były dawno
Łany trawek (Stipa), bordowe jarzmianki, białe naparstnice, Stipa gigantea, białe bodziszki, biała rodgersja i niebieskie szałwie omszone. Paprocie. I cały skład roślin. Bukszpanowe kostki wielkie.

wiedziałam, że kocham naparstnice i paprocie ... ogrodowisko mi pokazało, że kofam bukszpan ... teraz wiem, ze dokupić muszę trafffki i szałwię ... bodziszki mam ... zobrazowane mam tu wyobrażenia ... teraz tylko je przetworzyć na swój grunt
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:09, 22 sty 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jednocześnie uwielbiam te klimaty, zobaczcie te kompozycje znane już były dawno

Dla mnie bomba i na pewno mój następny ogród takie coś będzie miał. Łany trawek (Stipa), bordowe jarzmianki, białe naparstnice, Stipa gigantea, białe bodziszki, biała rodgersja i niebieskie szałwie omszone. Paprocie. I cały skład roślin. Bukszpanowe kostki wielkie.

Boże - Danusiu - moje marzenie...
Moja największa pasja - ogród 11:02, 22 sty 2013

Do góry
a takie widoki za oknem, poszłam ratować moje kule przed lodem, nie do wiary jaka skorupa lodu była na tujach i bukszpanach...

Moja największa pasja - ogród 10:59, 22 sty 2013

Do góry
za oknem zima a ja wczoraj pobiegłam do Biedronki, aby kupić coś wiosennego, były ostatnie dwa hiacynty

nawet nie wiem jaki kolor, będzie niespodzianka od razu przesadziłam je do ładnej doniczki, bo nie podobały mi się w tych małych plasticzkach...

Rododendronowy ogród II. 10:53, 22 sty 2013

Do góry
Na bieżąco wszędzie się nie da,ale u Bożenki....obowiązkowo być na czasie!Miłego dnia!

Przyniosłam szarlotkę,wstawiaj herbatę!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies