Omorica aurea super wygląda takie żółte przyrosty bardzo cieszą, wiem bo mam świerka maigold, który ma podobne przyrosty na wiosnę.
Aniu mogłabyś napisać jakie masz odmiany żurawek, śliczne są niesamowicie.
najwięcej mam
Georgia peach - głównie dlatego że najłatwiej było ją dostać ale muszę przyznać że ona pięknie wygląda początek i koniec sezonu
Southern Comfort
Berry Smoothie
Caramell
Delte dawn - to sadziłam dopiero we wrześniu
palace Purple
tutaj widać trzy odmiany carmell, south i berry
Gosia a świerk może być? kaukaski Aureospicata w końcówce wybarwienia żółć przechodzi w zieleń
Boski jest moja teściowa takiego tylko mniejszego w tym roku kupowała i na balkonie trzyma, bo nie ma działki, no jak by jej tu podkraść go, bajkowy widok.
Tylko ptaki dobijają się do okien i krzyczą dawaj jeść.... ale do karmienia ptaków jest M.. muszą poczekać.... aż wróci z Bieszczad.. o ile wogle tam dojedzie na ten koniec świata..
Aućk jest faktycznie ..zwłaszcza dla piesa...... nie jest w stanie wyjść za potrzeba..bo albo zapada sie w skorupę lodową, albo jeżdzi jak na łyżwach..... od rana on próbował małe co nieco... i się nie udało....
Biżuteria ładna, ale krzaczorki mi połamie kolumnowe.. temperatura 3,5 na minus.... strącić się tego nie da... trudno.. Fotki z okna... jakoś nie mam ochoty wychodzić na zewnątrz..
Choinki....
A z roślin modna była bardzo kolorystyka niebiesko-biała
ale musi być tam ogromna pompa bo prawie slysze jej szum... ciągle się wacham granitowa czy stal.... aaaaaaaaa
Aniu - ja też mam taki dylemat. Mało być podobnie - wg projektu mojego ogrodu - jaku Marzenki i jak w Szmaragdowym czyli wodogrzmot, ale te ściany płaczące są takie fajowe... że zmieniliśmy z mężem zdanie. Chcemy postawić ściankę po której ścieka woda. A kolorystykę ogrodu mam - odcienie niebieskości, lawenda, fiolety do różu i ciut białego - czy aby nie za dużo?
Danusiu - ale jak utrzymać takie brzozy w ryzach...one na CHFS są małe, młode, jak bym tak w ogrodzie posadziła, czy nie za gęsto byłoby za - dajmy na to - 10-20 lat?
Prześliczny ogród, a kwiaty szczególnie mi się spodobały, widać że dbasz o wszystko.
Chciałam zapytać o kwiaty na parapecie, też mi się marzy mieć taki efekt, tylko zawsze bałam się że te doniczki spadną, bo mam dość wąski i pochyły parapet i związku z tym moje pytanie, czy twoje doniczki na parapetach są jakoś zabezpieczone przymocowane czy to nie potrzebne jest?
Jednocześnie uwielbiam te klimaty, zobaczcie te kompozycje znane już były dawno
Łany trawek (Stipa), bordowe jarzmianki, białe naparstnice, Stipa gigantea, białe bodziszki, biała rodgersja i niebieskie szałwie omszone. Paprocie. I cały skład roślin. Bukszpanowe kostki wielkie.
wiedziałam, że kocham naparstnice i paprocie ... ogrodowisko mi pokazało, że kofam bukszpan ... teraz wiem, ze dokupić muszę trafffki i szałwię ... bodziszki mam ... zobrazowane mam tu wyobrażenia ... teraz tylko je przetworzyć na swój grunt
Jednocześnie uwielbiam te klimaty, zobaczcie te kompozycje znane już były dawno
Dla mnie bomba i na pewno mój następny ogród takie coś będzie miał. Łany trawek (Stipa), bordowe jarzmianki, białe naparstnice, Stipa gigantea, białe bodziszki, biała rodgersja i niebieskie szałwie omszone. Paprocie. I cały skład roślin. Bukszpanowe kostki wielkie.