Agnieszka o ile się nie mylę to niedawno tam szalałyście (Czarna Góra),
Kotlina Kłodzka a zwłaszcza góry wokół niej to moje młodzieńcze tereny łowieckie (znaczy się wędrowne)
tak wygląda Bobo które podpowiadałem odrobinę różowieje jak prawie wszystkie
krzak rozczochrany bo dwie gałązki odgiąłem do ukorzenienia
30.06
Co do rabaty
gdyby zrobić tak: zielona linia - połączenie podkładu z podkładem tak jak chciałam...i to by było obsadzone horti i żurawki i jakaś obwódka - bukszpan, (boję się trochę chorób- nie chciałabym wiecznie pryskać)a może cisików nawsadzaći ciąć,albo lawenda albo ...?
czerwona linia - ta boczna , ale pociągnąć równym półkolem i wtedy przed obwódką byłby niższy poziom z obsadzeniami i przed podkładem z lewej (on jest do końca domu ) wyszłaby dodatkowa rabatka ..? narysuję jak mały będzie spał..co Wy na tą wersję? mniej więcej tak:
Hunterki to był hit dnia!!!!! Wymiatają!!!!
Irenko, dopiero na zdjęciach widzę, ile Ty wszystkiego nakupiłaś! Tak dreptałaś co chwilę z zakupami do auta i proszę - fotki pokazują jakie wspaniałe zakupy!!! Hiacynty w wazonie booskie! Szable super się prezentują - zobaczysz będziesz zadowolona, a szare donice bardzo pasują do Twoich wnętrz, ta na miniaturowe storczyki - idealna. I ta fikuśna na limonkowego storczyka też jak ulał
Widzę, że na szable jednak kupiłaś jeszcze donicę? Pokaż jej więcej - ładna jest! Ja na moje szable nie mogę znaleźć nic pasującego w rozsądnej cenie...
O cyklamena też się martwię - też niejednego załatwiłam Na razie stoi sobie na stole w jadalni, ale pewnie mu tam będzie za ciepło.
A jak spotkanie? Czekam niecierpliwie na fotki
A za moich czasów już mundurki nie obowiązywały i zaczęło się przypinanie tarczy agrafką ... Dyrektor gonił tylko za drogi i szpanerski ubiór, żeby tym których na to nie stać ie było przykro. Nie wiem czego było się wstydzić, bo do fajnej szkoły chodziliśmy
My też mamy zjazdy co 5 lat - mój będzie w 2016
Bogdziu, Zbyszku, nie ma dzisiaj skąd wziąć słoneczka dla Was, to chociaż z torebki
Piękne to Twoje słoneczko Jolu ale ja takie wysiałam w tamtym roku. W torebce było 4 lub 5 nasionek a wyrosły dwa całkiem zwykłe słonaczniki niestety. Życzę zeby Ci wyrosło to co kupiłaś . Miego dnia.
A za moich czasów już mundurki nie obowiązywały i zaczęło się przypinanie tarczy agrafką ... Dyrektor gonił tylko za drogi i szpanerski ubiór, żeby tym których na to nie stać ie było przykro. Nie wiem czego było się wstydzić, bo do fajnej szkoły chodziliśmy
My też mamy zjazdy co 5 lat - mój będzie w 2016
Bogdziu, Zbyszku, nie ma dzisiaj skąd wziąć słoneczka dla Was, to chociaż z torebki
Nooo zdjęcie po tajniacku zrobiłam z okna ,żeby myśli o inwigilacji nie było... To przyczynek do kwestii : eksponować kontra kwestia : zasłonić... ... A decyzja należy do Ciebie .. Jak będziesz chciała usunąć to daj znać i Ci to wykasuję buziam
A dziś mam kilka zdjęc z wizyty w przepięknym miejscu. Nazywa się to Arboretum Von Gimborn i jak się okazało, jest dosłownie 10 minut jazdy ode mnie. Pojechaliśmy tam z uwagi na piękną pogodę oraz wieści o sporej kolekcji oczarów. I faktycznie - oczary przepiękne, najróżniejsze, ale i cała reszta niesamowita. Po pierwsze wielka kolekcja rododendronów, które z pewnością odwiedze wiosną. Rzadkie drzewa, piękne zakątki nad wodą, sporo bambusów, iglaki i w ogóle pełno wszystkiego. Niestety udało mi się zrobić dosłownie kilka zdjęć, bo jak ten głupek kompletny nie sprawdziłam w jakim stanie sa baterie i okazało się , że prawie puste i aparat odmówił współracy po kilku dosłownie zdjęciach. Zaprezentuję je zatem, ale to na prawda malutki fragment całej oczarowej kolekcji.
Agatko a ja chciałam kupić czerwonego, ale teraz widzę, że najbardziej widoczny jest żółty pozdrawiam i dzięki za wiosnę
Piękny. Szkoda, że nie wiedziałam o istnieniu tego arboretum rok temu. Bylismy wtedy w Arhem i w Driel, a to już całkiem niedaleko. Kurcze, jakie fajne miejsca są na swiecie.
No to właśnie podałaś nam wszystkie brakujące dane do tego miejsca
Nie da się połączyć i przysłonić. Ale np drzwi można by poddać jakieś małej renowacji np przemalować na mniej przyciągający wzrok kolor lub wymienić.
Mi jeszcze tylko nie pasuje ten łuk z bukszpanów, skoro ta obok ma być w prostokącie.
Może te bukszpany też wyprostować a za tymi betonami dać jakieś drobne kamyczki?
Aga te drzwi to mój M dopiero pół roku temu wstawił !!!!! Ubije mnie na stojąco jak tylko coś o nich pisnę .
Nie jestem cykor ,ale ja chce żyć
A posadzić ten bukszpan w linii prostej czy w prostokącie nie będzie problemu .
A co z tamtą rabata ?
Padła też ciekawa propozycja od Kasi z tą róża pnąca co o tym myślisz ?
No to właśnie podałaś nam wszystkie brakujące dane do tego miejsca
Nie da się połączyć i przysłonić. Ale np drzwi można by poddać jakieś małej renowacji np przemalować na mniej przyciągający wzrok kolor lub wymienić.
Mi jeszcze tylko nie pasuje ten łuk z bukszpanów, skoro ta obok ma być w prostokącie.
Może te bukszpany też wyprostować a za tymi betonami dać jakieś drobne kamyczki?