Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wizytówka - ogród naturalny, pachnący lasem 10:54, 04 lut 2013

Do góry
.

Działka prawie w Borach Tucholskich 10:53, 04 lut 2013

Do góry
Agnieszka o ile się nie mylę to niedawno tam szalałyście (Czarna Góra),
Kotlina Kłodzka a zwłaszcza góry wokół niej to moje młodzieńcze tereny łowieckie (znaczy się wędrowne)
tak wygląda Bobo które podpowiadałem odrobinę różowieje jak prawie wszystkie
krzak rozczochrany bo dwie gałązki odgiąłem do ukorzenienia
30.06

20.07

Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 09:36, 04 lut 2013

Do góry
Co do rabaty
gdyby zrobić tak: zielona linia - połączenie podkładu z podkładem tak jak chciałam...i to by było obsadzone horti i żurawki i jakaś obwódka - bukszpan, (boję się trochę chorób- nie chciałabym wiecznie pryskać)a może cisików nawsadzaći ciąć,albo lawenda albo ...?

czerwona linia - ta boczna , ale pociągnąć równym półkolem i wtedy przed obwódką byłby niższy poziom z obsadzeniami i przed podkładem z lewej (on jest do końca domu ) wyszłaby dodatkowa rabatka ..? narysuję jak mały będzie spał..co Wy na tą wersję? mniej więcej tak:

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 09:22, 04 lut 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
no i te szable...czy ja chciałam...nawet donice kupiłam do nich...i czy chciałam cięte hiacynty...

nawet mam cyklamen, a potrafię je zamęczyć, chyba jak nikt!

Hunterki to był hit dnia!!!!! Wymiatają!!!!
Irenko, dopiero na zdjęciach widzę, ile Ty wszystkiego nakupiłaś! Tak dreptałaś co chwilę z zakupami do auta i proszę - fotki pokazują jakie wspaniałe zakupy!!! Hiacynty w wazonie booskie! Szable super się prezentują - zobaczysz będziesz zadowolona, a szare donice bardzo pasują do Twoich wnętrz, ta na miniaturowe storczyki - idealna. I ta fikuśna na limonkowego storczyka też jak ulał
Widzę, że na szable jednak kupiłaś jeszcze donicę? Pokaż jej więcej - ładna jest! Ja na moje szable nie mogę znaleźć nic pasującego w rozsądnej cenie...
O cyklamena też się martwię - też niejednego załatwiłam Na razie stoi sobie na stole w jadalni, ale pewnie mu tam będzie za ciepło.
A jak spotkanie? Czekam niecierpliwie na fotki
Ogród w skali mikro :) 09:14, 04 lut 2013

Do góry
Daneczka69 napisał(a)

Pisałyśmy w tym samym czasie i na ten sam temat czy Twój nick jest związany z datą urodzin ???

Agnieszki?!
Agnieszki Danusiu Agnieszki .. jeszcze nigdy nie widziałam takiego fajnego emotka ależ se ryjoka naciągnął
Ogród w skali mikro :) 09:10, 04 lut 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Pisałyśmy w tym samym czasie i na ten sam temat czy Twój nick jest związany z datą urodzin ???

Agnieszki?!
ogrodoweimpresjejolki 09:04, 04 lut 2013

Do góry
Witajcie w nowym tygodniu

Słoneczko na dziś ... z torebki

Rododendronowy ogród II. 09:00, 04 lut 2013

Do góry
jotka napisał(a)
A za moich czasów już mundurki nie obowiązywały i zaczęło się przypinanie tarczy agrafką ... Dyrektor gonił tylko za drogi i szpanerski ubiór, żeby tym których na to nie stać ie było przykro. Nie wiem czego było się wstydzić, bo do fajnej szkoły chodziliśmy

My też mamy zjazdy co 5 lat - mój będzie w 2016

Bogdziu, Zbyszku, nie ma dzisiaj skąd wziąć słoneczka dla Was, to chociaż z torebki

Piękne to Twoje słoneczko Jolu ale ja takie wysiałam w tamtym roku. W torebce było 4 lub 5 nasionek a wyrosły dwa całkiem zwykłe słonaczniki niestety. Życzę zeby Ci wyrosło to co kupiłaś . Miego dnia.
Rododendronowy ogród II. 08:54, 04 lut 2013

Do góry
A za moich czasów już mundurki nie obowiązywały i zaczęło się przypinanie tarczy agrafką ... Dyrektor gonił tylko za drogi i szpanerski ubiór, żeby tym których na to nie stać ie było przykro. Nie wiem czego było się wstydzić, bo do fajnej szkoły chodziliśmy

My też mamy zjazdy co 5 lat - mój będzie w 2016

Bogdziu, Zbyszku, nie ma dzisiaj skąd wziąć słoneczka dla Was, to chociaż z torebki

Mój kawałek raju II 08:43, 04 lut 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Kochani goście, życzę dobrej nocki i kwiatek zostawiam na dobranoc

Aniu, zanim policzyłam pręciki, to zasnęłam
Mój mały skrawek ziemi 08:25, 04 lut 2013

Do góry
Nooo zdjęcie po tajniacku zrobiłam z okna ,żeby myśli o inwigilacji nie było... To przyczynek do kwestii : eksponować kontra kwestia : zasłonić... ... A decyzja należy do Ciebie .. Jak będziesz chciała usunąć to daj znać i Ci to wykasuję buziam
Po prostu ogród... 08:10, 04 lut 2013

Do góry
W ubiegłym roku kupowane 17 marca na giełdzie wyglądały tak

17 listopada wyglądały tak, powtórzy kwitnienie

a teraz wyglądają w domu tak

Ogród w Holandii 01:33, 04 lut 2013

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)
A dziś mam kilka zdjęc z wizyty w przepięknym miejscu. Nazywa się to Arboretum Von Gimborn i jak się okazało, jest dosłownie 10 minut jazdy ode mnie. Pojechaliśmy tam z uwagi na piękną pogodę oraz wieści o sporej kolekcji oczarów. I faktycznie - oczary przepiękne, najróżniejsze, ale i cała reszta niesamowita. Po pierwsze wielka kolekcja rododendronów, które z pewnością odwiedze wiosną. Rzadkie drzewa, piękne zakątki nad wodą, sporo bambusów, iglaki i w ogóle pełno wszystkiego. Niestety udało mi się zrobić dosłownie kilka zdjęć, bo jak ten głupek kompletny nie sprawdziłam w jakim stanie sa baterie i okazało się , że prawie puste i aparat odmówił współracy po kilku dosłownie zdjęciach. Zaprezentuję je zatem, ale to na prawda malutki fragment całej oczarowej kolekcji.

Agatko a ja chciałam kupić czerwonego, ale teraz widzę, że najbardziej widoczny jest żółty pozdrawiam i dzięki za wiosnę
Mój kawałek raju II 01:30, 04 lut 2013

Do góry
Kochani goście, życzę dobrej nocki i kwiatek zostawiam na dobranoc
Grembosiowo 01:09, 04 lut 2013

Do góry
Klimaty, które lubimy...

Ogród w Holandii 00:59, 04 lut 2013

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)

Piękny. Szkoda, że nie wiedziałam o istnieniu tego arboretum rok temu. Bylismy wtedy w Arhem i w Driel, a to już całkiem niedaleko. Kurcze, jakie fajne miejsca są na swiecie.
Kolorowy ogród na piasku 00:31, 04 lut 2013

Do góry
Opuszczam Ogrodowisko do środy ....... zostawiam kwiatuszka

Co z tym ogródeczkiem począć 00:16, 04 lut 2013

Do góry
nieszka napisał(a)
No to właśnie podałaś nam wszystkie brakujące dane do tego miejsca
Nie da się połączyć i przysłonić. Ale np drzwi można by poddać jakieś małej renowacji np przemalować na mniej przyciągający wzrok kolor lub wymienić.
Mi jeszcze tylko nie pasuje ten łuk z bukszpanów, skoro ta obok ma być w prostokącie.
Może te bukszpany też wyprostować a za tymi betonami dać jakieś drobne kamyczki?

Aga te drzwi to mój M dopiero pół roku temu wstawił !!!!! Ubije mnie na stojąco jak tylko coś o nich pisnę .
Nie jestem cykor ,ale ja chce żyć
A posadzić ten bukszpan w linii prostej czy w prostokącie nie będzie problemu .
A co z tamtą rabata ?
Padła też ciekawa propozycja od Kasi z tą róża pnąca co o tym myślisz ?
Co z tym ogródeczkiem począć 00:07, 04 lut 2013

Do góry
No to właśnie podałaś nam wszystkie brakujące dane do tego miejsca
Nie da się połączyć i przysłonić. Ale np drzwi można by poddać jakieś małej renowacji np przemalować na mniej przyciągający wzrok kolor lub wymienić.
Mi jeszcze tylko nie pasuje ten łuk z bukszpanów, skoro ta obok ma być w prostokącie.
Może te bukszpany też wyprostować a za tymi betonami dać jakieś drobne kamyczki?

Kolorowy ogród na piasku 00:06, 04 lut 2013

Do góry
viva napisał(a)

Pozdrawiam Vivo

Marto dziękuję . Mogę Ci wręczyć taki bukiecik ?

Ale piękny bukiet Vivo
Dziękuję ,życzę miłego poniedziałku i dobranoc
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies