Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:00, 20 gru 2012

Do góry
MOI MILI OGRODNICY !!!! Wszystkim którzy zaglądają do mnie i tym ,którzy nie zaglądają sładam już teraz zyczenia zdrowych wesołych Swiąt wszystkiego co najlepsze a przedewszystkim zdrowia i pogody dla Waszych przepięknych ogródków .Niech praca w nich daje wam dużo radość i dużych plonów.Jutro przyjeżdża Córka z Wnukami . Czasu będzie mniej .Serdecznie pozdrawiam i wszystkiego dobrego.
Mój jesienny ogród 07:35, 20 gru 2012

Do góry
Witajcie, dziękuje za wszystkie pochwały.
Dziś krótko bo wziąłem się za gotowanie. Drugie już zjedzone, teraz zupę wstawiłem, grochową zresztą i jeszcze naleśniki będę robił. Karola, właśnie wspominałaś o wolnym czasie, a co to jest
Przyjeżdżam o 18, jeśli nawet jeśli jest coś naszykowane to zaczem obiorę ziemniaki i odgrzeję zupę to jest 20 i albo w Wami popiszę lub jadę do sklepu, do zagłębia marketowego na koniec miasta. Zajmuje mi to 2 godziny. W sobotę jestem o 17 i żeby mieć czas w niedzielę muszę do późna gotować, rano jadę i po ciemaku wracam. Obejrzę zdjęcia, pogadam przez skype, wyślę kilka maili i trza iść spać. A że wole pozwiedzać niż w domu siedzieć to już inna spawa. Jeszcze wysłałem Kolumbijczykowi fotki ze swojego ogrodu i zaczęło się, pokazał innym i mój ogród robi furorę na budowie.
Haniu, jeszcze mam dużo czasu a chcę Wam powiedzieć, że będę robił wszystko aby tu zostać jak najdłużej. Zobaczę nie ode mnie to zależy.
ASC, tu ludzie, donoszą policji o wszystkim co wydaje się dziwne i podejrzane, np. tak jest w Finlandii.
Monteverde, widoki ładne ale brzozy bardzo dziwne, bardzo podobne do topoli ale one bardziej szare.
Irenko, będą jeszcze piękniejsze gdy zrobi się ciepło i zieleń ruszy. Tu podobno w marcu jest już b. ciepło.
Danusiu, niezły przemytnik z Ciebie. Trzeba tylko uważać na zawartość, bo nasze walizki wyjechały zmasakrowane. Dobrze że po owijałem dokładnie słoiki z pigwą w ubrania bo jak by mi potłukli miał bym nie lada problem.
Marzenko, pozazdrościłem Ci widoków, jestem na obrzeżu gór skalistych do największych mam około 300km to już nie daleko jak na Kanadę
Wyszedłem teraz na balkon po jabłko i zobaczyłem szopa pracza, spłoszył się i przebiegł przez ulicę tam gdzie kaczki rano urzędują.
Ewo, widzę Cię z góry
Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Dziś widoki z budowy. Resztę mam jeszcze w aparacie.

Zielony galimatias 07:05, 20 gru 2012

Do góry
Buziam. Nie zdąźyłam na 200-tkę imprezka wieczorem? Wpraszam sie
W cieniu drewnianego kościoła 01:51, 20 gru 2012

Do góry
Pokażę jeszcze miejsce na ognisko i może dzisiaj wystarczy

Pora spać, bo u nas już przedświąteczna gorączka, więc od rana czeka mnie mnóstwo pracy...
W cieniu drewnianego kościoła 01:46, 20 gru 2012

Do góry
Jeszcze w latach siedemdziesiątych nasza stodoła od strony zachodniej prezentowała się tak:

Zdjęcie pochodzi z filmu "Zánik samoty Berhof", który był kręcony w Kamieńczyku w koprodukcji czesko - polskiej. W naszej wsi ludzie mówią, że właściciel zgodził się budynek wysadzić za pół litra...

Po nim został fragment ruiny (widok od stodoły)

Północna "ściana" naszej ruiny...

...oraz jej "wnętrze"
Zrobiłam sobie w ruinie ogród, ale mam wrażenie, że popadł w ruinę i muszę go uporządkować, gdyż straszny się tu misz masz zrobił... Ale o tym później i wtedy będę prosiła o wasze opinie i sugestie

W cieniu drewnianego kościoła 01:26, 20 gru 2012

Do góry
Dziękuję za dobre słowa i wszystkich pozdrawiam serdecznie
Ewo, sobie też sprawiłam niespodziankę i dotąd nie mogę uwierzyć, że się odważyłam. Ściskam Cię wirtualnie, choć o wiele bardziej lubię w rzeczywistości, w moim lub Twoim domu )
Godzina jakaś bardzo późna dlatego nie będę opowiadać.
Pokażę nasze obejście. Kiedyś było to gospodarstwo w czworoboku: dom z częścią gospodarczą oraz trzy stodoły... My zastaliśmy już tylko dom we fragmencie oraz jedną stodołę. Dobra choć jedna, bo osłania nas przed zimnymi północnymi wiatrami, które dują tu od jesieni przez całą zimę
.

Obecnie w stodole mamy salę gimnastyczną dla joginów (część z oknami i drzwiami), a dalej jest część gospodarcza gdzie trzymamy drewno i różne klamory (stodoła na tym zdjęciu od strony południowej)

Teraz od strony wschodniej

A tak ją widać z sąsiadującej z nami działki kościelnej

Ogrodnik Mimo Woli cd 01:14, 20 gru 2012

Do góry
Aniu to są moje "józefki"
Grembosiowo 00:58, 20 gru 2012

Do góry
Pozdrawiam odwiedzających

Jest szansa, że plan na rok 2012 będzie wykonany
Kończymy wejście...

Blaski i cienie nowego życia 00:25, 20 gru 2012

Do góry
Lubisz storczyki,to masz storczyki na ten jubileusz pierwszy
Funkie - Hosta 00:10, 20 gru 2012

Do góry
A mnie oprócz tych które pokazałaś zauroczyła jeszcze ta:

Ciekawe czy Małgosia ma ją w sprzedaży?

Ja co prawda nie jestem hostomaniaczką ( chociaz kto wie, mając takich Przyjaciół coś czuję, że i mnie się to udzieli) ale chyba w temacie host to nie mieli zbyt dużo nowości na tej Chelsea?

Rododendronowy ogród II. 00:03, 20 gru 2012

Do góry
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:01, 20 gru 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

Upssss św. Józefa ?? To teraz ja się zamotałam hmm nie no św. Antoniego chyba ?

U nas też mówi się św. Józefa ale na obrazach i ten i ten święty ma w dłoni ta sama lilię i św. Tereska też

Ta dam..... znalazłam lilię o wielu nazwach, ale jednym wyglądzie ....... mam , urosła i nawet zakwitła..tylko nie zauważyłam.. przeglądając fotki ze spotkania.. w fotkach Danusi znalazłam... człek nie wie o swoim dobrze
Św. Józef, Św Antoniego czyli Candidium

Lek na całe zło czyli mój ogród 23:59, 19 gru 2012

Do góry
aldonaz napisał(a)
Aniu, Krysiu, Irenko, Haniu, Vivo, Bożenko, Krisec, dzięki za odwiedziny. Serdecznie pozdrawiam

Aldonka.. ależ to cudo.. jak sie zwie.?.. no czaderska takie jeszcze nie widziałam...
Choinka 23:58, 19 gru 2012

Do góry
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:54, 19 gru 2012

Do góry
Szukałam jakiś fotek zrobionych przez innych z tobą i lelijami... ale się nie udało..za to znalazłam foto mojej lili św Józefa czy inne go świętego.... no to wrzucam do kolekcji Jedna się udało i urosła....
Dla Ciebie lelija co tam mocno pachnie.... foto Eli ...no śliczne

Wersja mini mini 23:50, 19 gru 2012

Do góry
A to moja nieudolna próba układania ozdób i patyczków

Jak się jutro zdenerwuję, to wprowadzę mojej choince pień i do niego przykleję gałązki.

Roztoczańskie klimaty 23:37, 19 gru 2012

Do góry
Roztoczańskie klimaty 23:33, 19 gru 2012

Do góry
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:30, 19 gru 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
Iza !!! u Ciebie lilie ach jak ja tęsknię za ich zapachem......

Aniu nigdy nie lubiłam lilii ... pewnie przez pokraczne skojarzenie ich ze smolinosami ... wiem i wstydzę siem każdym bolącym mięśniem ... a od tego lata i tego dnia kiedy w ogrodzie Ani z Adamo pod lilią siedziałam mam do nich sentyment ... i nie wiedziałam, że zapach można pamiętać ... można ... to trochę lata ... tak "mimo woli"

jakoś niefortunnie niezgrabnie siedzę to może tu lepiej

to zrobiła nam Danusia ... pozdrawiam i macham
Pierniczki świąteczne 23:27, 19 gru 2012

Do góry
Hogata napisał(a)
Popierniczyłam ja sobie też.

Miałam oczywiście pomocnika.

Piernikowe choinki

i taki tam...

Piękne choineczki, a pomocnik jaki zaangażowany
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies