Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Lawendowy zawrót głowy 21:14, 15 maj 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Buksy z bukami bosko wyglądają

Ciesze sie ze Ci sie podoba bo tylko tyle mam hihihi
Lawendowy zawrót głowy 21:07, 15 maj 2015

Do góry
Buksy z bukami bosko wyglądają
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:17, 15 maj 2015

Do góry
Luki czy zurawka rio wytrzyma na sloncu czy będzie się bardzo przypalac?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:31, 14 maj 2015

Do góry
Kasiu tulipany w liliowcach podpatrzyłem u Małej Mi i bardzo mi się pomysł spodobał

Wojtku jeszcze nie widziałem tak wielkich liliowców w sprzedaży
Ten jeden, który zbiera się do kwitnienia będzie chyba zwykłą botaniczną odmianą o żółtych kwiatach.

Basiu ciekaw jestem jak się rozrośnie, ale z otrzymanych informacji wnioskuję, że będę zadowolony

Reniu tulipanów za dużo nie kupowaeł, ale oczywiście pomyłki u mnie też się trafiły, z biedry miały być Exotic, a były dwa rodzaje białych o różnych wysokościach i terminach kwitnienia.
Róże w 80% już na swoim miejscu:
3x Maria Theresia
2x Ascot
2x Queen of Sweeden
1x William Szekspir 2000
2x Munstead Wood(te przyjdą pod koniec maja)
Mam już pierwsze pączki kwiatowe
To tu... 08:34, 14 maj 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Dla mnie zeecydowanie wersja lawenda ze stipą. Nie robiłabym nie rob takich lfal, bo lawenda szybko urosnie i bedzie wygladało jak misz masz , jeden - dwa luki dadzą efekt. Ale do tej geometrii chyba bym poszła w prosty pas, max 1 półkole z wysuniętymi kulkami
Hidcote to kultowa odmiana, wczoraj nabyłam dwie sztuki bo mi wypadła blue scent i bedę porownywac.

bazgram się pod powyższym dwiema ręcami ale ja lubię prosto/przejrzyście, lepiej mniej niż za dużo.
To tu... 06:46, 14 maj 2015

Do góry
Dla mnie zeecydowanie wersja lawenda ze stipą. Nie robiłabym nie rob takich lfal, bo lawenda szybko urosnie i bedzie wygladało jak misz masz , jeden - dwa luki dadzą efekt. Ale do tej geometrii chyba bym poszła w prosty pas, max 1 półkole z wysuniętymi kulkami
Hidcote to kultowa odmiana, wczoraj nabyłam dwie sztuki bo mi wypadła blue scent i bedę porownywac.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:03, 13 maj 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Marzenko jak oglądałem tak jakoś skojarzyło mi się z Twoimi planami na przyszłość
Troszeczkę duży i ogród zbyt skromny, ale całośc piękna

Łuki piekny
Ale moj bedzie mniejszy i ale położenie idelane
W kamiennym kręgu od początku 20:33, 13 maj 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Matko jak to pięknie wygląda, tak czyściutko, równiutko z chęcią zapraszam do mnie bo te same prace są do wykonania i to jeszcze na mniejszej powierzchni
Tak zapytam jaki nawóz sypaliście na ziemie bo to mnie zaciekawiło.
Plan nasadzeń na rabatę bardzo mi się podoba i tak jak piszesz jeszcze jakieś miskanty lub rozplenice i będzie pięknie. Tak swoją drogą bardzo fajny pomysł z tymi doniczkami i kolorami.

Lukaszu Ty sam zrobisz to lepiej i szybciej.....my męczyliśmy się z ziemią po budowie.....ale już mamy to za sobą......doniczki dają dobry pogląd jaka odległość między roślinami będzie odpowiednia
Nawóz to Plolifoska, mieszaliśmy go z ziemią
W kamiennym kręgu od początku 20:24, 13 maj 2015

Do góry
Matko jak to pięknie wygląda, tak czyściutko, równiutko z chęcią zapraszam do mnie bo te same prace są do wykonania i to jeszcze na mniejszej powierzchni
Tak zapytam jaki nawóz sypaliście na ziemie bo to mnie zaciekawiło.
Plan nasadzeń na rabatę bardzo mi się podoba i tak jak piszesz jeszcze jakieś miskanty lub rozplenice i będzie pięknie. Tak swoją drogą bardzo fajny pomysł z tymi doniczkami i kolorami.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:59, 13 maj 2015

Do góry
Małgosiu sama prawda na dodatek bardzo często tam bywam bo lubię Już nie długo również ogród właścicieli będzie tonąć w kwiatach, więc tego widoku też nie mogę sobie odmówić

Bara zależy które bo na zdjęciu są trzy odmiany, od lewej Marmalade, Sweeat Tea i Redstone Falls. One są głównie pomarańczowe możliwe, że na Sweeat Tea lekko brązowy rysunek na prześwietlonych słońcem liściach daje takie wrażenie, jedynie Redstone Falls ma spód liści delikatnie różowy, ale do końca różem bym tego nie nazwał... wybacz za ten skomplikowany kolorystyczny opis, ale ja facet to mi troszkę trudniej

Łukasz zgapiaj ile chcesz ja też troszkę zgapiłem z tulipanami w liliowcach liści tulipanów powoli już nie widać, więc mogą sobie spokojnie zasychać

Ewo bodziszek będzie kwitł bo na dwóch sadzonkach już wyrastają powoli paczki kwiatowe.

Karolino u mnie był duży problem z szczelnym połączeniem wszystkiego w skrzynce zaworowej, przy lini kroplującej nic nie cieknie, teraz nie mam jak zdjęć zrobić, wieczorem pokażę
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:21, 13 maj 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Jeszcze widoczek na tulipany z liliowcami i żurawkami

Świetna kompozycja chyba odgapię Łukaszu pozdrawiam
Skąpana w słońcu 10:21, 13 maj 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Uff jak dobrze, że nie kupiłem tej róży Piano jest piękna, ale jednak za czerwona. Bardzo lubię takie napakowane kwiaty

Ona nie jest czerwona, raczej malinowa, ale ma faktycznie intensywny kolor.
Ciężko aparatem fotograficznym oddać jej kolorek
Skąpana w słońcu 09:51, 13 maj 2015

Do góry
Uff jak dobrze, że nie kupiłem tej róży Piano jest piękna, ale jednak za czerwona. Bardzo lubię takie napakowane kwiaty
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:40, 13 maj 2015

Do góry
Wojtku
Tak wygląda bodziszek. Jest jeszcze mały, ale liście docelowe będą raz większe, dorasta do 40cm ma być zwarty i nie rozchodzić się za bardzo kwitnie delikatnie fioletowo niebieskimi kwiatkami

Małgosiu mam porządną szkółkę z bylinami prawie pod nosem, grzechem byłoby nie korzystać

Przy okazji cyknąłem zdjęcie mojej ulubionej funkii Praying Hands, chciałem sbie dokupić wczoraj, ale okazało się, że ktoś był szybszy

I paprotka, która zimowała rzucona gdzieś w rogu, to chyba narecznica.

Jeszcze widoczek na tulipany z liliowcami i żurawkami

Borówcowy raj 07:28, 13 maj 2015

Do góry
zabaewa napisał(a)
Kiedyś miałam taki specyfik, który wykładałam obok gniazda albo na parapecie przy ich drodze i one sobie same pobierały i nosiły królowej i larwom na karmienie. I w ten zawoalowany sposób wytrułam trochę rodzin. Niestety nie pamiętam co to było W zeszłym roku, jak zapadł mi się kawałek tarasu to lałam wrzątek hektolitrami a potem jak wyschło to taczkami sypałam piasek, żeby wypełnić luki pod tarasem. W tym roku czekać nie będę tylko profilaktycznie będę lać. Poza tym sypię im proszek ale tak, żeby Maya się do niego nie dorwała.

Myślisz, że te proszki mają różne składy? Miałam do tej pory dwa rodzaje, nie spojrzałam na skład, tylko granulacja była inna. Po posypaniu robił się bezruch.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:56, 12 maj 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Marzenko jak oglądałem tak jakoś skojarzyło mi się z Twoimi planami na przyszłość

Umarłem!!! Mus jechać na Mazury i powisieć na płocie
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 21:50, 12 maj 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Mne werbena nie lubi wysieje jeszcze nasiona po rabatach, może coś wzejdzie i w sierpniu może zakwitnie.
Na różanecznika CW psioczyłem przez ostatnie dwa lata do tego stopnia, że chciałem oddać w dobre ręce. Kolor liście intensywnie zielony, pokrój i gęstość wzorowa, kwiatów prawie brak jednak w tym roku się wystraszył

Mam sporo wysiane, mogę wysłać jak podrosną

Mnie CW nigdy jeszcze nie zawiódł. Kwitnie zawsze tak samo obficie chociaż w tym roku kwiaty mniejsze. Pewnie za późno nawoziłem.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:31, 12 maj 2015

Do góry
Odwiedziłem dzisiaj Byinowy po raz kolejny, prawie wszystko na rabatę już mam.
Niestety lista zakupów bardzo szczelna i nie mogłem sobie pozwolić na inne roślinki, a kusiły okropnie.
Jednak skusiłem się na piękną piwonie Raspberry Sundae i ładne bodziszki o bordowych liściach i fioletowych kwiatach chyba Midnight Blues
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:26, 12 maj 2015

Do góry
Olu niestety na opuchlaki tylko po ciemku z latarką, wtedy ich czas... niestety.

Małgosiu sam nie do końca byłem przekonany czy to Gold Zebra głównie z siły wzrostu bo u nie rosła okropnie, a później nie kupowałem nowych sadzonek
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:19, 12 maj 2015

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies