Na środku kula na pniu, ale tylko z cisa, pień będzie grubszy i kula większa, a tu potrzeba czegoś mocnego.
Na dole kompozycja 3 kul z bukszpanu różnej wielkości i w pozostałych sektorach tylko kule.
Podsadzenie sektorów może być albo każdy sektor trzmielina gęsto, żurawki, albo tylko żwirek, W kole inny kolor, żeby się wyróżniało.
II wariant
Jak już napisałaś - bonsai -ale też z cisa, nie z sosny. Będzie niezbyt długowieczny- choć jest kuszącym kąskiem. Ale wierz mi 0- nie uda się go utrzymać w należytym stanie i zdrowotności. Polecam wyłacznie cis. Warto zainwestować
Pod bonsai - chyba tylko żwirek.
III wariant - Stożek z cisa a pod nim obwódka z bukszpanu i w środku pachysandra lub coś innego - zimozielonego i liliokształtne tulipany wyrastające wiosną.
Będziemy mieli takie szpadelki Joseph Bentley, chwilkę cierpliwości. Sklep działa już http://sklep.ogrodowisko.pl/
Czy można wiedzieć Danusiu, jakiej firmy szpadelek najlepiej kupić?
Czytam, że można będzie poprzez Ciebie go zdobyć. Jeśli to możliwe to proszę mnie również wpisać na listę.
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów a szczególnie Panią Danusię- Mistrzynię niedoścignioną i mojego "GURU" w temacie ogrodów.
Od wczoraj oglądam zdjęcia, czytam wypowiedzi i ... głowa mi pęka od pomysłów.
Pamiętam program Maja w ogrodzie- więc mogę napisać, że umiejętnościami Pani Danusi jestem zafascynowana nie od wczoraj.
Zbieram myśli ale mam kilka, pewnie banalnych pytań na dziś.
1. Czy trawy- miskanty, pampasówkę i inne ozdobne wysadzić do gruntu teraz czy na wiosnę?
2. Czy liliowce przesadzić i podzielić teraz czy na wiosnę?
Mam nowy pomysł na zagospodarowanie swojego kątka na ziemi i najchętniej zrobiłabym to już dziś ale już nie wiem : teraz czy na wiosnę, by było to dobre dla roślinek.
Czekam z niecierpliwością na radę.
Pozdrawiam
Dziekuję za "guru"
Trawy można teraz sadzić, bo są właśnie w sprzedaży.
Natomiast liliowce dzielimy najlepiej wczesną wiosną.
Danusi kupiłam dzisiaj nóż do kantów z fiskarsa, ale on taki tempy jest i brzeg ma jakby taki zawinięty, czy jego trzeba naostrzyć?
Nie cierpię tego noża, podobno tępy i niewygodny jest. W razie czego dokupisz drugi jak będzie u nas sprzedaż
jest tempy, na szczęście nie kosztuje majątku. widziałam też z v-g taki obrotowy z gumową rolką, ale tamten kosztuje sporo coś ok 250zł i narazie zrezygnowałam tymbardziej że jakoś nie przywiązuje się zabardzo do obecnego trawnika bo na wiosne chcemy robić nawadnianie
ja nie byłam zadowolona z fiskarska i kupiłam WG i jestem zadowolona, ale wciąż czekam na jakąś inicjatywę sprowadzenia angielskich noży takich jak ma Danusia
próbowałam, ale Ci którzy sprzedają je na ebayu nie chcą wysylać do PL, próbowałam też przez znajomą, ale zaczeła się wykręcać więc nie nalegałam
Inicjatywa już jest, poczekajmy chwilkę będzie dobry prezencik pod choinkę i wcześniej