Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród ogrodniczki 12:31, 23 lis 2012

Do góry

Mój ogród powstaje od dziesięciu lat.Wciąż niewiele jest się czym pochwalić,ale cieszy mnie każda roślinka często hodowana od sadzonki.Ogród powoli nabiera kształtów ale najważniejsze jest to że mam na niego pomysł.Mam też nadzieję że z Waszą pomocą mój ogród wypięknieje.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:28, 23 lis 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
No i gdzie Ty Miła jesteś? Wyjazdowa już? Czy zapracowana?
Buziam

Jestem
byłam ciut wyjazdowa i zapracowana w ogrodzie; z dumą obwieszczam, że zrobiłam wszystkie kanciki

wzdłuż chodnika, 130 m bieżących jest schludnie, ale po ciemku przy lampach ogrodowych robiłam;

ponadto coś tam pograbiłam, wyzbierałam igły, przesadziłam trawy turzyce gold, jak radziła Danusia, a

trawa stipa poszła pod ambrowiec; no i dosadziłam pod ambrowca wśród tych traw 40 tulipanów

i zrobiłam eksperyment, wsadziłam w łupkach nasiona rycynowca do ziemi, ciekaw czy któryś wzejdzie;

pogoda dopisuje, jakby tak jeszcze tydzień się utrzymało i miałabym wolne, zrobiłabym wszystko i ogród

przygotowany do zimy...głównie przesadzanie i wygrabianie resztek igieł i liści, no ale i tak nie jest źle

i fotki..

to tu zerwałam darń, też po ciemku i trawy dałam i tulipany jeszcze dosadziłam, różne, jak leci..

przy ambrowcu

Kiedyś będzie tu pięknie ... 12:12, 23 lis 2012

Do góry
Mażenko,
Twój ogród jest niebywale inspirujący i za to chciałam Ci serdecznie podziękować, że dzielisz się nim z innymi i życzę dalszych pomysłów.
Przesyłam również ...mam nadzieję, że jest ich 1000...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 12:03, 23 lis 2012

Do góry
Przegapiłam tysiączka a tu już strona 4 .... pędziwiatr

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:54, 23 lis 2012

Do góry
Magnolio stożek kupiłam na giełdzie za 20zł. spory i wygląda tak obecnie golasek czekający na zrobienie:

Muszę chyba dokupic troche gałązek sztucznych i uformować mu ten czub obwisły jakoś. I zacząć stroić. Tylko jakoś natchnienia mi brakuje zupełnie.
Rododendronowy ogród II. 11:39, 23 lis 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Bogdziu, zamontowałam karmnik dla sikorek z takimi wiszącymi kółkami, serduszkami i domkami z ziarenek. No ale sikorki nie za długo cieszyły się tym dobrem, bo kawki to wszytko pozabierały. Zwalały te kólka na ziemię i tyle. Czy jest jakiś sposób, żeby ustrzec sikorkowe jedzenie przed kawkami?

Agatko o tej porze roku wszystkie ptaki szukają pożywienia , kawki również więc jeśli są w stanie je zdobyc to będą to robic. Wyjściem jest zamontowanie innego karmnika takiego który dla nich nie jest odpowiedni a dla sikorek jak najbardziej tak np taki (to akurat holenderski)

Szczerze Ci powiem że ja kawki bardzo lubię, to mądre ptaki i potrafią nieźle kombinowac. U mnie ich nie ma bo mieszkam na wsi a to ptaki które przeniosły sie do miast. Jeśli wymyslisz jakiś sposób by jedzenie dla nich schowac w widocznym ale wymagajacym pomyslunku miejscu to możesz miec niezłą zabawę i ciekawe zdjęcia.Pozdrawiam serdecznie.

Bogdziu, ja już wiele razy u siebie pisałam, że bardzo moje kawki polubiłam i wiele im zawdzięczam. Np. wszystkie moje hosty są całe i zdrowe, bo one wszystkie ślimaki zjadają. Przeganiają też koty, które przełażą od sąsiadów w celach niecnych niestety. Też uważam, że kawki to wyjątkowo bystre zwierzaki. ale one sobie i tak poradzą, a te bidne sikorki też by cos chciały przegryźć. Właśni e myślałam, że jak te kółka będą wisiały, to kawki nie dadzą rady, ale poradziły sobie w jeden dzień. Obawiam się, że z tym karmnikiem ze zdjęcia tez sobie dadza radę. A może jakieś dłuższe wstązki zastosowac i lepiej przywiązać?

Agatko karmnika nie podciągną jest za ciężki dla nich.Cieszę sie bardzo ze lubisz kawki.

No to ja spróbuje, ale nie założyła bym się, ze jakoś wespół w zespół tego karmnika nie wywalą. To sa jednak spryciule. Tu niedaleko orzech włoski rośnie to one te orzechy łapią i na uliceę z wysokości zrzucają, żeby się rozbiły. wszędzie pełno łupinek u nas leży
Ogród Sylwii od początku :) 11:21, 23 lis 2012

Do góry
Syla napisał(a)

Boziu, boziu, jakie to cudne!!!
Uśmiechy Ci ślę i pozytywną energię!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:11, 23 lis 2012

Do góry
I ja wpadłam na imprezkę
Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:11, 23 lis 2012

Do góry
Marzenko - tysiąca tysiączków - -i kwiatuszek słoneczny ode mnie

Ogród szmaragdowy 10:32, 23 lis 2012

Do góry
Piękny obrazek.

Nasz przydomowy ogródek 10:31, 23 lis 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Miro , Agatko ,Ewo , Jolu , Haniu - dziękuję za opinie i tak myślałem . Druga wersja to wpływ Ogrodowiska . Jest mniej pracochłonna co dla mnie nie jest bez znaczenia. Już Krysia znajdzie miejsce na kwiaty jednoroczne . Zebrała nasiona astrów i tylko czeka na wiosnę. Wnusia zdrowa i pięknie się rozwija. Wczoraj dostała czapkę od babci zrobioną szydełkiem . No muszę ją pokazać.

Hania ładniej opisała swoje wrażenia ja tylko napiszę że bardzo mi się czapeczka podoba i serdecznie pozdrawiam i Babcię i Dziadka.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:28, 23 lis 2012

Do góry
Madżenko - hurrrra!!! To Już!
Puste miejsce 10:18, 23 lis 2012

Do góry
Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:17, 23 lis 2012

Do góry
Byłam juz na nowym, na stary wróciłam,
gdzie dziś byc powinnam już się zagubiłam.
Całusy przesyłam , czekam na szampana,
mam nadzieję poświętowac do białego rana.

Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:15, 23 lis 2012

Do góry
Gratulacje za fajny wątek...... i podziękowanie za nowy wątek....
Uśmiechnięta, szalona ogrodomaniaczka.... i jak nie kibicować poczynaniom
Puste miejsce 10:10, 23 lis 2012

Do góry
ogrodoweimpresjejolki 10:07, 23 lis 2012

Do góry
Listopad nie musi być smutny jeśli się o to postaramy

U mnie dziś obowiązki przeplatane przyjemnościami... Idę kończyć "metrowca", z którym wieczorkiem wybieram się na spotkanie koleżeńskie z "podstawówki".
Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:06, 23 lis 2012

Do góry
Madżenko gratulacje 1000 i nowego wątku

Rododendronowy ogród II. 10:06, 23 lis 2012

Do góry
agata_chroscicka napisał(a)

Bogdziu, zamontowałam karmnik dla sikorek z takimi wiszącymi kółkami, serduszkami i domkami z ziarenek. No ale sikorki nie za długo cieszyły się tym dobrem, bo kawki to wszytko pozabierały. Zwalały te kólka na ziemię i tyle. Czy jest jakiś sposób, żeby ustrzec sikorkowe jedzenie przed kawkami?

Agatko o tej porze roku wszystkie ptaki szukają pożywienia , kawki również więc jeśli są w stanie je zdobyc to będą to robic. Wyjściem jest zamontowanie innego karmnika takiego który dla nich nie jest odpowiedni a dla sikorek jak najbardziej tak np taki (to akurat holenderski)

Szczerze Ci powiem że ja kawki bardzo lubię, to mądre ptaki i potrafią nieźle kombinowac. U mnie ich nie ma bo mieszkam na wsi a to ptaki które przeniosły sie do miast. Jeśli wymyslisz jakiś sposób by jedzenie dla nich schowac w widocznym ale wymagajacym pomyslunku miejscu to możesz miec niezłą zabawę i ciekawe zdjęcia.Pozdrawiam serdecznie.

Bogdziu, ja już wiele razy u siebie pisałam, że bardzo moje kawki polubiłam i wiele im zawdzięczam. Np. wszystkie moje hosty są całe i zdrowe, bo one wszystkie ślimaki zjadają. Przeganiają też koty, które przełażą od sąsiadów w celach niecnych niestety. Też uważam, że kawki to wyjątkowo bystre zwierzaki. ale one sobie i tak poradzą, a te bidne sikorki też by cos chciały przegryźć. Właśni e myślałam, że jak te kółka będą wisiały, to kawki nie dadzą rady, ale poradziły sobie w jeden dzień. Obawiam się, że z tym karmnikiem ze zdjęcia tez sobie dadza radę. A może jakieś dłuższe wstązki zastosowac i lepiej przywiązać?

Agatko karmnika nie podciągną jest za ciężki dla nich.Cieszę sie bardzo ze lubisz kawki.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 10:04, 23 lis 2012

Do góry
Jestem
Zgodnie z obietnicą jestem tu na bieżąco
choć z powodu tempa będzie tu gorąco
Zostawiam bukieta w magentowym kolorze
na rozweselenie, bo smutno na dworze

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies