W sobotę było jeszcze tak....niby fajnie, ale wolę krokusy w kwietniu niż styczniu
W niedzielę późnym popołudniem było już tak Jednak szczęściu trzeba pomóc i cały śnieg z trawnika powędrował na rabaty Jednak teraz już nie widać różnicy - dzisiaj też sypie
Ania wrzucam zdjęcia, jak przebarwia się ten złocień...w domu mam nazwę, w wolnej chwili odszukam,,,bo buty i tusz do drukarki muszę kupić!...do towarzystwa ma dalie.. zobacz jaki piękny..
jest wysoki na 1.5 m i nie pokłada się...ale kupiłam go dla tego koloru
U mnie się pięknie przebarwił, idę szukać foty!!
jest...ma około 1,5 m, nie pokłada się i tworzy wielka kępę...nazwę dodam, jak odszukam w domu, nowość ubiegłoroczna z Czech
Te na zdjęciu mają drugi rok to berberys Tiny Gold, rosną wolno, ale mi właśnie o to chodziło, polecam- listki się nie przypalają a dają ładny akcenty kolorystyczny. Mam je w kilku miejscach bardzo je lubię, są bezproblemowe.
W 2011 roku:
W 2012 wiosna
lato
jesień
Tak sobie pomyślałam, wiosna tuż tuż, choć za oknem śnieg sypie i narty będą jak najbardziej po nim się ślizgać, to przypomnę sobie cebule, które posadziłam; zdjęcia nie najlepsze, ale nazwy są i to ważne
Hej Juzia
teraz jest prawie tak samo i to jest połączone kamieniami i wygląda to niezbyt, Danusia poradziła zaokrąglenie i od razu lepiej w wyobraźni , a od podkładu do podkładu bo- napisałam Karoli powyżej, i wtedy jakaś całość wyjdzie ,ale dzięki może coś jeszcze wymyślisz....
tak właśnie myślałam, że ta pogoda ci nie służy, ale podziwiam twój humor, radość ducha i oczywiście parapet, jak to dobrze, że się podzieliłaś..już wiosna prawie...śliczne kolory!!
Przepraszam, że się "wtrancam" ale mnie się podoba najbardziej ta właśnie wersja, jest tu taki... ład i spokój... symetria... uporządkowane linie... wszystko wydaje się być na swoim miejscu... uważam, że dobrze wypoczywałoby się w takich okolicznościach przyrody, jeśli komuś zależałoby na wyciszeniu się...
to tyle moim zdaniem