Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

ogrodoweimpresjejolki 12:58, 27 gru 2012

Do góry
Wyszłam na balkon, a tu ... wiosna
Słonko świeci mocniej niż lampki na choince, +9 Tylko jak zwykle u mnie wiatr chce głowę urwać

Tylko ozdoby świąteczne przypominają, że jeszcze wczoraj były święta

Świerk serbski - Picea omorika 12:51, 27 gru 2012

Do góry
bozka napisał(a)
Witam
Czy może ktoś powiedzieć mi co to za drzewko, dostałam ich 10 szt.przyjeły się bez problemu rosną ładnie choć są malutkie mówiono mi że to świerk ale jaki?

Swierk to na pewno, a czy serbski... male sadzonki wygladaja bardzo podobnie. Nie mam wprawionego oka ale po igielkach widze ze to chyba nawet serbski, a to bardzo dobrze bo - najladniejszy. Dbaj i zobacz co z tego wyrosnie
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:51, 27 gru 2012

Do góry
Lilia Orientalna TIGERWOODS

Pszczelarnia 12:37, 27 gru 2012

Do góry
Pszczółko...tak sobie zakodowałam tę pszczółkę, że zapomniałam, żeś Ewa, jak kobieta w raju!
zaległe życzenia imieninowe posyłam i wiem, że cudownie ten czas wigilijno imieninowy ci minął

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:59, 27 gru 2012

Do góry
Aniu zarezerwowałam już miejsca na wyjazd . teraz to już pewnik ....pogoda mnie tylko trochę martwi . ale z długoterminowej wynika że śnieg będzie , więc nie tylko sztuczny będzie .. ale zapodałas nalewkę ....najbardziej podoba mi się karafka
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:57, 27 gru 2012

Do góry
alinak napisał(a)
o jezu KRETA ???? - Irenka zabierz mnie ze sobą . po świętach jestem jak dętka od roweru po przebiciu . bez ducha . ale dopiero teraz będę odpoczywać na maxa a w zanadrzu wypad do Paryża , więc tez zmienię chociaż otoczenie na tydzień .

Alinko, chyba po świętach wszystkie tak mamy!!! mnie ta choroba popsuła kondycję i szyki ..
ale teraz będę nadrabiać samymi przyjemnościami
na Kretę jeszcze muszę czekać, a Paryż brzmi cudownie, szalej i wypoczywaj za nas obie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:44, 27 gru 2012

Do góry
o jezu KRETA ???? - Irenka zabierz mnie ze sobą . po świętach jestem jak dętka od roweru po przebiciu . bez ducha . ale dopiero teraz będę odpoczywać na maxa a w zanadrzu wypad do Paryża , więc tez zmienię chociaż otoczenie na tydzień .
Pszczelarnia 10:51, 27 gru 2012

Do góry
Dziękuję za pamięć i życzenia. Nie zdołam indywidualnie każdemu podziękować, bo jestem w locie. Odwzajemniam wszystkie.

Zostawiam fragment świątecznej lektury "w gościach" z R. Aftanazy "Dzieje rezydencji ...":

Stroiki i wianki różne nie tylko świąteczne 10:47, 27 gru 2012

Do góry
A to podpatrzone na zakupach:

Mój jesienny ogród 10:31, 27 gru 2012

Do góry
Kupiłem dziś taką książkę, jest w nie 250 ptaków i dzięki niej zidentiikowałem tego delikwenta.

To odpowiednik naszego dzięcioła zielonego,

tu poznałem go po czarnym krawaciku.

tu jest filmik

http://www.allaboutbirds.org/guide/Northern_Flicker/videos
Pozdrawiam jeszcze świątecznie jutro, na budowę, dziś byłem po drugiej stronie jeziora akurat na przeciwko.
ogrodoweimpresjejolki 10:03, 27 gru 2012

Do góry
Tak sobie pomyślałam, że gdyby jeszcze żył Pierre-Joseph Redoute , to miałby bardzo interesujący wątek na Ogrodowisku

Jak tam u Was, nie wychodzą jeszcze z ziemi krokusy przy tej plusowej pogodzie ?

Mój jesienny ogród 09:33, 27 gru 2012

Do góry
Witajcie, dziś wstawię tylko fotki nic nie będę pisał, jestem zmęczony rano wstałem poleciałem za miasto do tutejszego makro na zakupy. Ugotowałem kalafiorową i pojechałem na wycieczkę samochodową na drugą strone jeziora przez rezerwat Indian. Narobiłem ładnych fotek. Rano jak wracałem z zakupów wpadłem do myśliwskiego po książkę i już jednego ptaka rozszyfrowałem, ale to w następnym poście. Wieczorem poleciałem znów za miasto do zagłębia marketowego szukać tabletu i znalazłem to czego szukałem. Chodzi jak burza i monitor trochę gorszy jak ipoda ale bardzo ładne ma kolorki. Włączyłem ogrodowisko i oglądałem swoje fotki. Podjąłem decyzję że ipoda nie kupuję, wkurza mnie to że jabol zamyka się w swoim systemie i nie otwiera się na konkurencję ja mu daję 2 lata i padnie, Asus i Samsung z androidem wyprzedzą ios-a. Oglądałem Asusa transformera, wgram sobie tłumacza i będę miał połowę lżej .

Na tym zdjeciu śmiesznien wyszedłem tu podjąłem decyzję że rowerem dalej nie jadę i poszedłem pieszo.
Przyjazny ogród 08:24, 27 gru 2012

Do góry
Klamber napisał(a)
Witaj Mario, dziękuję za kartkę i życzenia świąteczne. Widzę że metraż u Ciebie równie wielki, ja już czasami nie jestem wstanie ogarnąć swojego ogrodu, latek przybywa a z siłą odwrotnie. Zauważyłem że mamy podobne zamiłowania, irysów mam sporo i liliowców też z piwoniami mam kłopot i przesadzałem je od nowa, zobaczę czy w tym roku mi zakwitną. Czy irysy kupowałeś w skalniakowie? Widziałem brzozę youngi i jakieś wierzby. Ja ze swoich wierzb się wyleczyłem, zamieniłem na ładniejsze drzewka. Cały rok śmiecą a te drobne gałązki które wiatr łamie doprowadzają mnie do szewskiej pasji, została mi jedna wielka i też muszę się jej pozbyć, chociaż mi szkoda bo zrobi się wielka pustka a ja nie mam siły łazić przy niej na okrągło.
Liliowce też bardzo lubię widziałem u Ciebie niezły zagon . Powiem że nie wiedziałem że Medyka była takim zagłębiem zielonym Jak zobaczyłem Twoje hosty, to aż mi się gęba uśmiechnęła, jak tylko wrócę to od razu będę montować z Tobą jakąś wymianę. Na Hosty całkiem rozchorowałem się na ogrodowisku, gdyż nawet nie zdawałem sobie sprawy że tego tyle jest a umnie rosną jak głupie i są wręcz bezobsługowe. Ja też jak i Bogdzia ciesze się że lubisz ptaki i znasz się na nich. Ja bardzo często jeżdżę nad Biebrzańskie bagna. Twoje fotki kosa rewelka. Pomysł z aparatem fajny ja kupiłem teraz siatkę maskującą i zrobię sobie taki lekki przenośny szałas a za pilotem luknę w necie. Tu w Kanadzie niby przyroda prawie dzika i mało ludzi ale ptaków niestety bardzo mało, aż nie raz to jakoś tak dziwnie i smutno u mnie w domu to rejwach, nie ma co porównać. Jak ktoś u mnie kiedyś ładnie napisał tu jest wszystko spasteryzowane.Będę kończył bo się trochę zapędziłem a i u siebie trza cuś maznąć. Żegnam się fotką

Dzięki za odwiedziny, miło oglądać zdjęcia z miejsc nam nieznanych.
Irysy podarował mi znajomy kolekcjoner, blisko mnie mieszka i współpraca kwitnie.
Wierzby, a w zasadzie ich resztki które widać w moim ogrodzie szczepiłem sam w latach 90, brzoza również jest mojej produkcji - taki młodzieńczy zapał.
Jeśli chodzi o hosty, to jak najbardziej wyślę Ci je, tylko tak jak pisałem wcześniej - kiepsko u mnie z ich oznaczaniem.
Ja pierwszy raz spotkałem się z forum na którym z tak wielką pasją podchodzi się do ptaków, nie ma wątpliwości, że to zasługa Bogdzi. Wchodząc na Ogrodowisko, nie przypuszczałem, że cokolwiek będę pisał tutaj o ptakach, a tu proszę .
Czas kończyć, w wolnym czasie zajrzę na dłużej do twojego jesiennego ogrodu, tak od pierwszej strony.
Pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 00:27, 27 gru 2012

Do góry
IRENKO, ŻYCZĘ ZDROWIA I SZCZĘŚCIA!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 00:24, 27 gru 2012

Do góry
DANUSIU, ŻYCZĘ ZDROWIA I SZCZĘŚCIA!
Borówcowy raj 00:21, 27 gru 2012

Do góry
Wszystkiego co najlepsze w NOWYM ROKU!
Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 00:18, 27 gru 2012

Do góry
Aniu wszystkiego co najlepsze w NOWYM ROKU!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:16, 27 gru 2012

Do góry
Aniu wszystkiego najwspanialszego w Nowym ROKU!
Ogród na Leśnej Polanie 00:10, 27 gru 2012

Do góry
Kochana, dużo zdrowia, radości i miłości życzę w Nowym 2013 Roku!
Ogródeczek jagody99 00:05, 27 gru 2012

Do góry
Zdrowia ,radości i miłosci życzę Jagódko w Nowym 2013 Roku!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies